
عماد برنات به ايران نخواهد آمد! اين تازهترين نتيجه تلاشهاي رژيمصهيونيستي براي كشيدن خط محاصره فرهنگي خود به دور كرانه باختري و فلسطين است؛ رژيمصهيونيستي به شدت تلاش دارد تا دامنههاي برگزاري جشنواره بينالمللي فيلم مقاومت را محدود كند و در حالي كه كمتر از يك هفته تا آغاز اين جشنواره در تهران باقي مانده است، اسرائيليها كارگردان فيلم ضد اسرائيلي «5 دوربين شكسته» و نامزد دريافت جايزه اسكار را تهديد كردهاند كه در صورت حضور در جشنواره مقاومت در ايران مجازاتي بدون بخشش در انتظارش خواهد بود.
ترس از گسترش ادبيات مقاومت در منطقهحتي زمزمههاي برگزاري جشنواره بينالمللي فيلم مقاومت هم براي گوش رژيمصهيونيستي آزاردهنده است؛ چند روز پيش رسانههاي داخلي و خارجي اعلام كردند كه ميزبان سيزدهمين جشنواره بينالمللي فيلم مقاومت اين بار تنها ايران و تهران نخواهد بود بلكه هشت كشور سوريه، روسيه، هند، قزاقستان، تركيه، گرجستان، فلسطين(غزه) و لبنان نيز ميزبان نمايش فيلمهاي اين جشنواره ايراني خواهند بود.
گسترده شدن دامنه اين جشنواره بدون شك خطري بزرگ براي اسرائيل محسوب ميشود؛ چراكه اين اتفاق مساوي است با هر چه بيشتر بسط پيدا كردن ادبيات مقاومت در جهان. به همين خاطر تا كنون تلاشهاي زيادي براي سنگاندازي در مسير آمدن انديشمندان و فيلمسازان ضد امپرياليسم خارجي به جشنواره مقاومت صورت گرفته است. اين تلاشها حالا سفر عماد برنات به كشورمان را هم تحتالشعاع قرار داده است.
عماد برنات كيست؟عماد برنات، كارگردان آماتور فيلم مستند 94 دقيقهاي «5 دوربين شكسته» است؛ گزارشي دست اول از تظاهرات فلسطينيان در شهر بلعين و رنج و محنت ساكنين روستايي فلسطيني كه از حصار كرانه باختري اسرائيل به ستوه آمدهاند. برنات هم يكي از اين رنجكشيدگان است. او در اصل كشاورزي است كه در سال 2005 براي فيلمبرداري از تولد پسرش يك دوربين فيلمبرداري تهيه ميكند اما وقتي تحملش از اين همه درد و رنج به انتها ميرسد، دوربين به دست ميگيرد و جالب است كه بدون هيچ تحليلي تنها صحنههاي واقعي را با دوربينش ثبت و ضبط ميكند اما اين اقدام او نيز از واكنش ضد بشري رژيمصهيونيستي بينصيب نميماند و او دو بار از سوي نيروهاي رژيمصهيونيستي هدف گلوله قرار ميگيرد كه هر دو بار گلوله به دوربينش ميخورد و از مرگ نجات مييابد. عنوان «5 دوربين شكسته» نيز مربوط به تعداد دفعاتي است كه سربازان رژيمصهيونيستي دوربين او را ميشكنند.
عماد برنات: به ناچار انصراف ميدهمفيلم «5 دوربين شكسته» برنده جوايز فستيوال فيلم ساندنس در سال 2012، «زردآلوي طلايي» جشنواره فيلم بينالمللي ايروان ارمنستان در سال 2012، جايزه بينالمللي امي در سال 2013 و نامزد دريافت جايزه اسكار فيلم مستند 2012 قرار است در كنار 16 فيلم ديگر در سيزدهمين جشنواره بينالمللي فيلم مقاومت نمايش داده شود؛ جشنوارهاي كه زمان برگزاري آن 31 شهريور تا 4 مهر در تهران بوده و فيلمها تا اول آذر در شهرستانها و كشورهاي خارجي همچنان نمايش داده ميشوند. از قضا قرار بوده كه عماد برنات هم به تهران بيايد اما حالا همه چيز منتفي شده است. عماد برنات بعد از قبول دعوت به جشنواره فيلم مقاومت گفته است: «متأسفانه به دليل ايجاد مشكل از طرف رژيمصهيونيستي به رغم ميل خويش و به ناچار از حضور در اين فستيوال انصراف ميدهم.» او گفته است: «به من اعلام شده كه اگر بخواهم در اين فستيوال شركت كنم و به ايران بيايم، رژيمصهيونيستي من را در ليست سياه قرار ميدهد و مجازاتي بدون بخشش برايم در نظر ميگيرد.»
