يك فعال سياسي شاخص اصلاحطلب ميگويد: بايد دولت يازدهم، اصلاحطلبان را قويتر از گذشته و توانمندتر از گذشته كند. من معتقدم اين دولت تا به حال براي فعالان سياسي اصلاحطلب و احزاب اصلاحطلب كاري انجام نداده است.
احمد خرم، عضو ارشد شوراي مشاوران خاتمي و وزير اسبق راه در دولت دومخرداد ميگويد: وظيفه دولت است كه شرايط شكلگيري احزاب فراگير را فراهم كند كه البته اين شرايط زمان زيادي را از آن خود ميكند، اما كمترين حمايت از اصلاحطلبان و تشكلهاي آنها انجام شده است. رفتار وزارت كشور در قبال فعاليتهاي حزبي اصلاحطلبان با ترس و لرز همراه بوده است. بخشي از آن مربوط به تجربه تلخ گذشته است. وي اين سخنان را در گفتوگو با سايت نداي ايرانيان كرده است. نداي ايرانيان، يك تشكل جديد در جبهه اصلاحات است كه از آن به عنوان نسل دوم اصلاحطلبان ياد ميشود.
خرم همچنين در پاسخ به اين سؤال كه به طور خاص دولت چه كاري را بايد انجام ميداده كه تا كنون انجام نداده است، ميگويد كه البته بايد بگوييم آرامش سياسي را به كشور بازگرداند اما اين دولت براي تداوم حياتش نيازمند گامهاي بلندتري است. در يك كلام بگويم وظيفه دولتها تنها پخش مواد غذايي يا كار عمراني نيست، دولت وظيفهاش كمك به احزاب و شكلگيري جامعه مدني پويا است. اگر دولت نتواند حاميان اصلياش را راضي نگه دارد، قطعاً بازي سياسي را به حريف واگذار كرده است. دولتمردان تنها يك سال فرصت دارند، تا فضاي سالم را براي فعاليت اصلاحطلبان فراهم كنند. اين حداقل كاري است كه دولت بايد انجام دهد. عضو شوراي مشاوران رئيس دولت اصلاحات همچنين تأكيد ميكند: اكثر فعالان حزبي اصلاحطلب از عملكرد دولت نارضايتي دارند و اين نارضايتي در شهرستانها بيشتر است. دولت يازدهم اگر ميخواهد قدرت اجرايي را به مانند سال 84 به امثال احمدينژاد واگذار نكند، قطعاً بايد اصلاحطلبان را راضي نگه دارد، نه فعالان حزبي و نه فعالان شهرستاني از عملكرد دولت رضايت ندارند. خرم همچنين تصريح ميكند: برخي از اصلاحطلبان خيلي آكادميك تصور ميكردند ديگر پوپوليسم و فريب دادن مردم اتفاق نميافتد، كه البته اين تصور خامي بود. دقيقاً سال 84 و حتي قبلتر از آن اصلاحطلبان سنگر به سنگر به خودشان باختند. جامعه امروز ايران را درك نكردند، وقتي ميگويم جامعه امروز و توده مردم منظورم اين است كه اصلاحطلبان هنوز هم ممكن است بازي را به احمدينژادها و طيف فكري او واگذار كنند. اين ادعا يك واقعبيني مطلق است. روشنفكرمآبي به شيوه سالهاي ابتدايي شكلگيري جنبش اصلاحات، ارائه تزهاي غيرواقعبينانه و دوري از جامعه ايراني و از همه مهمتر تحريك قشر سنتي با طرح ادعاهاي عبور خاتمي، برهم ريختن ساختار نظام و غيره چشم و دل كارگزاران دولت يازدهم را ترسانده است، ابتدا بايد اصلاحطلبان نسبت خود را با حاكميت روشن كنند؛ به معناي ديگر اعتمادسازي كنند.