
جمال شورجه در مصاحبه با خبرگزاري مهر درباره شكلگيري پروژه لاله حرفهاي جالبي زده است؛ پروژهاي كه اكنون به عنوان يكي از جنجاليترين موضوعات سينمايي كشور از آن ياد ميشود. فيلمنامه لاله در مورد «لاله صديق» قهرمان اتوموبيلراني ايران است؛ پروژهاي كه روي آن مانور زيادي داده ميشود و ادعا ميشود كه پاسخ همه فضا سازيهاي منفي درباره جمهوري اسلامي را ميدهد.
شورجه در مورد چگونگي ورود اسي نيك نژاد به داستان لاله گفته است، « چند سال پيش كه رئيسجمهوري به نيويورك سفر كرده بود، از نخبگان مقيم امريكا دعوت كرد تا ديداري با احمدينژاد در مركز استقرار ايشان و تيم همراهشان داشته باشند. در آن زمان از اسدالله نيكنژاد هم براي حضور در اين جلسه دعوت شد. در همين جلسه براي نخستينبار نيكنژاد طرح «لاله» را براي رئيسجمهوري خواند.»
شورجه در ادامه حرف هايش گفته است:« فيلم قرار بود با فيلمنامه اوليه با اين شرط كه خانم لاله صديق به اتفاق همسرش در امريكا پناهنده شود ساخته شود اما نيكنژاد نپذيرفته و ادامه روند ساخت اين پروژه را متوقف كرده است. در نتيجه اين مذاكرات نيك نژاد موافقت ضمني رئيسجمهوري مبني بر ساخت اين فيلم را كسب كرد.»
وي افزوده است:« فيلم سينمايي«لاله» نشان دهنده دختر ايراني است كه توانسته به عنوان يك قهرمان ايراني در عرصه بينالمللي خوش بدرخشد. به اعتقاد من سوژه اين فيلم يك سوژه روز جهانشمول است كه ميتواند بخش عمدهاي از تبليغات عليه ايران مبنيبر عدم وجود تمدن و تجدد در زندگي شهرنشيني را خنثي كند.»
عضو شوراي عالي سينما در ادامه پيرامون ملاقاتهاي بعدي رئيسجمهور و نيك نژاد، گفته است:«پس از ملاقات اوليه، احمدينژاد بار ديگر ايشان را دعوت كرد كه به مركز استقرار هيئت ايراني بيايد و نيكنژاد هم بهرغم مشكلاتي كه براي ايشان به عنوان شهروند امريكايي پيش ميآمد خودش را در خطر انداخت و در جلسات مختلفي كه رئيسجمهوري حضور داشت، حاضر شد. » شورجه افزوده: «نيكنژاد به نوعي در اين سفرها نقش مدير هنري برنامههاي رئيسجمهوري را ايفا ميكرد و ميزگردهايي كه احمدي نژاد در آن حضور داشت به لحاظ دكور، نورپردازي و فيلمبرداري مديريت كرد و در نهايت به يكي از اعضاي اصلي تيم همراه احمدينژاد تبديل شد.»
اين عضو شوراي عالي سينما كه گويا حواشي پيرامون پروژه «لاله» را مسائل سياسي قلمداد ميكند، در ادامه مصاحبهاش گفته است:« جريان ايجاد شده در چند وقت اخير نشاندهنده اين مطلب است كه هم اسدالله نيكنژاد و هم پروژه سينمايي «لاله» قرباني مسائل سياسي شده است و متأسفانه رسانهها هم به اين امر دامن زدهاند. ضمن اينكه رقم ۵ ميليارد تومان براي توليد يك پروژه ملي چون فيلم سينمايي «لاله» عدد قابل توجهي نيست. » گويا آقاي شورجه به چند مسئله اصلا توجه نكردهاند، ابتدا سابق خراب آقاي نيك نژاد در سينما است.
دوم داستان پناهندگي لاله صديق و همسرش به امريكا است كه اصلا جنبه مثبتي براي پروژه لاله ندارد و به نظر ميرسد كل جريان ساخت فيلم را زير سؤال ببرد و سوم اينكه چرا بايد چنين مبلغ عظيمي براي ساخت اين فيلم خرج شود؟ ۵ ميليارد تومان شايد روي كاغذ عدد كمي به نظر برسد اما خيليها بر سر اينكه شمردن صفرهاي ميليارد به مشكل برميخورند چه برسد به اينكه چنين مبلغي را از نزديك ديده باشند. به نظر ميرسد آنقدر حيف و ميل در سينما بالاگرفته كه رقمهاي ميلياردي در سينماي شبه دولتي ما ناچيز شمرده ميشود.