هر چند روابط عمومي جشنواره بينالمللي فيلم مقاومت اعلام كرده كه فيلم عماد برنات بدون حضور او نيز همچنان در بخش مسابقه جشنواره باقي مانده و به نمايش در ميآيد اما اين اولين بار نيست كه حضور شخصيتي چون برنات در كشورمان يا عزم او براي حضور در ايران منجر به بروز اتفاقاتي در آن سوي آبها ميشود.
آرت اليوير هم شايد نيايدآرت اليوير، نامزد معاونت رياست جمهوري امريكا در سال 2002 ميلادي و نويسنده فيلم «عمليات ترور» يكي ديگر از آثار حاضر در بخش مسابقه جشنواره مقاومت امسال است؛ او هم هنگامي كه ارديبهشت ماه براي مذاكره ساخت فيلم «راشل كوري» به ايران آمد و برگشت در بدو ورودش به فرودگاه لسآنجلس مورد تفتيش و بازجويي چند ساعته مأموران امنيتي و پليس FBI اين كشور قرار گرفت. اليوير بعدها در يادداشتي نوشت: «من مجبور شدم كه در راه خروج از فرودگاه بينالمللي لسآنجلس در داخل دستگاه اسكنر عريانكننده بدن قرار بگيرم تا اينكه نيروهاي امنيتي به طور كامل مطمئن شوند كه من خطري ندارم.
در ادامه من از طرف گمرك فرودگاه بازداشت شدم و آنها تمام وسايل من را جستوجو كردند و كيفجيبي و تلفنهمراه من را به اتاق ديگري بردند. مأموران اداره تحقيقات فدرال (FBI) من را به اتاق ديگري بردند و به من اتهام زدند كه دارم مسئلهاي را از آنها مخفي ميكنم. آنها تا زماني كه من تعهدنامهاي را مبني بر رجوع دوباره خودم به اداره تحقيقات براي پاسخ به سؤالات ديگري امضا نكرده بودم به من اجازه خروج ندادند. در مقابل وقتي من به ايران آمدم مانند بسياري از مكانهاي دنيا فقط لازم شد كه از دستگاه تشخيص فلزات عبور كنم در حالي كه من از كشوري آمده بودم كه بارها سعي داشته ايران را از گزينههاي روي ميز خود بترساند. گزينههايي كه حملات نظامي جزئي از آنها است.»
موضوع فيلم «عمليات ترور» درباره نقش دولت امريكا در حوادث 11 سپتامبر است و اليوير نويسنده آن قرار بود يكي از مهمانان جشنواره فيلم مقاومت امسال باشد اما مدير روابط عمومي اين جشنواره به «جوان»گفته است كه حضور او نيز در تهران هنوز قطعي نيست. اتفاقي كه بعيد نيست باز هم تحت تأثير فشارهاي دولت امريكا باشد.
بر اساس اين گزارش، پيش از وقوع اين اتفاقات، مسئولان برگزاري اين جشنواره در نشست خبري منتسب به آن نيز اذعان كرده بودند كه صهيونيستها تلاش دارند جلوي برگزاري جشنواره فيلم مقاومت را بگيرند و رسانههاي اسرائيلي معمولاً در مطالب خود به اين رويداد ضدامپرياليستي حمله ميكنند. اين موضوع خود حكايت از اهميت برگزاري جشنواره بينالمللي فيلم مقاومت، بازتاب و نيز قدرت كاركرد و اثرگذاري آن دارد.
حالا به احتمال قريب به يقين، جشنواره بينالمللي فيلم مقاومت بدون حضور دو تن از برجستهترين مهمانانش، ميزبان نمايش فيلمهاي مهمي ميشود كه نمايششان در كشورهاي منطقه، حقايق به فراموشي سپرده شده درباره حادثه 11 سپتامبر امريكا و اشغالگري اسرائيل را باز نشر ميكند. با وجود اين، اعمال فشار از سوي امريكا و اسرائيل جالب است كه اين دو كشور همچنان مدعي دموكراسي در خاك خود و نيز مدعي نقض آزاديهاي مدني در ايران به عنوان سرزميني هستند كه فيلمسازانش آزادانه با فيلمهاي سياهنما در جشنوارههاي سينمايي آنها شركت ميكنند و جايزه هم ميگيرند!