کد خبر: 623252
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۶
دكتر محمد خوش‌چهره، در گفت‌و‌گو با «جوان‌آنلاين»
قطعا تشديد فشارها نبايد مورد استقبال ما قرار گيرد، اما تسليم شدن و وازدگي هم قطعا با عزت و مصلحت نظام در تناقض است
جوان‌آنلاين: دكتر محمد خوش‌چهره، كارشناس مسائل اقتصادي در گفت‌وگو با «جوان‌آنلاين» به تاثير توافق ايران با گروه 1+5 اشاره كرد و گفت: اگر بخواهيم از توافقات ژنو ارزيابي داشته باشيم بايد به چند نكته اشاره كرد. براي هر نوع قضاوت، ارزشيابي و اظهارنظري لازم است اولا درك و تشخيص صحيح از شرايط  محيط ملي با تاكيد بر روي حوزه اقتصاد داشت.


در واقع بايد ببينيم از نظر متغيرهاي كلان، مثلا وضعيت بيكاري در چه سطحي است؟ متعاقبا نرخ رشد اقتصادي كه مبين وضعيت توليد ملي است در چه شرايطي قرار دارد؟ نوع درآمد، نحوه توزيع درآمد افراد و شاخص‌هايي مثل شاخص‌هاي درآمدي گروه‌هاي متوسط، پايين و بالاي جامعه و سطح سرمايه گذاري و سطح مصرف، صادرات چگونه است؟



اينها متغيرهايي هستند كه سطحي از آنها در برنامه‌ريزي مورد توجه قرار مي‌گيرد. مثلا در حال حاضر در اظهارنظرها گفته مي‌شود كه نرخ رشد اقتصادي كه در سياست‌هاي ابلاغي مقام معظم رهبري در برنامه پنجم در راستاي دستيابي به چشم‌انداز مطرح شده، 8 درصد بوده است. اما با اعلام نرخ رشد اقتصاد كه طبق اظهارنظرهاي دولت جديد، مركز آمار و بانك مركزي جديدا مطرح شده، اختلاف معناداري ديده مي‌شود.
 
 

خوش‌چهره ضمن اشاره به وضعيت اقتصادي كشور و تحريم‌هاي غرب گفت: اگر اين شرايط فعلي را بپذيريم يا حتي اگر هم با ترديد نگاه كنيم و نپذيريم، مبين واقعيت‌هايي است كه ما تحت يك شرايط و فشارهاي اقتصادي قرار گرفته‌ايم. من شخصا معتقدم دليل و ريشه اصلي اين موضوع عدم تصميمات صحيح بوده كه مقام معظم رهبري هم در سخنانشان در جمع بسيجيان و فرماندهان بسيج به اين مسئله اشاره كردند. تصميمات نامناسب و ضعيف اقتصادي باعث به وجود آمدن شرايط كنوني شده است. در اين شكي نيست كه در شرايط كنوني شيطنت دنياي سلطه در قالب تحريم بوده اما اين شيطنت به اين دليل عملياتي شده كه ما به نكاتي مثل نام‌گذاري‌هاي سال و توجه به اقتصاد مقاومتي،‌ جهاد اقتصادي، توليد ملي و حمايت از سرمايه‌ي داخلي و امثالهم خوب نپرداختيم و اجازه داديم كه آن تحريم‌ها اثرگذار باشد.
 
 

اين كارشناس مسائل اقتصادي با بيان اينكه در حال حاضر مردم از نظر معيشتي تحت فشار هستند، افزود: تشخيص‌ واقعيت‌هاي موجود از يك سو، فشارهايي كه روي معيشت و اشتغال آحاد مردم از سوي ديگر اين واقعيت را نفي نمي‌كند كه در يك شرايط خاص قرار داريم. حال در اين شرايط خاص، قطعا تشديد فشارها نبايد مورد استقبال ما قرار گيرد، اما تسليم شدن و وازدگي هم قطعا با عزت و مصلحت نظام در تناقض است. افتخارات نظام جمهوري اسلامي هم مورد اذعان و اعتراف حتي صاحب‌نظراني از دنياي سلطه بوده است. ايران الگوي استقامت و استقلال است بنابراين با توجه به همه جوانب مباحث مذاكرات هسته‌اي و با توجه به رهنمودهايي كه مقام معظم رهبري دادند، جهت‌گيري‌ها، تبيين چارچوب‌ها و خط قرمزها قطعا يك ماموريت فوق‌العاده سختي بوده است.


وي‌ ادامه داد: با توجه به اينكه طرفين بحث يعني نظام جمهوري اسلامي با حفظ همه خط قرمزها، اصول و مباني ارزشي و از سوي ديگر دنياي سلطه با همه عناد و در حقيقت شيطنتش يك نقطه مشترك داشتند. آن هم اين بود كه بايد به يك نقطه تعادل جديد رسيد.  در واقع هر دو مايل به رسيدن يك نقطه تعادل جديد بودند.
 
 

خوش‌چهره در پايان افزود: البته در اين تعادل هر كس تلاش مي‌كرد منفعت خود را به دست آورد. بنابراين در حقيقت تلاش يا به قول سياسيون در فضاي برد- برد با مزيت‌هاي بيشتر بوده است. از اين رو من در حال حاضر شايسته نمي‌دانم قضاوت سريع صورت گيرد. با اعلام‌ نظرهايي كه از رسانه‌ها ديده مي‌شود يا مصاحبه‌هايي كه انجام شده، فكر براي قضاوت عميق احتياج به اطلاعات تكميلي‌تر و زمان نزديك‌تري دارد كه شايد طي دو هفته آينده افق چنين بحثي روشن‌تر شود و بتوان عالمانه‌تر و منصفانه‌تر قضاوت كرد. 
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱
حق گو
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۷:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
0
0
همكاري خودش با [...] را انجام داده است ولي چون از عواقب [...] نيز ترس دارد از همين الان راه فرار و توجيهي براي آينده خود مي تراشد !!!
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار