
به گزارش «جوان» رستم قاسمي با تأكيد بر اينكه وزارت نفت يك سازمان كاملاً فني و اقتصادي است و تمام كاركنان بايد توان خود را در اين راستا صرف كنند، افزود: مديران و كاركنان صنعت نفت حق ورود به مسائل سياسي و به كارگيري اموال بيتالمال براي تبليغ به سود يا ضرر نامزدهاي انتخاباتي را ندارند و قدر مسلم اين است كه در انتخابات آينده هر كس را مردم انتخاب كنند، رئيسجمهور كشور خواهد بود. وزير نفت «حماسه اقتصادي» در صنعت نفت را به معني كار انقلابي و جهادگونه در همه عرصههاي اين صنعت دانست و گفت: بر دو نكته ويژه در اين خصوص تأكيد ميكنم كه با تحقق آنها اين حماسه در صنعت نفت تحقق مييابد: نخست، حذف بوروكراسي آزاردهنده اداري و طولانيشدن فرايند انجام پروژهها كه از مشكلات جدي صنعت نفت ايران است و در سال ٩٢ بايد در اين حوزه تحولي اساسي و حماسي ايجاد شود و نكته دوم، توجه ويژه به مبحث جهاد خودكفايي و تكيه بر تجهيزات ساخت داخل و تقويت سازندگان و پيمانكاران ايراني است كه مديران بايد به صورت خاص اين مبحث را دنبال كنند. قاسمي ضمن برشمردن فعاليتهاي چشمگير صنعت نفت در سال ٩١ افزود: قضاوت در خصوص عملكرد صنعت نفت زماني واقعبينانه خواهد بود كه تمام شرايط تحريم و ساير عوامل موجود در نظر گرفته شود. وي در ادامه گفت: ما با وجود شرايط تحريم در سال ٩١ بيش از ٢٤ ميليارد دلار جذب سرمايه در بخش بالادستي صنعت نفت داشتهايم كه اين رقم سرمايهگذاري بينظير است.
وي حضور پررنگ ايران در ميادين مشترك را يكي ديگر از اقدامات چشمگير صنعت نفت در سال گذشته قلمداد كرد و گفت: در حالي كه در گذشته نه چندان دور ايران حداكثر داراي هشت دكل فعال براي حفر ميادين دريايي در حوزه خليج فارس بود و غالب اين دكلها به صورت استيجاري فعاليت ميكردند، اكنون ما حداقل ٢٠ دكل دريايي فعال در اين حوزه داريم كه اغلب آنها در مالكيت ايران هستند. وي افزود: فعاليت و سرمايهگذاري در ميادين مشترك و تأسيسات مرتبط با آنها در نهايت به سود كشور است، به طوري كه فقط با صدور گاز دو فاز از پارسجنوبي به عراق كه حداكثر تا دو ماه آينده به بهرهبرداري خواهد رسيد، سالانه حدود ٥ ميليارد دلار درآمد ارزي خواهيم داشت. قاسمي به ثبت ركورد توليد روزانه ٧٥٠ ميليون متر مكعب گاز در زمان اوج مصرف در سال ٩١ اشاره كرد و گفت: علاوه بر اينكه با تلاش شبانهروزي كاركنان و برنامهريزيها و پيشبينيهاي دقيق انجام گرفته، در اين سال هيچگونه مشكلي در تأمين مصرف گاز خانگي و صنعتي نداشتهايم، قراردادهايي نيز براي صادرات گاز ايران به كشورهاي همسايه منعقد شده است كه اين قراردادها منافع طرفين را تأمين خواهد كرد.
وزير نفت شرايط تحريم را شرايطي سخت ولي پيشبرنده خواند و گفت: در اين شرايط پيمانكاراني كه از لحاظ ساختار ضعيف بودند و توان اجراي مگاپروژههاي صنعت نفت را نداشتند، تبديل به پيمانكاراني توانمند و داراي استانداردهاي بينالمللي صنعت نفت شدند و اكنون پروژههاي بسيار عظيم ما را پيمانكاران داخلي انجام ميدهند، گرچه هنوز ضعفهايي وجود دارد.
قاسمي افزود: با عنايت به شرايط موجود و سياست حمايتي وزارت نفت از توليد داخل، اين تجهيزات حتي اگر اندكي نسبت به مشابه خارجي خود از كيفيت پايينتر و قيمت تمام شده بالاتري برخوردار باشند، در مسير توسعه منطقي بوده و مورد حمايت واقع خواهند شد. وزير نفت در خصوص اهميت وجود مديريت كارآمد در صنعت نفت افزود: دستورها و تدابير مديران بدون هيچ حرفي لازمالاجرا بوده و در صورتي كه اشكالي در آن به نظر آيد، مخاطب دستور موظف است در اسرع وقت در خصوص اصلاح آن مذاكره نمايد و در غير اينصورت حتي اجراي با اشكال دستور در برابر مسكوت گذاشتن آن تكليف ميباشد و تخطي از اين روال غيرقابل پذيرش است. قاسمي در خاتمه تأكيد كرد: دولت دهم تا آخرين روز در انجام مأموريتهاي محوله مصمم است و روند پيشرفت و انجام كارها تا آخرين لحظه ادامه خواهد داشت.