کد خبر: 644780
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۷
محمد صادق عابديني
با نزديك شدن به آغاز جام جهاني فوتبال و حضور تيم ملي كشورمان در اين رقابت‌هاي ورزشي، رايزني‌ها براي اجراي طرح پخش مسابقات فوتبال در سينماها بالا گرفته است و گويا فقط«بله» گرفتن از نيروي انتظامي باقي مانده است تا حدود يك ماه مانده به آغاز مسابقات جام جهاني، سالن‌هاي سينما آماده ميزباني از علاقه‌مندان به فوتبال شوند. به عنوان كسي كه تجربه تماشاي فوتبال در سينما را داشته است، بايد بگويم بعد از حس و حال رفتن به استاديوم و تشويق مستقيم تيم دلخواه براي پيروزي، تماشاي فوتبال در سالن سينما جذابيت‌هاي خاص خودش را دارد. سالن سينما براي فوتبال‌دوستان حد فاصلي است مابين تماشاي فوتبال در خانه و حضور در ورزشگاه. 
تماشاي فوتبال در استاديوم مزايايي همچون تخليه كامل انرژي، هم‌افزايي مثبت ناشي از جمع بودن براي داشتن هيجان بيشتر، دور شدن از محيط خلوت خانه و تماشاي فوتبال خارج از قاب كوچك تلويزيون را به شخص منتقل مي‌كند، تنها ايراد اين روش اين است كه معمولاً فاصله استاديوم‌ها از منازل دور است و برعكس تلويزيون كه داراي امكان پخش تصاوير تكرار مجدد در صحنه حساس بازي يا داشتن ديدهاي مختلف از ميدان بازي است، در استاديوم تنها با خريد بليت گران قيمت‌تر يا توسل به شانس و اقبال براي پيدا كردن جاي مناسب مي‌توان زاويه ديد مناسب را نسبت به ميدان بازي به دست آورد. در ضمن حضور در محيط ورزشگاه‌ها به دليل نبود فرهنگ‌سازي مناسب و به كار‌گيري الفاظ خارج از دايره اخلاق از سوي بسياري از خانواده‌ها براي فرزندانشان ممنوع شده است. در اينجا است كه سينما به كمك فوتبال‌دوستان مي‌آيد؛ امكان تماشاي بازي روي پرده بزرگ كه تا حد زيادي فضاي حضور در ورزشگاه را القا مي‌كند، داشتن مزيت پخش مجدد برخي از صحنه‌ها به خصوص موقعيت‌هاي حساس و لحظه به ثمر رسيدن گل كه اوج هيجان را به تماشاچي منتقل مي‌كند. سينما همچنين برخلاف محيط خانه امكان حضور تماشاگران را با تعداد بالا فراهم مي‌كند و محيط آن برخلاف اوضاع استاديوم‌هاي ورزشي بسيار اخلاقي‌تر است (يا حداقل تا به حال اين گونه بوده). 
تا اين جاي ماجرا همه چيز مربوط به تماشاگران بود كه مي‌توانند در سينما تجربه تازه‌اي را از مشاهده بازي‌هاي جام جهاني به دست بياورند، البته كساني هم هستند كه اين تجربه را در برج ميلاد و چند سالن ديگر سينما كسب كرده‌اند. اما از سوي ديگر، ماجراي پخش فوتبال در سالن‌هاي سينما جنبه اقتصادي نيز دارد. اينكه فكر كنيم سينمادار‌ها دلشان براي فوتبال‌دوست‌ها سوخته و مي‌خواهند در ايام جام جهاني خاطرات خوشي را براي آنها رقم بزنند، كاملاً در اشتباهيم حتي اگر بگوييم دوستان سينمادار در حال فرهنگ‌سازي براي استفاده‌هاي چندجانبه از سينما‌ها هستند. اصولاً پخش مسابقات جام جهاني فوتبال پيرو ضرب‌المثل كاچي بهتر از هيچي است؛ سينمادار‌ها به خوبي مي‌دانند كه در زمان جام جهاني فوتبال تب و تاب تماشاي مسابقات به خصوص سه بازي تيم ملي كشورمان باعث خواهد شد مردم قيد سينما را بزنند. تعطيلي سينما‌ها براي يك ماه جام جهاني ضرر زيادي را براي صاحبان سينما به همراه خواهد آورد، مخصوصاً اينكه امسال اكران نوروزي درآمد خيلي خوبي را براي سينما نداشته است و اگر بخواهيم سينما‌ها صرفه اقتصادي خود را حفظ كنند بايد اين روند به نحوي تا پايان سال ادامه داشته باشد. به همين دليل پخش فوتبال و احتمال حضور جوانان در سالن سينما نه تنها با استقبال سينمادار‌ها روبه‌رو خواهد شد، بلكه حتي تصميم گرفته‌اند كه تخفيف‌هاي ويژه‌اي نيز براي فوتبال‌دوستان در نظر بگيرند تا هر طور شده يك خرداد شلوغ و مهيج را در سينماها رقم بزنند. تنها در اين بين نيروي انتظامي نگران مشكلات اخلاقي است كه ممكن است در اين جو استاديوم گونه سينماها به وجود بيايد. نيروي انتظامي پيش از اين در اكران‌هاي شب‌هاي ماه رمضان همكاري خوبي با سينمادار‌ها داشت و باعث شد تا طرح «اذان تا اذان» به خوبي اجرا شود، اين بار هم اگر نگراني‌هاي اين نهاد رفع شود، طرح پخش مسابقات به مرحله عمل خواهد رسيد. در صورت استمرار اين كار شايد در آينده نزديك همه مسابقات مهم در سينماها به صورت سانس فوق‌العاده نمايش داده شوند و سينما رقيب جدي براي استاديوم‌هاي ورزشي شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار