کد خبر: 610828
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۹:۱۹
تورم 56 درصدي مواد خوراكي در تهران
جديد‌ترين گزارش اعلام شده از سوي بانك مركزي درباره متوسط قيمت خرده‌فروشي مواد خوراكي در تهران در حالي تورم 3/56 درصدي مواد خوراكي را ‌تأييد مي‌كند كه آخرين آمار تورم اعلام شده از سوي اين نهاد 39 درصد و مربوط به مرداد ماه بوده است.

جديد‌ترين گزارش اعلام شده از سوي بانك مركزي درباره متوسط قيمت خرده‌فروشي مواد خوراكي در تهران در حالي تورم 3/56 درصدي مواد خوراكي را ‌تأييد مي‌كند كه آخرين آمار تورم اعلام شده از سوي اين نهاد 39 درصد و مربوط به مرداد ماه بوده است.

به گزارش ايسنا، در بين 11 گروه كالايي كه متوسط قيمت‌شان از سوي بانك مركزي اعلام شده است، قيمت هشت گروه كالايي نسبت به ماه قبل از افزايش برخوردار شده است.

بر اين اساس نرخ گروه لبنيات نسبت به هفته قبل 5/2درصد و نسبت به هفته مشابه ماه قبل 1/6 درصد افزايش پيدا كرده است. همچنين قيمت تخم مرغ نسبت به هفته گذشته يك درصد كاهش اما نسبت به هفته مشابه ماه قبل 4/17 درصد افزايش يافته است.

قيمت گروه برنج نيز نسبت به هفته قبل ثابت مانده اما نسبت به هفته مشابه در مرداد‌ماه 2 درصد افزايش يافته است. بنا به اعلام بانك مركزي قيمت ميوه‌ها و سبزي‌هاي تازه‌ به ترتيب نسبت به هفته قبل 3/1 و 7/0درصد كاهش يافته است.

اين گزارش حاكي از آن است كه قيمت گوشت قرمز نسبت به هفته اول شهريور ماه ثابت مانده اما نسبت به هفته مشابه در مرداد 3/0 درصد افزايش يافته است. قيمت گوشت مرغ نيز نسبت به هفته قبل 1/0 و نسبت به هفته مشابه در 3/4 درصد رشد كرده است.

در گروه قند، شكر و نيز قيمت‌ها نسبت به هفته قبل و هفته مشابه در مردادماه به ترتيب از 7/0و 4/1 درصد افزايش برخوردار است. اين درحالي است كه قيمت چاي نسبت به هفته مشابه ماه قبل و همچنين نسبت به هفته قبل 1/0 درصد كاهش يافته است. قيمت روغن نباتي نيز نسبت به هفته اول شهريورماه ثابت مانده و نسبت به هفته مشابه در مرداد از 1/0 درصد رشد برخوردار شده است.

اما بررسي گزارش منتشر شده از سوي بانك مركزي نشان از تورم بيش از 3/56 درصدي مواد خوراكي در شهر تهران در هفته اول شهريورماه سال جاري نسبت به هفته مشابه سال گذشته دارد.

در بين 11 گروه كالايي كه متوسط قيمت خرده فروشي‌شان از سوي بانك مركزي اعلام شده قيمت لبنيات در هفته اول شهريور ماه سال جاري نسبت به هفته مشابه سال قبل 5/17 درصد افزايش يافته است.

همچنين قيمت تخم مرغ، برنج، حبوبات، ميوه‌هاي تازه و سبزي‌هاي تازه در هفته منتهي به هشتم شهريور ماه سال جاري نسبت به هفته مشابه در سال 91، به ترتيب6/73، 8/69، 2/88، 4/40 و 7/80 درصد افزايش يافته است.

قيمت گوشت قرمز، گوشت مرغ، قند و شكر، چاي و روغن نباتي نيز در هفته اول شهريور نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتيب 9/39، 6/12، 1/41،3/98 و 7/57درصد رشد داشته است.

بر اين اساس در بين گروه‌هاي كالايي بيشترين افزايش قيمت نسبت به هفته مشابه سال گذشته مربوط به چاي خارجي و كمترين مربوط به گوشت مرغ بوده است. البته گزارش مركز آمار ايران درباره شاخص گروه اصلي خوراكي‌ها در مردادماه نيز افزايش 8/50 درصدي را نسبت به مرداد ماه سال قبل تأييد مي‌كند.

ايران داراي بالاترين ميزان تورم در بين 148 كشور

مجمع جهاني اقتصاد در تازه‌ترين گزارش خود اعلام كرد كه ايران بالاترين ميزان تورم را در بين 148 كشور دنيا در سال 2012 داشته است. به گزارش ايسنا، در رده‌بندي مجمع جهاني اقتصاد نرخ تورم در ايران 6/30 درصد اعلام شده و به اين ترتيب ايران داراي بالاترين ميزان تورم در جهان اعلام شده است. در اين رده‌بندي تورم در دو كشور گرجستان و سوئيس منفي بوده و تورم در ژاپن نيز صفر اعلام شده است. همچنين تورم در كشورهاي برونئي، اوكراين، امارات، نروژ و سوئد نيز زير يك درصد اعلام شده است.

10 كشور ايران، اتيوپي، مالاوي، ونزوئلا، تانزانيا، گينه، مغولستان، اوگاندا، سيرالئون و نيجريه نيز داراي بالاترين ميزان تورم در جهان هستند. 10‌كشور گرجستان، سوئيس، ژاپن، برونئي، اوكراين، امارات، نروژ، سوئد، يونان و نيوزيلند نيز داراي كمترين ميزان تورم در جهان هستند.

مجمع جهاني اقتصاد رده‌بندي خود را براساس اطلاعات منتشر شده از سوي صندوق بين‌المللي پول اعلام كرده است.

بانك مركزي ايران نيز اخيراً اعلام كرد كه نرخ تورم در مرداد ماه امسال با افزايش 5/1 درصدي نسبت به ماه قبل از آن به 39 درصد رسيد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار