وی با بیان اینکه در صورت عدم مراجعه و اعلام تاریخ ولادت و وفات افراد در مدت مهلت مذکور، والدین با جریمه روبرو میشوند، اظهار داشت: افرادی که خارج از مهلت قانونی موارد فوت و یا وفات را اعلام کنند، با هزینه مازاد تعیین شده روبرو میشوند که این جریمه برای موارد ولادت و وفات پس از یک ماه از مهلت قانونی، برابر با 10 هزار تومان، یک تا سه ماه برابر با 15 هزار تومان و سه تا شش ماه 25 هزار تومان و شش ماه و بعد از آن 50 هزار تومان است.
عسکری زاده در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در حال حاضر در برش کشوری ثبت واقعه ولادت به 97.5 درصد و وفات به 96 درصد در مهلت قانونی رسیده است، اظهار داشت: در شش ماهه نخست سال جاری سه هزار و 397 مورد فوتی در این مدت به ثبت رسیده است که این رقم برای شش ماهه سال 92، برابر با سه هزار و 176 مورد بوده است.
وی ادامه داد: میزان آمار به ثبت رسیده در شش ماهه سال جاری، نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان هفت درصد افزایش داشته است که در این میان نیز ادارات بستک، بندرخمیر، پارسیان و حاجی آباد کاهش و بقیه ادارات افزایش ثبت فوت داشتهاند.
عسکری زاده گفت: درصد ثبت در مهلت قانونی به ثبت تا یک سال در شش ماهه اول سال 1393 رقم 98.1 درصد بوده که نسبت به مدت مشابه سال 92 که برابر با 97.2 درصد است به میزان 0.9 درصد رشد نشان میدهد.
وی با بیان اینکه طی سالهای اخیر در پی برنامهریزیهای صورت گرفته و برگزاری نشستهای متعدد و به کارگیری تدابیر مختلف درصد ثبت در مهلت قانونی به میزان قابل توجهی در استان هرمزگان افزایش یافته است، یادآور شد: شبکه موجود که متشکل از ثبت یاران و خانههای بهداشت و کارکنان ثبت احوال هستند، کمک شایانی به این امر کرده است.
مدیر کل ثبت احوال هرمزگان، در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: در کنار فعالیتهای مدوام ثبت احوال برای رساندن آمار ثبت ولادتها و وفات به شاخص مدنظر، از بخشها و دستگاههای فرهنگی از جمله رسانهها نیز این انتظار میورد تا جامعه را پیرامون این موضوع حساس کنند.