کد خبر: 616197
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۲ - ۲۲:۱۶
چند روز بعد از تشديد تحركات جريان‌هاي سلفي در مصر، برخي منابع در مصر مي‌گويند كه اخوان‌المسلمين در حال تجهيز است تا با كنار گذاشتن خط‌مشي مسالمت آميز قبلي، به روش‌هاي مسلحانه روي بياورند.

چند روز بعد از تشديد تحركات جريان‌هاي سلفي در مصر، برخي منابع در مصر مي‌گويند كه اخوان‌المسلمين در حال تجهيز است تا با كنار گذاشتن خط‌مشي مسالمت آميز قبلي، به روش‌هاي مسلحانه روي بياورند.

تشديد سركوب اعتراضات حاميان اخوان‌المسلمين در مصر بعد از كودتا، همانطور كه پيش بيني مي‌شد، كادرهاي اين گروه اسلام گرا را دچار شكاف كرده است. روز جمعه در حالي كه شهر‌هاي مختلف مصر شاهد اعتراضات شمار زيادي از حاميان اخوان‌المسلمين به مناسبت يكصدمين روز كودتا عليه محمد مرسي بود، منابع آگاه مصري در گفت و گو با اليوم السابع از تجهيز تسليحاتي اعضاي اخوان‌المسلمين با هدف تشكيل چيزي شبيه به ارتش آزاد در اين كشور خبر دادند.

اين منابع گفته‌اند كه گروه اخوان المسلمين از طريق مسلح كردن برخي اعضاي خود در استان‌هاي مصر، تشكيل ارتش آزاد را آغاز كرده است. بنا بر اعلام اين منابع، سلاح هايي كه در اختيار اين افراد قرار مي‌گيرد به صورت قاچاق از ليبي و تونل‌هاي غزه وارد مصر مي‌شود. اين منابع مي‌گويند كه در پي بازداشت رهبران اخوان‌المسلمين، زنان اين گروه وظيفه دادن دستورالعمل به اعضاي اخوان‌المسلمين در قاهره و استان‌هاي ديگر مصر را برعهده گرفته‌اند و اخوان‌المسلمين به دليل نگراني از بازداشت بيشتر اعضاي خود توسط نيروهاي پليس، زنان را براي انجام امور به كار گرفته است، چراكه پليس مصر به عدم برخورد با زنان اخوان‌المسلمين پايبند است. هنوز هيچ كدام از مقام‌هاي اخوان‌المسلمين امكان تغيير مسير گروه به مشي مسلحانه را تأييد نكرده‌اند، ولي منابع سياسي مي‌گويند كه با بسته‌تر شدن فضاي امنيتي در مصر، امكان درگيري‌ها بيشتر شده است. حدس و گمان‌ها همچنين حاكي از اين است كه افزايش نفوذ گروه‌هاي سلفي وابسته به القاعده در ليبي نيز زمينه‌هاي ذهني برخي حاميان اخوان‌المسلمين مصر را براي در پيش گرفتن مشي مسلحانه در مصر تشديد كرده است. شبكه بي‌بي سي عربي گزارش داد: احتمال از سرگيري درگيري‌هاي شديد در مصر با توجه به نزديك شدن به زمان محاكمه محمد مرسي رئيس‌جمهور بركنار شده اين كشور وجود دارد. علي جمال‌الدين خبرنگار شبكه تلويزيوني بي‌بي سي عربي در قاهره، گزارش كرد كه پايتخت مصر و چند شهر ديگر اين كشور روز جمعه شاهد برگزاري تظاهرات به دعوت ائتلاف ملي حمايت از مشروعيت بود. نيروهاي امنيتي مصر با تشديد تدابير امنيتي براي هر رويارويي آماده بودند. نخستين بار اين ائتلاف به رياست اخوان‌المسلمين از طرفداران خود خواست از حضور در ميدان‌هاي بزرگ شهرها خودداري كنند تا خونريزي رخ ندهد. در اعتراضات روز جمعه دو تن از شركت‌كنندگان كشته و هفت تن ديگر زخمي شدند.

قاهره: كمپ‌ديويد را لغو نمي‌كنيم

وزارت خارجه مصر در واكنش به تصميم اخير امريكا در تعليق بخشي از كمك‌هاي نظامي و اقتصادي خود به قاهره، اين تصميم واشنگتن را نادرست خواند. به گزارش ايسنا، به نقل از شبكه خبري روسيه اليوم، بدر عبدالعاطي، سخنگوي وزارت خارجه مصر اعلام كرد: تصميم امريكا در به تعليق درآوردن بخشي از كمك‌هاي نظامي‌ و اقتصادي به مصر چه از لحاظ زماني و چه از لحاظ مضمون، تصميمي اشتباه بود. وي تأكيد كرد: مصر در حال حاضر با اقدامات تروريستي بي‌شماري مواجه است و اتخاذ چنين تصميمي از سوي امريكا شبهات زيادي را درباره پايبندي‌ امريكا به برنامه‌هاي امنيتي در مصر در آينده ايجاد مي‌كند. عبدالعاطي تأكيد كرد كه كشورش به هيچ كشور ديگري اجازه دخالت در امور داخلي خود را نمي‌دهد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار