کد خبر: 639150
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۸
يكي از مصاديق راهبردي حكومت و جامعه به سمت وضعيت مطلوب و ايده‌آل در نظام جمهوري اسلامي، پيام‌هايي است كه از سوي رهبري انقلاب خطاب به دستگاه‌هاي اجرايي و مردم با دو رويكرد الزام و ارشاد همه ساله و همچنين مواقع حساس بيان مي‌شود.
هادي غلامحسيني
يكي از اين پيام‌ها سياست‌هاي كلي نظام است كه به صورت ويژه اركان حاكميت را مخاطب خويش قرار مي‌دهد و به عنوان دستوري الزام‌آور ركن سياستگذاري‌هاي كلان نظام را تشكيل مي‌دهد. ابلاغ سياست‌هاي كلي اقتصاد مقاومتي مصداق مورد يادشده به شمار مي‌آيد كه با هدف رفع مشكلات اقتصادي كشور به خصوص در شرايط دشوار تحريم و تبديل اقتصاد كشور به الگويي براي ساير كشورها در سال 92ابلاغ شد.

ديگر اقدام رهبري براي ايجاد انسجام و متمركز ساختن قوا و از همه مهم‌تر مردم جامعه در راستاي يك هدف متعالي، نامگذاري‌هاي سالانه‌اي است كه به اعتقاد برخي از كارشناسان از اين بابت كه مردم به عنوان اصلي‌ترين سرمايه نظام، مخاطب اصلي اين نامگذاري‌ها بوده و نامگذاري‌ها نيز از ماهيت ارشادگونه برخوردار است، اين پيام‌ها تأثيرگذاري وسيعي در جامعه دارد.

رهبري انقلاب سال ۹۳ را با عنوان اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي نامگذاري كردند كه اقتصاد و فرهنگ هر يك از مقولات كلان جامعه به شمار مي‌آيند اما در اين مقال سعي در بررسي بعد اقتصادي شعار فوق داريم كه بي‌شك ابعاد بسيار بر زندگي و سرنوشت مردم جامعه تأثيرگذار هستند.

ابلاغ سياست‌هاي كلي اقتصاد مقاومتي در اواخر سال 92و نامگذاري سال جاري با عنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي نشان از تأكيد رهبري بر يكپارچه‌سازي تمامي نيروي دروني كشور جهت از ميان برداشتن چالش تحريم و دستيابي به يك قدرت اقتصادي در منطقه و همچنين دنيا دارد. در همين راستا نيز ايشان در سخنراني خود در روز ابتدايي بهار در مشهد مقدس ابراز داشتند كه بايد خود را آنچنان قوي كنيم كه زورگويان و باجگيران جهاني، نتوانند حقي از اين ملت را ناديده بگيرند.

عزم ملي كه نشان از تجميع‌سازي تمامي ظرفيت‌هاي موجود در كشور از جمله بخش‌هاي دولتي، تعاوني، خصوصي و نهادهاي نظامي دارد، همانطوركه رهبري اشاره داشته‌اند اگر با هدايت مديريتي جهادگونه كه بي‌شك بنيان شالوده اين نوع مديريت علم و فعاليت شبانه روزي همراه باشد نه تنها تحريم را از ميان برمي‌دارد بلكه فتح قله‌هاي موفقيت ديگري را نيز امكان‌پذير مي‌كند.

اگر مردم و مسئولان به نامگذاري سال جاري به عنوان يك فرمول نگاه كنند و آن را سرلوحه فعاليت‌هاي خود در سال جاري قرار دهند، بي‌شك دستيابي به يك اقتصاد مقاوم حاصل مي‌شود؛ اقتصادي كه به تعبير رهبري مقاوم است و با تكان‌هاي ديگران زير و رو نمي‌شود.

ايشان ويژگي‌هايي چون درون‌زايي، برون‌گرايي، مردمي‌بنياد، عدالت‌محوري و غيرمقطعي بودن را در تشريح اقتصاد مقاومتي برشمردند كه نيروي انساني تحصيلكرده از نگاه رهبر انقلاب در رأس ظرفيت موجود كشور قرار دارد و اين نيرو همچون هشت سال دفاع مقدس مي‌تواند در محقق كردن اهداف مورد نظر در اقتصاد مقاومتي مؤثر واقع شود. ايشان در سخنان خود در مشهد مقدس برخلاف برخي از مسئولان دولتي كه ظرفيت‌هايي چون نفت و گاز را براي رشد و توسعه كشور مفيد عنوان مي‌كنند، اشاره‌اي به جمعيت نيروي تحصيلكرده كشور داشتند و آن را ظرفيتي عظيم براي پيشرفت كشور تعريف كردند. مجموعه تأكيد‌هاي رهبري در سال‌هاي گذشته و همچنين سال جاري در وادي اقتصاد نشان از شكل‌گيري مدينه فاضله‌اي در اين حوزه دارد، منتها به شرط آنكه تمامي مردم و مسئولان پا را يك گام از ديدگاه شعاري به تأكيدات و توصيه‌هاي ايشان فراتر گذاشته و در مقام عملي به اين شعارها نگاه كنند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار