کد خبر: 497683
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۱ - ۰۶:۱۲
به گزارش «جوان»، فعالان صنعت آلومينيوم روز گذشته در همايشي از مشكلات فعلي اين صنعت سخن گفتند و در شرايطي كه تلاش مي‌كردند در اظهاراتشان به تصميم‌گيران و دولت اشاره‌اي نكنند، از صادرات شمش آلومينيوم به رغم نياز داخل انتقاد كردند. البته در عين حال به كارخانجات صادركننده شمش حق دادند و اعلام كردند كه اين كارخانجات به دليل نبود نقدينگي به ناچار شمش را به ازاي واردات مواد اوليه (پودر آلومينا) صادر مي‌كنند. 

هم اكنون سه واحد ايرالكو با ظرفيت توليد ۱۷۵ هزارتن، المهدي با ظرفيت ۱۱۰ هزار تن و هرمزآل با ظرفيت ۱۴۷ هزار تن در حوزه توليد شمش آلومينيوم فعاليت دارند. به طور كلي ميزان كل توليد شمش آلومينيوم در كشور ۲۹۵ هزارتن است كه ظاهراً ۱۵۰هزار تن صادر مي‌شود اما به گفته فعالان بازار صادرات شمش بيش از اين ميزان است به طوري كه صنايع داخلي به واردات سالانه ۱۲۰ هزار تن شمش آلومينيوم و ۴۵ هزار تن بيلت نياز دارند. 

انتقاد از اجراي خصوصي‌سازي در واحد‌هاي توليد‌‌كننده آلومينيوم
رئيس سنديكاي صنايع آلومينيوم ايران كه در اين همايش سخن مي‌گفت، آمار توليد كارخانجات آلومينيوم را در سال ۸۵ اعلام كرد و گفت: در سال ۱۳۸۵، بازار داخل كشور مصرف‌‌كننده ۳۸۵ هزار تن شمش و پيلت بود و در كنار آن ۴۰ تا ۵۰ هزار تن نيز قراضه آلومينيوم وارد كشور مي‌شد. علي‌صباغ‌ثاني‌نژاد تصريح كرد: اما متأسفانه در شرايط فعلي به دليل تعطيلي شمار زيادي از واحد‌ها و فعاليت برخي از آنها با نيمي از ظرفيت خود، هم اكنون مصرف داخلي كاهش يافته است. وي ادامه داد: هم اكنون سه واحد توليدي كشور ايرالكو، المهدي و هرمزال در مجموع ۳۲۰ هزار تن شمش آلومينيوم توليد مي‌كنند و با توجه به نياز ۳۸۵ هزارتني كشور، ۶۵ هزار تن كمبود شمش داريم. وي تصريح كرد: متأسفانه در شرايطي كه مشكل كمبود شمش آلومينيوم در كشور وجود دارد، واحد‌هاي توليد‌‌كننده شمش داخل كشور، به منظور تأمين بخشي از نقدينگي مورد نياز سالانه ۵۰ درصد از توليد خود را صادر مي‌كنند و در غير اين‌صورت امكان ادامه فعاليت ندارند.
 
وي خاطرنشان كرد: واحد‌هاي توليد‌‌كننده شمش آلومينيوم كشور چنانچه اقدام به صادرات نكنند، تعطيل خواهند شد و تأمين منابع آنها مي‌تواند مانع از صادرات شود. وي با انتقاد از اجراي خصوصي‌سازي در واحد‌هاي توليد‌‌كننده آلومينيوم اظهار داشت: هنگامي كه مديريت اين واحد‌ها دولتي است، نمي‌توانيم بر اجراي اصل ۴۴ قانون اساسي در اين بخش مهر تأييد زد. صباغ ثاني‌‌نژاد با بيان اينكه كشورهاي حاشيه خليج فارس از رقباي اصلي ايران در توليد شمش آلومينيوم هستند، گفت: اين كشورها، هنگام شروع فعاليت كارخانه ايرالكو، وجود خارجي نداشتند، اما آنها امروز به ظرفيت توليد سالانه يك ميليون و ۵۰۰ هزار تني دست يافته‌اند. وي ادامه داد: هشت سال قبل مسئولان وقت وزارت صنايع و معادن وعده دستيابي به ظرفيت سالانه يك ميليون تن شمش آلومينيوم را دادند، درحالي كه اكنون ظرفيت توليد ۳۲۰ هزارتن است و پيش‌بيني شده تا پايان برنامه پنجم توسعه به رقم ۹۱۰ هزار تن دست يابيم. 

واردات ۲۰ هزار تن شمش آلومينيوم
همچنين حشمتي، دبير‌كل فولاد در پاسخ به سؤال «جوان» در خصوص اقدامات وزارت صنعت و بورس كالا در كنترل قيمت شمش آلومينيوم گفت: بورس كالا در گراني قيمت‌ها مقصر نيست چراكه قيمت‌ها در بورس رقابتي تعيين مي‌شود و لازمه عرضه كالا در بورس، تجارت آزاد است. وي افزود: در آخرين جلسه تنظيم بازار قرار شد با تشديد نظارت‌ها، قيمت‌ها كنترل شود اما به منظور جبران كمبودها قرار شد ۲۰ هزار تن به زودي وارد كشور شود. وي در خصوص ممنوعيت صادرات شمش افزود: پس از صدور اين مصوبه قرار شد ۳۰ درصد توليد صادر شود البته صادرات شمش آلومينيوم به صورت سوآپ و به ازاي واردات آلومينا است و مشكل قانوني ندارد.

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار