کد خبر: 508253
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
منع برگزاري انتخابات به رغم ارسال اساسنامه اصلاح شده كميته ملي المپيك به IOC

اعضاي هيئت اجرايي مي‌گويند طبق نظرات كميته بين‌المللي المپيك، اساسنامه كميته را بر طبق منشور ملي المپيك به روز كرده‌اند تا ديگر مشكلي نداشته باشد. حالا قرار است كميته بين‌المللي المپيك با بررسي اين اساسنامه، آن را تأييد يا تكذيب كند. در صورت تأييد، طبق وعده علي‌آبادي قرار است ۳۰ بهمن مجمع عادي كميته تشكيل شود تا درباره تاريخ برگزاري انتخابات كميته ملي المپيك تصميم‌گيري شود، انتخاباتي كه وزارت ورزشي‌ها مصر به برگزاري آن قبل از پايان سال هستند و در مقابل كميته ملي المپيك ترجيح مي‌دهد اين اتفاق سال‌آينده بيفتد.
با اين حال اگر چه اصلاح اساسنامه كميته ملي المپيك تا حدودي توانسته خطر تعليق ورزش را كمتر كند اما به نظر مي‌رسد همچنان موانع اصلي برگزاري انتخابات‌هاي فدراسيون‌ها و كميته ملي المپيك پابرجاست و تا بر طرف شدن آن، ايران با توجه به اخطار IOC حق برگزاري انتخابات را ندارد. اصلاح اساسنامه‌هاي فدراسيون‌هاي ورزشي و همچنين بازگشت رؤساي بركنار شده توسط وزارت ورزش دوم مانع اصلي هستند كه هنوز خبري از تحقق آن نيست زمان برگزاري انتخابات كميته ملي المپيك در هاله‌اي از ابهام باشد.

بهرام افشارزاده ديروز پس از پايان جلسه هيئت اجرايي كميته ملي المپيك به ميان خبرنگاران آمد و از ارسال اساسنامه اصلاح شده كميته ملي المپيك به IOC خبر داد، اساسنامه‌اي كه در چند ماه گذشته به دغدغه افشارزاده و ديگر اعضاي هيئت اجرايي تبديل شده بود تا آن را هر چه سريع‌تر اصلاح و به كميته بين‌المللي المپيك ارسال كنند. حالا پس از جلسات هيئت اجرايي و برطرف شدن اختلافات وزارت ورزش و كميته درباره اصلاحات انجام شده در اين اساسنامه و تأييد آن از سوي وزير ورزش، براي تأييد نهايي به كميته بين‌المللي المپيك ارسال شد.
افشارزاده ديروز در اين رابطه گفت: « اساسنامه كميته ملي المپيك اصلاح و روز گذشته به IOCارسال شد. پيش بيني كرده ايم كه سي‌ام بهمن ماه مصوبات كميته بين‌المللي المپيك را به مجمع عمومي ارائه داده و پس از آن هم انتخابات را برگزار كنيم.»دبيركل كميته ملي المپيك به اين سؤال كه كداميك از بندهاي اساسنامه مورد اصلاح قرار گرفته است، اين طور پاسخ داد:«اصلاحات ويژه‌اي بر اساسنامه نداشتيم بعضي از نمايندگان را حذف و تعدادي را هم اضافه كرديم.»
افشارزاده در پاسخ به اين سؤال كه شنيده مي‌شود محمد عباسي وزير ورزش با تغييرات صورت گرفته بر اساسنامه مخالف بوده است گفت:« به هيچ عنوان چنين چيزي نيست او هميشه نظر صائب داشته است و واقعا نمي‌دانم اين حرف‌ها از كجا نشأت مي‌گيرد ضمن اينكه او در دو جلسه گذشته هيئت اجرايي حضور داشته است. چندين جلسه برگزار كرديم و آن چيزي كه به كميته بين‌المللي المپيك ارسال شده است با هماهنگي حميد سجادي نماينده ويژه وزارت ورزش بوده، ضمن اينكه شخص وزير هم با ارسال اساسنامه كاملاً موافقت كرد.»
افشارزاده در پاسخ به اين سؤال كه شنيده مي‌شود اصلاحات به خوبي نبوده و اساسنامه به زودي برگشت خواهد خورد، افزود:«اينها را چه كساني مي‌گويند؟ فكر مي‌كنم با توجه به رعايت، نكته سنجي و دقت نظري كه در اصلاح اساسنامه صورت گرفته است، هيچ مشكلي به‌وجود نمي‌آيد و اساسنامه بدون مشكل تأييد و به ايران ارسال خواهد شد.»
اصلاح اساسنامه در شرايطي بود كه مي‌بايست انتخابات كميته ملي المپيك با توجه به پايان دوره چهارساله اعضاي آن در پائيز برگزار مي‌شد اما درخواست IOC باعث شد تا اين انتخابات به تعويق بيفتد. حالا با اصلاح اساسنامه و درصورت تأييد آن توسط كميته بين‌المللي المپيك، وزارت ورزش تأكيد كرده است كه هر چه زودتر بايد انتخابات كميته ملي المپيك برگزار شود، انتخاباتي كه به نظر مي‌رسد هنوز دو مانع جدي بر سر برگزاري آن وجود دارد و تا بر طرف نشدن آنها، كميته بين‌المللي المپيك به ايران اجازه نخواهد داد مجمع انتخاباتي در هيچ فدراسيون ورزشي و البته كميته ملي المپيك برگزار شود.
دليل مخالفت IOC هم برآورده نشدن خواسته‌هاي آنها از مقامات ورزش ايران است. بركناري‌هاي غير قانوني چند رئيس فدراسيون ورزشي در ارديبهشت ۹۱ بود كه باعث شد تا كميته بين‌المللي المپيك و فدراسيون‌هاي جهاني به دخالت دولت ايران در ورزش حساس شوند و خواستار اصلاح اساسنامه‌هاي اين فدراسيون‌ها براي جلوگيري از مداخله دخالت در عزل و نصب رؤساي فدراسيون‌هاي ورزشي شدند. كميته بين‌المللي المپيك در نامه‌اي تهديد آميز ايران را تا اصلاح اساسنامه فدراسيون‌ها و همچنين برگشت چند رئيس بركنار عزل شده به فدراسيون‌هاي مربوطه از برگزاري هرگونه مجمع انتخاباتي منع كرد.
با اين شرايط هنوز دو خواسته اصلي IOC برآورده نشده است. در خصوص اصلاح اساسنامه فدراسيون‌هاي ورزشي گفته مي‌شود سجادي معاون عباسي پيگير اين موضوع است و هنوز تنها اساسنامه دو فدراسيون شنا و كشتي به فدراسيون‌هاي جهاني اين دو رشته ارسال شده كه البته شنيده مي‌شود اساسنامه فدراسيون كشتي برگشت خورده، درباره اصلاح اساسنامه بقيه فدراسيون‌هاي ورزشي هم هنوز خبر منتشر نشده. درباره خواسته ديگر IOC كه همان بازگشت چهار رئيس بركنار شده فدراسيون‌هاي ورزشي است هم هنوز وزارت ورزش اقدامي انجام نداده و فعلا محمد عباسي كوتاه نيامده و دستوري مبني بر بازگشت رؤساي كنار گذاشته شده نداده تا اين درخواست كميته بين‌المللي المپيك هم همچنان روي زمين بماند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار