
رئيس سازمان غذا و دارو از اختصاص۲ هزار و ۴۰۰ ميليارد تومان براي داروهاي بيماران صعبالعلاج خبر داد.
رسول ديناروند گفت: ۳۵ درصد هزينههاي دارو مربوط به بيماران صعبالعلاج است كه اين بيماران كمتر از يك درصد جمعيت كشور را تشكيل ميدهند. بنابراين ۲ هزار و ۴۰۰ ميليارد تومان براي داروهاي بيماران صعبالعلاج اختصاص يافت. وي يكي از مهمترين اقدامات انجام شده در طرح تحول نظام سلامت را كاهش هزينههاي پرداختي در بخش درمان بيان كرد و گفت: ارائه مناسب خدمات پايهاي بهداشت و درمان در تمامي مناطق كشور و پوشش خدمات بيمهاي براي همه مردم از ديگر اقدامات اين برنامه بوده است.
رئيس سازمان غذا و دارو با اشاره به اينكه در حال حاضر در بخش درمان پرداخت از جيب مردم به ميزان 15 درصد كاهش يافته است، افزود: در حوزه دارو و ميزان پرداختي مردم از جيب به ميزان كمتر از 50 درصد رسيده است.
وي همچنين ميزان پرداختي بيمهها و وزارت بهداشت در سال 93 براي دارو را 6 هزار ميليارد تومان عنوان كرد و گفت: همچنين، ميزان پرداختي مردم در دارو در سال 93، كمي بيشتر از 4 هزار ميليارد تومان است.
ديناروند در ادامه ضمن تأكيد بر عدالت در سلامت افزود: توسعه تعداد پزشكان در مناطق محروم، افزايش كيفيت خدمات بهداشت و درمان در بيمارستانها و مراكز درماني و اجراي كتاب ارزش نسبي خدمات سلامت، همگي نشان از ايجاد عدالت در سلامت را دارد.
رئيس سازمان غذا و دارو همچنين بر حمايت از توليدات داخلي دارو تأكيد كرد و گفت: در صورت افزايش توليدات داخلي دارو، كاهش صادرات دارو و نهايتاً كاهش در قيمت داروها را خواهيم داشت.
ديناروند در ادامه علت بسياري از بيماريهاي غيرواگير را تغيير در شيوه زندگي افراد و صنعتي شدن جامعه بيان كرد و گفت: در چارچوب طرح تحول نظام سلامت، چهار بسته غذايي تعريف شده است كه اجراي اين بستههاي غذايي منجر به افزايش سلامت در فرآوردههاي غذايي ميشود.