کد خبر: 639371
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۲:۲۲
‌عروسك بازي بي‌بي‌سي با «كلاه قرمزي 93» ‌ادامه دارد
باز هم به روال سال‌هاي گذشته، طنازي عروسك‌هاي دوست‌داشتني مجموعه تلويزيوني «‌كلاه قرمزي» به مذاق اهالي بي‌بي‌سي خوش نيامده است.
سميرا سروش

باز هم به روال سال‌هاي گذشته، طنازي عروسك‌هاي دوست‌داشتني مجموعه تلويزيوني «‌كلاه قرمزي» به مذاق اهالي بي‌بي‌سي خوش نيامده است. سايت بي‌بي‌سي فارسي به تازگي طي گزارش‌هاي جداگانه‌اي كليه كنش‌ها، ديالوگ‌ها و كردار عروسك‌هاي پارچه‌اي «كلاه قرمزي 93» را زير ذره‌بين بدبيني خود قرار داده و از وراي آن مشتي تفسير سياسي و اجتماعي را استخراج كرده است.

مجموعه «كلاه قرمزي» هميشه براي بي‌بي‌سي سوژه‌اي جالب توجه براي برداشت‌هاي سياسي عجيب و غريبي بوده كه در نهايت با روشن شدن اصل ماجرا به گاف‌هاي بزرگي براي دست‌اندركاران اين شبكه منجر شده است. با پايان تعطيلات نوروز و اتمام برنامه‌هاي ويژه نوروزي، سايت بي‌بي‌سي فارسي كه همچنان اصرار زيادي به تمركز بر اين مجموعه دوست‌داشتني دارد به سراغ چسباندن تفاسير سياسي مختلف بر مجموعه حركات و گفتار و كردار شخصيت‌هاي پارچه‌اي و عروسكي اين مجموعه تلويزيوني رفته است. مفسران بي‌بي‌سي در بخش «‌ناظران مي‌گويند» ‌سايت اين شبكه انگليسي برخي شخصيت‌هاي اين مجموعه همچون «‌پسرخاله»‌ و «‌آقاي هم‌ساده» را نماد نسلي رنج كشيده در جامعه ايران دانسته‌اند؛ براي مثال به زعم مفسر بي‌بي‌سي پسرخاله نماد كودك كار است؛ كودكي كه كودكي نكرده و آقاي هم‌ساده نيز نماد نسلي است كه قرباني سياستگذاري‌هاي غلط شده است و اما در برابر وحشتناك‌ترين اتفاقات زندگي واكنشي متفاوت دارد و در دل طنز تلخ خود نمايانگر جامعه ايراني است كه هميشه در برابر مشكلاتش از سلاح طنز استفاده مي‌كند. در برداشت‌هاي سياسي سايت فارسي شبكه بي‌بي‌سي از مجموعه عروسك‌هاي مجموعه «كلاه قرمزي» ‌حتي شخصيت «ببعي» نيز در امان نمي‌ماند و مفسران اين شبكه كردارهاي گوسفند پارچه‌اي اين مجموعه را به يك مضمون خاص سياسي نسبت مي‌دهند.

بي‌بي‌سي فارسي پيشتر در بهار سال 91 نيز با پر و بال دادن به شايعه مضحك ممنوع‌التصوير شدن « جيگر»‌، الاغ عروسكي سري اول اين برنامه تلويزيوني گاف بزرگي داده بود. اين شايعه كه به يك شوخي مضحك شباهت داشت، تكذيب و «‌جيگر» در «كلاه قرمزي 92» باز هم ظاهر شد تا بي‌بي‌سي فارسي سرافكنده‌تر از قبل حتي تكذيبيه اين خبر را هم منتشر نكند؛ حالا سايت شبكه بي‌بي‌سي فارسي باري ديگر پا در محدوده‌اي گذاشته كه پيشتر برايش تجربه تلخ رسوايي در انتشار اخبار غيرموثق را به بار آورده بود. جالب آنجا است كه اين بار نيز تكليف بي‌بي‌سي با خودش مشخص نيست و مفسران آن در گزارش‌هاي جداگانه يك بار شخصيت‌هاي مجموعه «كلاه قرمزي 93 » را نماد مردم رنج كشيده و اما طناز جامعه ايران معرفي مي‌كنند و نيز در گزارشي ديگر اين مجموعه را محصول تلويزيون دولتي و وابسته ايران معرفي كرده و با اشاره به شخصيت «دختر همسايه» آن را بازتوليد كليشه‌هاي جنسيتي و ضد‌زن سازندگان اين مجموعه مي‌خوانند!

سايت شبكه بي‌بي‌سي فارسي، صفحه «ناظران مي‌گويند» اين روزهاي خود را با تفسير سياه از مجموعه‌اي پر مي‌كند كه شايد اگر بنا به اصرار جمعيت پرشمار طرفدارانش نبود باري ديگر سفره نوروزي‌اش را براي مردم ايران و مخاطبان رسانه ملي پهن نمي‌كرد؛ يكي از پرطرفدار‌ترين برنامه‌هاي نوروزي سيما كه شايد حتي نوشتن عليه آن به مثابه دشمن تراشيدن براي خود باشد!

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۲
سينا
|
-
|
۰۸:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
0
2
به نظر من سريال كلاه قرمزي نشان نشاط و سرزندگي كارگردان آن است سران بي بي سي هم بيكار نشسته تا مثلا از او سوتي بگيرد
محمد
|
-
|
۰۹:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۸
0
0
سریال کلاه قرمزی یاد آور تمام خاطرات زیبای دوارن کودکی من است لعنت بر بی بی سی بنگاه دروغ پراکنی سرزمین شیطان
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار