کد خبر: 619607
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۲ - ۲۰:۲۱
‌ وزير نيرو در نخستين نشست خبري:
آلوده شدن منابع آب ناشي از چند پديده كه يكي ورود فاضلاب‌هاي صنعتي و شهري به منابع آب و دوم ورود پساب‌هاي كشاورزي است كه متأسفانه سمومات كشاورزي از كود شيميايي در بخش كشاورزي ما به صورت غيرموجه بسيار زياد مصرف مي‌شود و اضافات اين سموم توسط پساب‌ها به منابع آب كشور وارد شده و اين مسئله به شدت منابع آب ما را آلوده كرده است

در حالي كه تشكل‌هاي فراوان براي جلوگيري از انتقال آب كارون به زاينده‌رود در استان خوزستان از غيركارشناسي بودن طرح فوق مي‌گويند، وزير نيرو اين اقدام را براي تأمين آب شرب معرفي كرد.

حميد چيت‌چيان روز گذشته در نشستي خبري اعلام كرد: در كشور انتقال آبي حوضه به حوضه ‌ صورت نمي‌گيرد، مگر براي مصرف آب شرب. بنابراين انتقال آب از كارون به زاينده‌رود نيز تنها براي بخش شرب صورت مي‌گيرد.

وي در ادامه به موضوع انتقال آب خزر به فلات مركزي اشاره كرد و گفت: در نظر گرفته شده كه سالانه 200 ميليون متر مكعب آب درياي خزر شيرين و به مناطق مركزي از جمله سمنان و ديگر شهرها منتقل شود. وي ادامه داد: يك گام از مطالعات اين پروژه انجام و موافقت اوليه سازمان محيط زيست جلب شده اما اخيراً رئيس سازمان محيط زيست نظراتي در مورد ابعاد زيست محيطي طرح عنوان كرده و الان در رديف‌هاي اعتباري وزارت نيرو در قانون بودجه يك رديف مطالعاتي وجود دارد كه براساس آن مطالعات در حال انجام است. چيت‌چيان تصريح كرد: در حال حاضر در مراحل پاياني مطالعه پروژه انتقال آب خزر هستيم. در مورد هماهنگي با كشورهاي همسايه نيز چون درياي خزر مشترك است، مراوداتي را با همسايگان در اين زمينه داريم و تمام ملاحظات بين‌المللي طرح مورد نظر قرار مي‌گيرد.

اروميه، سال آينده منتظر باشيد

وزير نيرو با تأكيد بر اينكه تخصيص اعتبارات در دولت گذشته براي احياي درياچه اروميه بسيار ناچيز بوده است، گفت: در سال 91 مجموعاً 10 ميليارد تومان دريافت كرديم، امسال هم با وجود تصميم‌گيري براي تخصيص حدود 24 ميليارد تومان تاكنون فقط 8 ميليارد تومان اعتبار داده شده است. وي افزود: كارگروه نجات درياچه اروميه با دريافت راهكارهاي جديد، 43 راهكار را در نظر گرفت كه 19 مورد آن فوريت داشت، بنابراين انرژي خود را براي اجراي اين 19 راهكار داراي اولويت گذاشته‌ايم. وزير نيرو با تأكيد بر اينكه عمده اقدامات لازم براي احياي درياچه اروميه از سال آينده آغاز خواهد شد، گفت: در حال حاضر در حد اعتبارات مطالعات انتقال آب از درياي خزر صورت مي‌گيرد و يك شركت بين‌المللي كار مطالعه را انجام مي‌دهد.

در‌باره ذخاير آبي

وي در مورد ميزان استحصال‌ آب‌هاي ايران نيز گفت: بيش از 60 درصد از منابع آبي استحصال شده و با سدهايي كه در دست داريم اميدواريم اين ميزان به رقم بالايي ارتقا يابد.

وزير نيرو با تأكيد بر اينكه در سال آبي 92-91 ميزان بارش‌ها در حدود نرمال و تنها 2 درصد كمتر بوده است، گفت: حجم روان‌آب‌ها در حال حاضر 45 درصد كاهش پيدا كرده و ذخيره منابع آبي نيز به اندازه‌اي كه قبلاً پيش‌بيني شده، نيست. بنابراين ميزان ذخيره آب در كشور در حال حاضر كمتر از دو سال است.

چيت‌چيان در مورد احداث سدهاي مطالعه شده نيز گفت: مطالعات كافي درباره تعدادي از سدهايي كه احداث آنها شروع شده صورت نگرفته يا مطالعات انجام شده براساس آورد رودخانه با توجه به متوسط 50سال گذشته است، در حالي كه اكنون با تغيير اقليم مواجهيم و ميزان بارندگي و الگوي بارش تغيير كرده است. وي با اشاره به تغيير الگوي كشت و تبديل زمين‌هاي ديمي به آبي نيز از سوي ديگر گفت: بنابراين طراحي سدها بايد مجدداً مورد بازنگري قرار گيرد چراكه ممكن است اكنون فاقد توجيه احداث باشند يا لازم باشد در طراحي آن تجديدنظر شود.

