س از سپري شدن 100 روز از دولت يازدهم در حالي مراسم توديع و معارفه وزير ورزش و جوانان برگزار شد كه وزير سابق ورزش و جوانان، درباره كارنامه كارياش گفت: دستاوردهايم در حوزه ورزش و جوانان درخشانترين در قبل و بعد از انقلاب بوده بعيد ميدانم كسي اين موضوع را انكار كند.
روز گذشته محمود گودرزي، وزير ورزش و جوانان به عنوان آخرين عضو كابينه رسماً كرسيدار وزارتخانهاي شد كه از يك سو با 34 ميليون جوان سر و كار دارد و از سوي ديگر بايد هياهوها و حواشي بيانتها با چاشني بياخلاقي در ورزش را تدبير كند. اين مراسم با حضور اسحاق جهانگيري، معاون اول رئيسجمهور و محمد عباسي، وزير سابق ورزش و جوانان برگزار شد اما با حاشيههاي جالبي روبهرو بود. از وعده وزير جديد براي پيگيري وام ازدواج و كار كارشناسي براي ارتقاي جايگاه معاونت جوانان وزارتخانه گرفته تا عذرخواهي آقاي معاون اول از مردم بابت كوچك شدن سفرههايشان.
وام ازدواج نخستين وعده وزير
وام ازدواج شايد تنها كمك محسوس دولت به جوانان بود كه در دولت دهم به يكباره اين يك كمك هم قطع شد و هنوز هم اين ماجرا ادامه دارد. با وجود اين محمد عباسي دستاوردهايش را در اين وزارتخانه قبل و بعد از انقلاب درخشانترين دستاورد اعلام كرد. گودرزي كه حالا ديگر در كرسي وزير ورزش و جوانان نشسته است با اعلام اولويت برنامههايش در حوزه جوانان گفت: پيگير حل مشكلات وام ازدواج و همچنين افزايش آن هستم. وي با تأكيد بر اينكه بيترديد در شرايط كنوني، ورزش ما نيازمند يك تحول اخلاقي است، افزود:در همين چند روز اخير، زمينه تشكيل شوراي راهبردي ورزش و جوانان كشور با بيش از 21 كارگروه كارشناسي در بخش ورزش و 12 كارگروه كارشناسي در بخش جوانان، با هدف بهرهگيري از نظرات ارزشمند دانشگاهيان، صاحبنظران، نخبگان جوان، پيشكسوتان و مديران وزارت ورزش و جوانان فراهم شده و به زودي فرصتهاي ارزشمندي براي حل و فصل علمي مسائل كلان ورزش و جوانان كشور ايجاد خواهد شد.
وزير ورزش و جوانان گفت: وظيفه محوري اين شورا، تصميمسازيهاي لازم براي وزير و شوراهاي عالي ورزش و جوانان است و من خود را متعهد به بهرهگيري مناسب از مشورت شوراي راهبردي و كارگروههاي مطالعاتي و استفاده از همه ظرفيتهاي كارشناسي و تجربي حوزههاي ورزش و جوانان ميدانم. وي تلاش براي حل مشكلات جوانان را يك وظيفه ملي دانست و خاطر نشان كرد: حوزه جوانان اين وزارت، در چارچوب وظايف و اختيارات قانوني بايد اهتمام جدي داشته و سهم خود را در راه تحقق اهداف انقلاب ادا كند. اكنون ما نيازمند يك نظام يكپارچه در تصميمسازي و تصميمگيري هستيم تا بر اساس نياز و مصالح جامعه اسلامي حركت كنيم.
نرخ بيكاري جوانان ايران دو برابر حد معمول
معاون اول رئيسجمهور هم در اين جلسه حرفهاي جالبي براي گفتن داشت. وي با اعلام نرخ بيكاري جوانان و پرداختن به مشكلات اشتغال و ازدواج آنها كارنامه سال 91 كشور را كارنامه بسيار بدي عنوان كرد و گفت: ما از مردم ايران به دليل كوچك شدن سفرههايشان و تورم 40درصدي عذرخواهي ميكنيم. دولت ديگر فرصت اشتباه كردن ندارد. وي به رشد منفي 1/5 درصد و نرخ تورم 41 درصد كشور اشاره كرد و گفت: رشد منفي و نرخ تورم در طول 50 سال گذشته بيسابقه بوده است. جهانگيري جواني ايران را فرصتي دانست كه اگر به آن توجه نشود، تبديل به تهديدهاي خطرناك براي كشور خواهد شد چراكه اصليترين سرمايه انساني هر كشور جوانان هستند.
به گفته معاون اول رئيسجمهور اگر به موضوع جوانان خوب پرداخته شود، آنها نقش قابل توجهي در توسعه پايدار كشور خواهند داشت بنابراين دولت مكلف است براي تقويت جايگاه جوان و توسعه پايدار كشور توجه جدي به حل مشكلات و معضلات آنها كند.
وي با اشاره به ضرورت نشاط و اميد در ميان جوانان تصريح كرد: در حال حاضر نرخ بيكاري جوانان ايران دو برابر حد معمول است. اشتغال آنها مشكلاتي را ايجاد كرده و ازدواج نيز از دغدغههاي اصلي جوانان كشور است. جهانگيري شوراي عالي جوانان و ورزش را مهمترين جايگاه براي به حداقل رساندن آسيبها و مشكلات جوانان عنوان كرد و گفت: اميدواريم كه بتوانيم زمينه حل مشكلات جوانان كشور و توسعه اشتغال را براي جوانان به ارمغان بياوريم.