سازه جديد درون مسجدالحرام مانند برخي از سازههاي بيرون مسجد كه مشرف بر كعبه است، نامتعارف و ناپسند است و به دلايلي مشكوك به نظر ميرسد.
1- خدمت رساني حكومت سعودي به زائران بيتالله الحرام تناسبي با درآمدهاي كلان اين حكومت از برنامه حج و نيز تناسبي با دلارهاي عظيم صادرات روزانه 10 ميليون بشكه نفت ندارد و برنامههاي ساده و متنوعي ميتوان براي رفاه و آسايش زائران تدارك ديد كه از چشم پيمانكاران عموماً امريكايي پروژههاي مكه مكرمه و مدينه منوره دور ميماند!
2- نگارنده كه توفيق دوبار زيارت عمره و يك بار حج تمتع را داشته است، در فضاي روحاني اين دو شهر منور، همچون هر خبرنگار ديگري با چشم جست و جوگر يك گزارشگر، حوادث و موضوعات را برانداز ميكرد و به همين خاطر اكنون كه ميشنويم سعوديها براي رفاه حال سالمندان آن سازه را - كه در تصاوير زنده مسجد الحرام ميبينيم - در نزديكي كعبه علم كردهاند، مشكوك ميشويم و به باورمان نميآيد كه چرا آن همه كارهاي سادهتري را كه در حريم كعبه هم نيست، رها كردهاند و با اين يكي، صحنهنمايي ميكنند؟!
3- مي خواهم بگويم كه چنين سازه اي، ابهت ساختمان كعبه را به زير سايههاي خود برده است و همچون برجهاي بيرون مسجدالحرام ( ابراج البيت) كه درباره ماهيت غير اسلامي آنان و استفاده از نمادهاي فراماسونري و غربي والبته فرهنگ جاري غرب در محيط آن فراوان گفته شده است، بهانهاي براي خدشهداركردن مسجدالحرام، البته با ظرافتهاي خاص نامسلمانان است تا ضمن تأثيرگذاري مورد نظر آنان فعلاً عقول و احساسات مسلمانان را تحريك نكند. اين برجها بر سر طائفين كعبه و نمازگزاران مسجد الحرام سايه مياندازد و مسلمانان بخشي از دقايق حضور خود در مسجد و كنار خانه خدا را به جاي چشم دوختن به كعبه – كه نگاه به كعبه خود زداينده گناهان و مشمول ثواب فراوان است_ به تماشاي ابراج البيت مشغولند ! و حال آنكه درون اين برجها يا خانواده سلطنتي مشغول خويشند يا فروشگاههاي بزرگ در طبقات مختلف، لباس زنانه و لوازم آرايش و اجناس تزييني و فست فود ميفروشند و بقيه نيز هتل چندين ستاره است و هيچ چيز ديگر!؟ و قلب هر مسلماني در بازديد از اين برجها گواهي ميدهد كه هيچ شأنيتي بين مراسم پرمعناي حج با چنين ساختمانها و فرهنگ جاري در آن نيست.
4- اين همه در حالي است كه زائر بيتالله الحرام در بدو ورود به عربستان از فقدان راهكارهاي ساده براي رفاه بيشتر خود در تعجب است، مثلاً چگونه چنين مراسم با عظمتي و در چنين كشور ثروتمندي بايد در فرودگاه شاهد صفهاي طولاني زائران عموماً كهنسال براي عبور از گيتهاي امنيتي آل سعود و انگشت نگاري و تصوير برداري، آن هم به دست سربازان كم تجربه باشد؟! يا چگونه در عصر حمل و نقلهاي مدرن، هر سال 3 تا 5 ميليون حاجي مسير بين هتلها و مسجدالحرام را به سختترين شكل ممكن درون اتوبوسهاي قديمي و با انبوه زائران به هم فشرده طي ميكنند و بسياري از آنان مجبورند براي رفاه ديگران مسيرهاي طولاني را پياده و از درون تونلهايي كه آلودگي هوا و صدا در آن بسيار شديد است، بپيمايند؟! و آيا هيچ تناسبي بين اقامت در ابراج البيت با اقامت حاجيان در ديگر هتلها كه گاهي به هر 18 حاجي فقط يك دوش حمام ميرسد، وجود دارد ؟! و البته شرايط حاجيان كشورهاي فقير بسيار اسفبارتر از حاجيان ايراني است.
آيا رفاه حاجيان اقتضا ميكند كه دولت عربستان براي چند روز اقامت آنان در عرفات، مزدلفه و منا، هيج برنامهاي جز بازكردن مرزهايش به روي كوليهاي آفريقاي شرقي و صحرانشينان خود نداشته باشد تا اين عده در فضاي بين چادرها بساط دست فروشي پهن كنند و در شرايطي كه حتي در فيلمها نيز نظير آن را نميتوان ديد، جوجه سرخ كرده به زائران بفروشند ؟!
5- همه اينها را اضافه كنيد به اينكه سعوديها سالهاي متمادي به دغدغه شيعيان كه مطابق فتواي مراجع خود طواف در طبقات بالاتر از سقف كعبه را جايز نميدانستند و محدوده طواف آنان هم بين مقام اسماعيل و كعبه بود، بيتوجهي ميكردند و زائراني را كه روي ويلچر طواف ميكردند ، به پشت بام مسجد ميراندند و حالا اين خيرخواهي آنان براي سالمندان و ناتوانان ، عجيب به نظر ميرسد.
از اين دست واضحات بسيار است و البته خوب ميدانيم كه تصميمات اينچنيني نظير ساخت همين سازه معمولا با حضور نمايندگان برخي كشورهاي اسلامي گرفته ميشود و شايد نمايندگاني از ايران هم در اين تصميم بوده باشند اما بايد توجه داشت كه دولت سعودي از بن مايه فاسد و همفكر و همدست صهيونيستهاست و اين فرقه فاسد ضاله نيز برنامه گستردهاي در جهان اسلام و به ويژه درمحيط وحي و سرزمين مادري اسلام براي تخريب نرم افزاري آن دارد و مطمئناً صهيونيستها براي تغيير ساختاري و محتوايي شهر خدا و شهر پيامبر عطش فراواني دارند و بايد در اين باره بيش از اين حساس بود.