واگذاري نيروگاه‌ها

وزير نيرو در پاسخ به پرسشي در‌باره واگذاري نيروگاه‌ها گفت: تاكنون از مجموع ۴۰ نيروگاه كه در اختيار سازمان خصوصي‌سازي قرار گرفته ۲۲ نيروگاه واگذار شده است و ما برنامه‌اي براي بازپس‌گيري نيروگاه‌هاي واگذار شده نداريم.

اين عضو كابينه دولت در پاسخ به سؤالي مبني بر نگراني مردم از تأمين نشدن آب و برق براي تابستان سال آينده اظهار داشت: مديريت عرضه و تقاضا يكي از محورهاي اصلي كار ما در طول دوره اجرايي جديد وزارت نيرو خواهد بود و تصميماتي اتخاذ شده تا در شبكه توزيع فشار برق، شبكه فشار ضعيف را كاملاً حذف كنيم و شبكه فشار متوسط را به نزديكي محل مصرف توسعه دهيم كه اين يك اقدام مؤثر براي كاهش تلفات در شبكه توزيع خواهد بود.

اصلاح قيمت آب و برق

وي در پاسخ به سؤالي در خصوص افزايش تعرفه قبوض آب و برق در بودجه سال آتي گفت: در موضوع تعرفه تاكنون هيچ تصميمي مبني بر تأخير نرخ مصرف آب و برق گرفته نشده است.

وزير نيرو افزود: به دليل محدوديت در منابع مالي دولت در سال‌هاي اخير دولت نتوانست مابه‌التفاوت هزينه تكليفي را به وزارت نيرو بدهد كه اين موجب شده بسياري از طرح‌هاي ما دچار تأخير شود كه به طور مستقيم ضرر آن متوجه مردم شده است. اين عضو كابينه دولت اذعان داشت: اگر بتوانيم با اقدام حساب‌شده هم تعرفه را اصلاح كنيم و هم مابه‌التفاوت را از دولت دريافت كنيم هم مديريت مصرف و هم سرمايه‌گذاري در كارهاي توسعه‌اي و تأمين و نگهداري را انجام خواهيم داد. چيت‌چيان افزود: اگر قيمت‌ها تغيير نكند، منابع مورد نياز در اختيار صنعت برق و صنعت آب براي تأمين سرمايه‌ها قرار نخواهد گرفت كه در اين رابطه با معاونت برنامه‌ريزي رئيس‌جمهور جلسات كارشناسي انجام شده و اميدواريم براي بودجه سال آينده تصميماتي اتخاذ شود كه موجب رشد صنعت آب و برق كشور شود.

سموم نيتراته صحت دارد

وي در واكنش به وجود سموم نيتراته در آب كشور اظهار داشت: آلوده شدن منابع آب ناشي از چند پديده، يكي ورود فاضلاب‌هاي صنعتي و شهري به منابع آب و دوم ورود پساب‌هاي كشاورزي است كه متأسفانه سمومات كشاورزي از كود شيميايي در بخش كشاورزي ما به صورت غيرموجه بسيار زياد مصرف مي‌شود و اضافات اين سموم توسط پساب‌ها به منابع آب كشور وارد شده و اين مسئله به شدت منابع آب ما را آلوده كرده است.

وزير نيرو با اشاره به اينكه ورود سموم نيتراته در برخي نقاط كشور به منابع آب صحت دارد، تصريح كرد: كارهايي كه در قبال آن انجام مي‌دهيم با توجه به محدوديت منابع مالي نيز بسيار دقيق و جدي است. وي افزود: 60 درصد ظرفيت كشور تحت پوشش شبكه فاضلاب است و متأسفانه بقيه فاضلاب‌ها وارد محيط‌هاي پذيرنده مي‌شود.

اين عضو كابينه دولت با تأكيد بر اينكه تمامي چاه‌هاي تأمين آب شرب دائماً در معرض تست هستند، اظهار داشت: اگر در جايي چاهي آلوده شده باشد و ميزان نيترات آن از 50 ميلي‌گرم در ليتر تجاوز كند يا چاه را مسدود مي‌كنيم يا بسته به ميزان آلودگي، آب استحصال شده از آن را با آب ديگر مخازن آبي كه آب كاملاً سالمي دارند مسدود مي‌كنيم تا ميزان نيترات موجود در آن به پايين‌تر از حد استاندارد برسد. وزير نيرو خاطرنشان كرد: مردم از بابت ورود سموم نيتراته به منابع آب شرب كشور خيالشان راحت باشد چراكه ما به طور لحظه‌اي اين مسئله را رصد مي‌كنيم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار