کد خبر: 497692
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۱ - ۰۵:۵۹
يسنا پاكنهاد
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام روز گذشته پس از تماشاي نمايش «هفت شب با مهماني ناخوانده در نيويورك» به مسئولان سياسي كشور توصيه كرد براي تلطيف فضاي ذهني خود به ديدن تئاتر بروند.
محمدحسين صفار هرندي اين كار را براي انرژي گرفتن مفيد خواند: «براي آقايان و مسئولان سياسي كشور ضرورت دارد كه براي خارج شدن از فضاي خشك كاري و تلطيف فضاي ذهني به ديدن چنين آثار نمايشي بيايند، چراكه تماشاي اين آثار نمايشي مي‌تواند نقش مؤثري در آرام كردن فضاي ذهني آنها ايفا كند تا انرژي بيشتري براي ايفاي نقش‌ها و مسئوليت‌هايشان داشته باشند.» 

اظهارات اخير صفارهرندي، دغدغه جديدي را در اذهان عمومي پررنگ كرد، اينكه چرا بر عكس سينما و تلويزيون كه همواره در محور توجه‌هاي سياسيون قرار دارد، تئاتر هيچ‌گاه به عنوان دغدغه ذهني مسئولان مطرح نشد و هيچ‌گاه هم نشنيديم كه يكي از مديران و مقامات راه سالن‌هاي تئاتر را در پيش گيرد. البته بي‌توجهي به تئاتر به امروز و ديروز باز نمي‌گردد و اين هنر همواره در طول ادوار مورد هجوم بي‌مهري‌ها قرار داشت. اين بي‌توجهي‌ها باعث شد كه مخاطبان تئاتر لقب خاص را به خود بگيرند و هر روز هم تعدادشان كمتر شود و سرانجام كار به جايي برسد كه تنها دانشجويان و فارغ‌‌التحصيلان و اساتيد اين رشته پاي ثابت حضور در سالن‌هاي نمايش باشند و مردم عادي جز در موارد محدود آن هم به واسطه حضور بازيگران مشهور سينمايي و تلويزيوني پايشان به سالن‌هاي تئاتر نرسد. البته كمبود مخاطب تئاتر آنچنان هم بي‌دليل نيست، چون اين هنر بر خلاف سينما از هيچ امكاناتي برخوردار نبوده و بودجه‌اش حتي كفاف حقوق بازيگران و عواملش را نمي‌دهد. پس چطور مي‌توان انتظار داشت كه نمايش‌هاي اجرا شده بتوانند هزينه‌هاي خود را از گيشه تأمين كنند. 

اين در حالي است كه تئاتر در كشور ما فاقد هر گونه تبليغات تلويزيوني و در بيشتر موارد شهري است و نمي‌تواند از طريق روش‌هاي تبليغاتي مخاطبان را براي حضور در سالن‌ها تشويق كند. در اين ميان مشخص نيست اگر بودجه هنرهاي نمايشي نباشد، چه بر سر تئاتر كشور ما خواهد آمد. البته در سال‌هاي اخير تئاتري‌ها براي افزايش مخاطب از ترفند حضور ستاره‌ها در نمايش‌هايشان استفاده كردند و از اين طريق توانستند كساني را كه تا به حال پايشان هم به سالن نمايش نرسيده بود، براي تماشاي تئاتر به سالن‌ها جذب كنند و اين اتفاق باعث شد آن افراد براي حضور مجدد در سالن‌ها هم تشويق شوند و حاضر باشند براي تماشاي بازيگران مورد علاقه‌شان هم كه شده بليت‌‌هاي ۲۵ هزار توماني تئاتر را بخرند. اما اين روزها با توجه به وضعيت نامناسب اقتصادي، ديگر حضور بازيگران سينما و تلويزيون هم نمي‌تواند مردم را به سالن‌ها بكشاند و در چنين شرايطي صفارهرندي، وزير ارشاد سابق و عضو كنوني مجمع تشخيص مصلحت نظام با تأكيد بر حضور پررنگ‌تر مسئولان كشور در تالارهاي نمايشي اظهار كرده است كه: ما براي معرفي فرهنگ و هنر كشورمان نيازمند نمايش زنده ارزش‌هاي خودمان هستيم تا بتوانيم با نمايش اين الگوها درك جامعه را بالا ببريم. مردم ما هوشيار هستند و اگر مشاهده كنند كه مسئولان كشور به فرهنگ و هنر اين سرزمين اهميت مي‌دهند و آنها را در تالارهاي تئاتر و سالن‌هاي سينما ببينند ناخودآگاه به هنر سرزمين خود اهميت بيشتري مي‌دهند. 

در راستاي اظهارات اخير صفار هرندي، خوب است مسئولان قسمتي از توجهي را كه به سينما و تلويزيون متمركز مي‌كنند، صرف تئاتر كنند تا تئاتر كشور ما از اين كمبود امكاناتي كه دچارش شده، نجات پيدا كند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار