کد خبر: 522108
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۰۵:۰۰
ایسنا: دکتر سیدخالد موسوی فرد ، افزود: حدود ۹۰ درصد افرادی که به سرطان دهان و حنجره مبتلا می‌شوند، سیگاری هستند.

وی تصریح کرد: دود سیگار محتوی بیش از ۴۰۰۰ نوع سموم مختلف است که هر یک می‌تواند زیان‌های جبران‌ناپذیری را در فرد سیگاری و افرادی که در معرض دود سیگار ایجاد کند که حتی جنین در حال رشد نیز از طریق استنشاق دود سیگار توسط مادر صدمه می‌بیند.

موسوی فرد بیان کرد: مصرف قلیان به مراتب بدتر از سیگار است، چرا که قلیان معادل حداقل مصرف ۱۰۰ نخ سیگار است و با توجه به متفاوت بودن میزان مقاومت یا مستعدبودن افراد این صدمات ممکن است در فرد سیگاری و اطرافیان او به اشکال مختلف دیده شده یا در صورت تاثیر روی ژن والدین جوان فرزندان آنها دچار نواقص مادرزادی خواهند شد.

مدیر گروه بیماری‌های دهان ودندان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج یادآورشد: ضایعات سرطانی ناحیه دهان، فک و حنجره در ابتدا با زخم‌ها و لکه‌های سفید و قرمز رنگی در دهان آغاز می‌شود که خاموش و کاملا بدون درد بوده و زمانی که علایم ظاهر می‌شود، ضایعه با درجات مختلفی گسترش یافته که این امر درمان را پیچیده و موفقیت آن را پایین می‌آورد.

وی توصیه کرد: درحالی که تشخیص و درمان زودهنگام می‌تواند با موفقیت قابل توجهی همراه باشد. در افرادی که موفق به ترک سیگار و قلیان می‌شوند، بازسازی نسوج تخریب شده در نقاط مختلف بدن به خصوص ریه‌ها آغاز می‌شود به نحوی که فرد با گذشت یک سال تغییرات محسوسی را در ارتباط با سلامتی خود احساس می‌کند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار