کد خبر: 702994
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳:۰۵
كرملين: بحران اوكراين نتيجه تحميل اراده غرب است
 همزمان با تشديد درگيري‌ها در شرق اوكراين، رئيس‌جمهور روسيه با پوچ خواندن وعده‌هاي ناتو گفت كه غرب در چارچوب برنامه مشاركت با شرق تلاش مي‌كند جمهوري‌هاي سابق شوروي را از روسيه دور سازد و آنها را در معرض انتخاب بين روسيه و اروپا قرار دهد. رهبر حزب جبهه ملي فرانسه نيز گفت امريكا به دنبال ايجاد جنگ جديدي در اروپاست.
هرچه از بحران اوكراين مي‌گذرد، تنش‌ها بين غرب و روسيه تشديد مي‌شود و دو طرف يكديگر را به تنش‌آفريني در اين كشور متهم مي‌كنند. بالا گرفتن درگيري‌ها در شرق اوكراين در هفته‌هاي اخير، بين استقلال‌طلبان و ارتش اوكراين كه صدها نفر را به كام مرگ كشاند، سبب شد رهبران اروپايي و مسكو هر چه زودتر راهكاري را براي پايان دادن به بحران يك‌ساله اين كشور پيدا كنند. هرچند مقامات غربي، مسكو را به دخالت در بحران اوكراين و پياده كردن نيروهاي نظامي روس در اين كشور متهم مي‌كنند، اما رئيس‌جمهور روسيه، غرب را مقصر اصلي تنش‌آفريني در جمهوري‌هاي سابق شوروي مي‌داند. ولاديمير پوتين، رئيس‌جمهور روسيه روز دوشنبه در مصاحبه با روزنامه مصري‌الاهرام گفت: «روسيه در بروز بحران در اوكراين مقصر نيست. اين بحران به خاطر تلاش امريكا و متحدانش كه خود را پيروز جنگ سرد مي‌دانند، براي تحميل اراده و خواست آنها به وجود آمده است.» وي با يادآوري اينكه وعده سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) در خصوص عدم‌گسترش به شرق پوچ و بي‌اساس از آب درآمد، افزود: «ما شاهد هستيم زيرساختارهاي ناتو بدون توجه به منافع روسيه به مرزهاي ما نزديك‌تر و نزديك‌تر مي‌شوند. اتحاديه اروپا در چارچوب برنامه مشاركت با شرق تلاش مي‌كند جمهوري‌هاي سابق شوروي را از روسيه دور سازد و آنها را در معرض انتخاب بين روسيه و اروپا قرار دهد.»
پس از فروپاشي شوروي سابق در سال 1991، بر اساس توافقات انجام‌شده بين روسيه و ناتو، كشورهاي غربي متعهد شدند اين سازمان نظامي به سمت شرق و مرزهاي روسيه توسعه پيدا نكند اما بعد از گذشت بيش از دو دهه، ناتو برخلاف تعهداتش تا مرزهاي روسيه گسترش پيدا كرده و در برنامه بلندمدت سعي دارد اين سازمان را تا افغانستان و كشورهاي آسياي‌مركزي نيز گسترش دهد. از آنجا كه اين مناطق به عنوان «‌خارج‌نزديك‌» روسيه شناخته مي‌شوند، رهبران كرملين هرگونه تهديد غرب در اين جمهوري‌ها را تهديد عليه منافع ملي خود مي‌دانند. پوتين افزود: «چنين تمايلات منفي منجر به بروز بحران در اوكراين شد. ما بارها به امريكا و متحدانش در مورد عواقب دخالت در امور داخلي اوكراين هشدار داده بوديم، ولي به نظرات ما اصلاً توجه نشد.» پوتين با تأكيد بر اينكه امريكا و برخي كشورهاي اروپايي ماه فوريه سال 2014 آشكارا از كودتاي دولتي در كي‌يف حمايت كردند، گفت: «كساني كه حكومت را به زور اسلحه گرفتند، اين كشور را تا آستانه تجزيه كشاندند و جنگ برادركشي راه انداختند.» رئيس‌جمهور روسيه تأكيد كرد، حل‌و‌فصل بحران در اوكراين تنها از طريق مسالمت‌آميز و بر اساس توافقات مينسك كه با تلاش‌هاي جدي و پيگيرانه مسكو حاصل شده، امكانپذير است.
  امريكا به دنبال جنگ جديد در اروپاست
انتشار اخباري مبني بر ارسال تسليحات سنگين امريكايي به دولت اوكراين، نگراني‌ها را نسبت به ايجاد جنگ جديد در اروپا افزايش داده است. مارين لوپن، رهبر حزب جبهه ملي فرانسه روز دوشنبه در اظهاراتي با انتقاد شديد از سياست‌هاي فرانسه و آلمان در قبال مناقشه جاري در اوكراين اعلام كرد امريكا در حال به راه‌انداختن جنگ در اروپاست. وي افزود: «امروز دولتي در اوكراين وجود دارد كه مردم غيرنظامي را بمباران مي‌كند و اين بايد تمامي مدافعان حقوق بشر را منزجر كند. من به حضور ارتش روسيه در شرق اوكراين اعتقاد ندارم. ما در بحبوحه جنايت جنگي قرار داريم و هيچ‌كس اين واقعيت محض و ساده را بيان نمي‌كند‌.» كنسرت اروپا به رهبري آلمان و فرانسه در روزهاي اخير تلاش كرده‌اند با متقاعد كردن پوتين، مذاكرات صلح در اوكراين را از سر بگيرند اما تلاش امريكا براي تجهيز ارتش اوكراين به سلاح‌هاي كشنده روند مذاكرات را تغيير مي‌دهد كه نتيجه‌اي جز شكست نخواهد شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار