وضعیت ازدواج و طلاق در استان بوشهر در پنج سال گذشته از ۱۱ تا ۱۴ درصد تغییرات داشته و بر اساس آمار موجود بیشترین طلاق هم در شهرستانهای دشتستان و بوشهر به وقوع پیوسته است.
مدیرکل بهزیستی استان بوشهر در نشست شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر اظهار داشت:نسبت طلاق به ازدواج در استان بوشهر ۱۴ درصد و در کل کشور ۱۶ درصد است و این نشاندهنده کاهش میانگین نسبت طلاق به ازدواج استان بوشهر در مقایسه با کل کشور است.
حیدر عزیزنژاد تصریح کرد: عمده دلایل طلاق در استان بوشهر عدم مسئولیتپذیری زوجین، فاصله گرفتن زوجین از خانواده، وجود خواهر یا برادر ناسازگار هر کدام از زوجین، وابستگی مادی به خانواده از طرف زوجین بوده است.
عزیزنژاد اضافه کرد: دلیل دیگر این است که یکی از زوجین قبل از ۲۰ سالگی یا پس از ۳۰ سالگی ازدواج کرده باشد یا دوره آشنایی زوجین قبل از ازدواج شش ماه یا اینکه دوره نامزدی بیش از سه سال طول کشید باشد.
وی در ارتباط با عواقب طلاق هم گفت: بزهکاری کودکان، فحشا، اعتیاد زنان یا مردان، پرخاشگری کودکان، فراز از منزل، افت تحصیلی، خودکشی از جمله عواقب طلاق محسوب میشود.
مدیرکل بهزیستی استان بوشهر اظهار داشت: در یکسال گذشته در مجموع ۵۵ درصد مراجعات به مراکز پیشگیری از طلاق به سازش انجامیده است.
عزیزنژاد افزود: از ۹۸۸ متقاضی طلاق در ۹ ماهه گذشته در استان بوشهر ۲۴۱ نفر معادل ۲۴ درصد از طریق دادگستری برای دریافت خدمات مشاورهای به مراکز پیشگیری از طلاق معرفی شدند و از این تعداد ۵۵ درصد به سازش رسیده و ۴۲ درصد نیز پیگیر موضوع طلاق خود بودند.
مدیرکل بهزیستی استان بوشهر در ارتباط با سند کنترل و کاهش طلاق در استان بوشهر گفت: بهبود وضعیت معیشتی خانواده، ارتقاء نظام حقوقی، اخلاقی خانواده، برخورد قاطع با خشونت در خانواده، ترویج فرهنگ ازدواج بهنگام و بررسی پیامدهای طلاق در زنان خانهدار از جمله سیاستهای کلی این سند است و برای اجرای این سند یک میلیارد و ۸۳۰ میلیون ریال اعتبار پیشبینی کردیم.