در ارزيابي از آتشبس شكننده در سوريه بايد گفت كه هر چند اين آتشبس از سوي دو طرف نقض شد اما با اين حال به طور قابلتوجهي از شدت و گسترش درگيريها و به تبع آن از ميزان تلفات و خسارات در مقايسه با دوره قبل از برقراري آتشبس كاسته شد و اين خود يك گام به جلو محسوب ميشود و نشان ميدهد كه با مديريت و درايت باز ميتوان گام يا گامهاي جديدي در اين عرصه برداشت و به نظر ميرسد رايزنيهاي جديد اخضر ابراهيمي با اين هدف اتخاذ شده است.
با توجه به اينكه يكي از عوامل نقض آتشبس نبود مكانيسم لازم براي نظارت بر آتشبس بوده است و اعمال چنين مكانيسمي به موافقت روسيه و چين در شوراي امنيت براي اعزام ناظران آتشبس (كه البته طرفهاي غربي و عربي ميخواهند آن را به اعزام نيروهاي حافظ صلح گسترش دهند) بستگي دارد از اين رو به نظر ميرسد اخضر ابراهيمي در سفر به روسيه و چين ميخواهد از نظر و ديدگاه آنها در اين خصوص مطلع شود.
با وجود اينكه هر دو كشور روسيه و چين از برقراري آتشبس و آغاز گفتوگو ميان دولت و مخالفان براي حل سياسي بحران حمايت ميكنند اما بعيد است از اعزام نيروهاي پاسدار صلح كه در حال حاضر عمدتاً مورد درخواست قطر است، حمايت كنند. زيرا قطر در پوشش اين طرح همان هدف براندازي را دنبال ميكند و تنها كشوري است كه هنوز مواضع و رويكرد خود را در قبال سوريه تغيير نداده است و همچنان به تجهيز و تسليح گروههاي مسلح سوريه ادامه ميدهد و در واقع يكي از دلايل نقض آتشبس اخير نيز همين بوده است. اين در حالي است كه شاخصهاي موجود حاكي از اين است كه در رويكرد برخي ديگر از حاميان گروههاي مسلح از جمله امريكا و تركيه ( هر كدام به دلايلي) تغييراتي هر چند مقطعي مشاهده شده است به گونهاي كه دولت اوباما با توجه به در پيش بودن انتخابات رياست جمهوري به بر قراري آرامش در حوزه بحران سوريه نياز دارد و تركيه نيز اين روزها آثار تسري بحران سوريه را در كشور خود به عينه مشاهده ميكند.
از اين رو در مجموع ميتوان گفت كه شرايط و زمينه براي برقراري آتشبس و از سرگيري گفتوگوها ميان دولت و مخالفان در مقايسه به دوره اخضر ابراهيمي فراهمتر است و اگر در دوره مأموريت كوفي عنان تحولات ميداني به نفع مخالفان بود اما اكنون وضعيت ميداني تا حد زيادي به نفع دولت سوريه تغيير پيدا كرده است كه طبعاً اين مسئله در رويكرد دولت سوريه نيز اثر گذاشته است و بر همين اساس اخضر ابراهيمي در رايزنيهاي جديد خود به سمت مسكو و پكن متمايل شده تا از كمكهاي آنها نيز در همراه ساختن دولت سوريه با رايزنيهاي خود بهرهمند شود.