کد خبر: 616846
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۱
در حاشيه انتشار اثر«قلعه فلك‌الافلاك، زندان سرد رژيم پهلوي»

اثر «‌قلعه فلك‌الافلاك، زندان سرد رژيم پهلوي» در هفته پيشين از سوي «انتشارات موزه عبرت ايران» منتشر و روانه بازار كتاب گشت. اين اثر فلك‌الافلاك يعني يكي از تبعيدگاه‌هاي ديرين و پرسابقه رژيم پهلوي را به توصيف نشسته است. هر چند در سال‌هاي بعد از پيروزي انقلاب اسلامي، تلاش‌هاي قابل تقديري از سوي مراكز و نهادهاي مختلف براي افشاي ظلم‌هاي رژيم منحوس پهلوي صورت گرفته است ولي به نظر مي‌رسد كافي نيست. ابعاد اين ظلم‌ها آن قدر گسترده است كه حتي حضرت امام خميني(ره) در اين باره چنين مي‌فرمايند:«بايد تذكر دهم كه ملت و دولت ايران قادر نيستند جميع اسناد جرائم 50 ساله رژيم سابق و جرائم بيش از 30 سال دولت امريكا را به شما نمايندگان محترم عرضه دارند. چطور ممكن است اسناد قتل‌ها و شكنجه‌هاي وحشيانه و زندان‌هاي رژيم سفاك گذشته را در طول 50 سال از سراسر كشور جمع‌آوري كنند.»

نام كتاب به عنوان «فلك‌الافلاك زندان سرد پهلوي» برگرفته از سرماي سخت و طاقت‌فرساي اين زندان براي زندانيان سياسي است كه در كنار كتاب «قزل‌قلعه زندان سرخ پهلوي» و كتاب «برازجان زندان گرم پهلوي» و كتاب «قصر، زندان سياه پهلوي» معنا و مفهوم خاص و پر از راز و رمزي را ارائه مي‌دهد. هدف غايي ما اين است كه اوضاع و احوال حاكم در دوران سياه پهلوي را به صورت مستند و با رويكرد دفاع از حقوق الهي و قانوني انسان‌ها منعكس سازيم. عده زيادي از نسل امروز و نسل‌هاي آينده قطعاً از خود سؤال خواهند كرد چه اوضاع و احوالي در دوره ضد‌ديني و ضد‌انساني پهلوي منحوس بر اين كشور حاكم بوده است و چطور عده‌اي بي‌گناه فقط به اتهام واهي راهي زندان‌ها و تبعيدگاه‌ها مي‌شدند و يكي از اين زندان‌ها فلك‌الافلاك است كه بين خيلي از زندانيان سياسي به «فلكه» يا «فلكي» مشهور شده بود كه در اين كتاب بدان پرداخته شده است.

اين زندان افراد گوناگون با عقيده‌هاي مختلفي را در خود ديده است. به قول آقاي دكتر احمد ناظرزاده كرماني، «مهم‌ترين خاطره‌‌ام اين است كه ديدم اشخاصي غيرمتجانس و مختلف‌المسلكي در اين زندان دور هم جمع شده‌اند و دائم مشغول بحث و گفت‌وگو بودند و كاسه و كوزه (وقايع سال‌ 1332) را سر هم مي‌شكستند و خلاصه چپي، راستي، تندرو، محافظه‌كار، مصدقي و غيرمصدقي در كنار يكديگر قرار داشتند.» به دنبال كودتاي بيست و هشتم مرداد سال 1332 دولت دكتر محمد مصدق سقوط كرد و با سرعت در تهران و شهرستان‌هاي مهم مثل تبريز، شيراز، قم، اصفهان و مشهد حكومت نظامي برقرار شد. مأموران فرمانداري نظامي، ركن دوم ارتش و شهرباني كل كشور از شب 28 مرداد و صبح 29 مرداد بر اساس «ماده 5 فرمانداري نظامي» شمار زيادي از همكاران، حاميان دولت دكتر مصدق، نمايندگان مستعفي مجلس شوراي ملي، تعدادي از روزنامه‌نگاران، اعضاي جبهه ملي و حزب توده را بازداشت كردند. چند روز بعد «كميسيون امنيت اجتماعي تهران» تشكيل جلسه داد و اعزام جمعي از بازداشت‌شدگان را به قلعه فلك‌الافلاك خرم‌آباد تصويب كرد و به اين ترتيب اين قلعه كه زماني يك زندان كوچك و محلي غيرسياسي بود، تبديل به يك زندان بزرگ‌تر و سياسي با 500 زنداني شد تا باشد روزي دم مسيحايي يكي از بزرگ‌ترين مصلحان جهاني يعني امام خميني(ره) وعده نابودي يكي ديگر از رژيم‌هاي ظالم يعني پهلوي را بدهد. آري! دست تقدير آن يوسف زنداني و تبعيدي رژيم ستم‌شاهي را به پاس پايداري و استقامت امت به عزيزي مصر وجود ملت ايران به عنوان رهبري آزاده و فرماندهي شجاع به ارمغان آورد تا يكي از نادرترين خيزش‌هاي مردمي را در تاريخ بشريت رقم بزند و با سرنگون كردن حكومت قدرتمند پهلوي دست اربابان ابرقدرتش را نيز كوتاه كند و براي نخستين بار مردمي‌ترين نظام ديني را به ذائقه بشريت بچشاند، انقلابي كه دوست و دشمن در عظمت آن متحير شدند و در بي‌نظير بودن آن لب به اعتراف گشودند و ان‌شاءالله دوستان هم از عهده شكرش برآمدند و امروزه پس از 35 سال شاهد ثمرات ارزشمند آن هستيم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها