کد خبر: 504985
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۱ - ۰۵:۱۱
با ادامه اعتراضات عراق، بعثي‌ها هم فعال شدند

تركيه هم كه در آن سو تلاش مي‌كند بارزاني را عليه دولت مركزي بشوراند و به تنش‌ها دامن بزند. مهم‌تر از همه، مجلس در آستانه انحلال قرار گرفته است. معاون صدام هم پس از مدت‌ها بر صفحه تلويزيون ظاهر شده و رسماً عليه مالكي اعلام جنگ كرده است. 

به گزارش «جوان»، در حالي كه تظاهرات در مناطق سني‌نشين غرب عراق پررنگ‌تر شده است، عزت ابراهيم الدوري، معاون صدام و رهبر كنوني حزب بعث منحل شده عراق در پيامي ويدئويي كه از شبكه تلويزيوني العربيه پخش شد، نوري‌المالكي، نخست وزير عراق را متهم كرد كه عراق را به سوي هرج ‌و مرج و تقسيم پيش مي‌برد. وي مدعي شد: المالكي در دوران نخست وزيري هفت ساله‌اش مجري طرح صفوي - پارسي ايران براي تجزيه عراق بوده و ما هر كسي را كه از اين طرح حمايت كند، هدف قرار خواهيم داد.
 
به گزارش شبكه خبري بي‌بي‌سي، الدوري اعلام كرد كه به عراق بازگشته و پيام خود را از استان بابل، واقع در مركز اين كشور ارسال مي‌كند. عزت الدوري كه زماني مقتدرترين فرد در عراق پس از صدام به شمار مي‌رفت، پس از حمله امريكا و سقوط رژيم بعثي اين كشور، فراري شد و با اعدام صدام خود را رهبر تازه حزب بعث خواند و اعلام كرد كه «رهبري وفاداران به بعث در حمله به نيروهاي اشغالگر» را به دست مي‌گيرد. 

وي همچنين در شرايطي كه اردوغان نيز تلاش مي‌كند بارزاني، رئيس اقليم عراق را عليه دولت مركزي مالكي بشوراند، ضمن حمله به حكومت عراق، نوري مالكي را متهم به اجراي پروژه تجزيه عراق كرد. عزت الدوري، حمايت خود را از اعتراضات الانبار و نينوا نيز اعلام كرده است. وي در اين فايل تصويري، به كرات از اجراي پروژه‌اي براي تجزيه عراق سخن گفته و اعلام كرده است: نزديك هفت سال است دولت عراق و مالكي و حزب الدعوه در حال اجراي تجزيه عراق و الحاق آن به ايران هستند. وي تمامي كساني را كه از اين پروژه حمايت مي‌كنند، چه اشخاص مدني و چه نظامي تهديد كرده است.
از سوي ديگر، رهبر فهرست العراقيه استعفاي دولت نوري‌المالكي و برگزاري انتخابات زودهنگام را خواستار شد. 

وي مدعي شد: اگر اوضاع به همين منوال ادامه داشته باشد، شرايط بحراني خواهد شد، به همين دليل هيچ گزينه‌اي جز بركناري اين دولت و ايجاد راه‌حل‌هاي ريشه‌اي و مسالمت‌آميز باقي نخواهد ماند. در اين ميان، نخست‌وزير عراق ضمن هشدار درباره قصد تروريست‌ها براي منحرف كردن مسير تظاهرات‌هاي مسالمت‌آميز مردمي، از نيروهاي مسلح كشورش خواست خويشتنداري كنند. نوري مالكي طي بيانيه‌اي اعلام كرد: روند سياسي كشور دچار چالش‌هاي بزرگي شده است كه موجب مي‌شود تمامي گروه‌هاي سياسي به آن توجه كنند و درباره برنامه‌ريزي‌ها خارجي براي كشاندن كشور به درگيري‌هاي طائفه‌اي هشدار داد. 

استان‌هاي سني‌نشين در التهاب
اين درحالي است كه بكر محمد صديقي كي، يكي از نمايندگان كرد در مجلس عراق تقاضا كرد يك بار ديگر مسئله سلب اعتماد از نوري مالكي مطرح شود، زيرا وي معتقد است اعتراضات بيانگر نارضايتي مردم است و لازم است از نخست وزير عراق سلب اعتماد شود. چند استان عراق براي سومين هفته پياپي شاهد تظاهرات گسترده عليه دولت بودند. ارتش عراق اخبار منتشر شده مبني بر شليك گلوله به سمت تظاهركنندگان و بازداشت برخي از آنها را تكذيب كرد. 

ايسنا به نقل از شبكه خبري روسيه اليوم نوشت: هزاران عراقي بعد از نماز جمعه در استان‌هاي الانبار، صلاح‌الدين، نينوا و برخي شهرهاي ديگر از جمله سامرا به خيابان‌ها آمده و سياست‌هاي نوري‌المالكي، نخست‌وزير عراق را محكوم كردند. شركت‌كنندگان در اين تظاهرات كه «جمعه پايداري» نام داشت، شعار «مردم خواهان سرنگوني نظام هستند» سر دادند و آزادي هرچه سريع‌تر زندانيان و لغو قانون «مبارزه با تروريسم» عراق را خواستار شدند. يك منبع پليس عراق هم روز شنبه از كشته شدن پنج نفر و زخمي شدن ۱۱ تن ديگر در حملات پراكنده در استان دياله در شمال شرق بغداد خبر داد. در اولين واكنش نسبت به برگزاري تظاهرات در عراق، ائتلاف دولت قانون به رياست نوري‌المالكي، نخست‌وزير عراق خواهان لغو مفاد قوانين مبارزه با تروريسم و تعدادي از قوانين ديگر در پارلمان شد. 

هشدار سران مذهبي عراق
اما كار عراق اين روزها به جايي رسيده است كه سران مذهبي از داخل و خارج نيز نسبت به اين وضعيت عراق هشدار مي‌دهند. ظرف روزهاي گذشته سيدحسن نصرالله نسبت به تجزيه در عراق هشدار داد. روز گذشته هم مقتدا صدر، رهبر جريان صدر در كليساي «سيده النجاه» در ديدار عمار حكيم، رئيس مجلس اعلاي عراق در بغداد اعلام كرد كه خواهان وحدت ميان تمام طايفه‌ها در كشور و وحدت ميان اهل تشيع، اهل تسنن، اعراب و كردهاست. ما از حق مردم در برگزاري تظاهرات مسالمت‌آميز حمايت مي‌كنيم، اما به اين شرط كه تظاهرات سياسي نباشد و عكس‌ها، پرچم‌ها و شعارهايي عليه دولت و مردم عراق با خود به همراه نداشته باشد. همچنين آيت‌الله‌العظمي سيستاني، مرجع تشيع در عراق نيز از دولت و پارلمان خواست تا راهكاري اساسي براي پايان دادن به بحران كنوني اين كشور اتخاذ كنند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار