
میرعماد مدير کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در جلسه نیروهای یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با عنوان كردن مطلب فوق گفت: مراتع و جنگلها مانند یک اکوسیستم طبیعی و حیات بخش متضمن دوام حیات بشر هستند، که ما باید به این امر اهتمام ویژه ای داشته باشیم زيرا جنگلها و مراتع جزو منابع طبیعی تجدید شدنی و پشتوانه رشد هر جامعه محسوب می شوند.
وي افزود: اهمیت عرصه های طبیعی به میزانی است که تخریب منابع طبیعی هر کشور به سلامت، بهداشت و تغذیه دیگر کشورها نیز آسیب می زند و این در حالی است که به نحو شایسته از این منابع به خوبی محافظت نمی شود.
ميرعماد تصریح کرد: مدیریت اصولی برآتش سوزی مستلزم اطلاع رسانی و فرهنگ سازی، پیشگیری و اطفا به موقع حریق است.
وی ادامه داد: با درنظر گرفتن سهم بالای عوامل انسانی در حریق توجه بیش از پیش و اطلاع رسانی به مردم و بالابردن آگاهی عمومی با استفاده از تمام ظرفیت ها از جمله رسانه های دیداری و شنیداری ضروری است.
مدير منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: با توجه به اهمیت حریق در مراتع و جنگلهای استان تمام دستگاههای اجرایی شرکت فعال داشته و مردم نیز در این امر مشارکت لازم را داشته باشند.
* انساني و طبيعت عوامل بيابان زايي
میرعماد از کلیه مردم خصوصا بهره برداران ،حاشیه نشینان جنگلهای استان قدردانی کرد ویاد آور شد مردم مي توانند در صورت بروز هرگونه تخریب ،تصرف و حریق در مراتع وجنگلهای استان، مسئله را با شماره تلفن 09696و 1504به ستادخبری یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان خبر دهند تا همكاران ما در هر ساعت از شبانه روز جهت رسيدگي به موضوع به عرصه های منابع طبیعی اعزام شوند.
وي درادامه گفت: در استان سمنان 5میلیون و 200 هزار هكتار اراضي بياباني و 20 كانون بحرانی فرسایش بادی وجود دارد.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان سمنان گفت: دوعامل انساني و طبيعي در گسترش بيابان زايي نقش دارند . عوامل انساني و فعاليت انسان ها بيشترين نقش را در گسترش اراضي بياباني دارد.
میرعماد افزود: استفاده ناصحيح از آب هاي زيرزميني، استفاده نادرست از آب، خاك و چراي بيش از حد دام ها، از عوامل مهم انساني هستند كه طبيعت را با مشكل مواجه و اراضي را به سمت خشك شدن و بیابانی هدايت مي كنند.
مدير كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان سمنان گفت: با اقدامات مناسب کاشت نهال بیابانی اراضي بسياري از بيابانهای استان احيا شده است همچنين استفاده صحيح از آب و خاك سبب مي شود اراضي بیابانی ما پیشرفت نداشته باشد