کد خبر: 473370
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۹۱ - ۰۹:۴۲
طالبان در آستانه خروج نيروهاي امريكايي، براي كشورهاي «ديگر» خط و نشان مي‌كشد

به گزارش «جوان»، نيروهاي مسلح پنج‌شنبه شب با مسلسل و موشك‌انداز آر. پي. جي به هتلي كه در نزديكي درياچه قرغه است، حمله كردند. به گزارش بي.‌بي.‌سي، آنها تعدادي زن و كودك را در اين حمله به گروگان گرفتند. به گفته داوود امين، معاون پليس كابل، اين هتل در محاصره مأموران امنيتي قرار گرفت و آنها تلاش كردند به زنان و كودكان آسيبي نرسد، اما با ورود نيروهاي امنيتي درگيري ميان آنها و مهاجمان مسلح درگرفت. 

طالبان مسئوليت حمله به هتل را برعهده گرفت و اعلام كرد كه اين حمله متوجه خارجيان و افغان‌هايي بوده كه از اين هتل براي برگزاري «پارتي‌هاي شبانه پيش از نماز جمعه سوء‌استفاده مي‌كنند.»
ذبيح الله مجاهد، سخنگوي طالبان گفته است كه مكان انفجار از سوي مقامات افغان به عنوان مركز تفريح همراه با فساد نيروهاي خارجي طراحي شده بود. اين هتل زماني تفريحگاه اشرافيان افغان بوده و اكنون طالبان از آن تلقي مركز فساد و فحشا دارد. درياچه قرغه واقع در حدود ۱۰ كيلومتري مركز كابل، از مناطق تفريحي پايتخت افغانستان به شمار مي‌رود و امكانات تفريحي و تعدادي هتل به منظور استفاده مسافران در اطراف درياچه ساخته شده است. 

تيرباران ۴۰ نفر در حملات
مجاهد روز جمعه ادعا كرد كه تعدادي از اعضاي اين گروه چهار تن از محافظان هتلي در ۹ كيلومتري كابل را كشته و وارد هتل شدند. وي گفت: اعضاي طالبان ۲۵ نظامي خارجي و ۱۴ تن از مسئولان ارشد دولت افغانستان را از بقيه افراد جدا و آن‌ها را تيرباران كردند. وي هدف از اين عمليات را نظاميان خارجي و مسئولان دولتي افغانستان دانست. طالبان با اين حمله ثابت كرد كه منتظر خروج كامل نيروهاي نظامي تا پايان سال ۲۰۱۴ نمي‌ماند و پيشتر به كشورهايي كه مي‌خواهند جايگزين امنيتي پس از اين تاريخ براي افغانستان باشند، نشان داد كه براي برقراري امنيت در افغانستان با چنين صحنه‌اي روبه رو هستند. اما در حالي كه هند يكي از جايگزين‌هاي امنيتي امريكا پس از ۲۰۱۴ به شمار مي‌آيد و پانتا در سفر اخيرش به هند بر شراكت اين كشور در موضوع افغانستان تأكيد كرده و گفته است كه هند بايد در چارچوب توافقنامه استراتژيك سال گذشته ميان دو كشور هند و افغانستان، نقشي برجسته در آموزش نيروهاي نظامي افغان داشته باشد، طالبان روز گذشته با صدور بيانيه‌اي اعلام كرد: «مردم هند و مقامات مسئول اين كشور ۱۲ سال است كه ناظر اين جنگ هستند و از مطالبات و خواسته‌هاي مردم افغان آگاهند.» 

اين بيانيه طالبان به صراحت به هند مي‌گويد كه صحنه واقعي افغانستان اين چنين است و اگر اين كشور مي‌خواهد جايگزين امنيتي باشد، بايد درك صحيحي از موقعيت افغانستان داشته باشد.
آسوشيتدپرس در همين راستا گزارش داد: اين حمله نشان مي‌دهد كه طالبان قصد ندارد منتظر خروج نيروهاي بين‌المللي تا پايان سال ۲۰۱۴ بماند. 

خاتمه گروگانگيري پس از ۱۲ ساعت
خشونت طالبان در اين حمله بالا بوده است، در حدي كه صديق صديقي، سخنگوي وزارت كشور افغانستان به خبرگزاري آلمان گفت كه نيروهاي طالبان از گروگان‌ها به عنوان سپر انساني استفاده مي‌كنند. به گفته‌ي وي در ميان كشته‌شدگان سه مأمور امنيتي هتل، يك پليس و دو مهاجم به چشم مي‌خورد. مهاجمان به مسلسل‌هاي سنگين و خمپاره‌انداز مجهز بوده‌اند. آنان از تاريكي شب استفاده و به داخل هتل نفوذ كردند. در پي آن ميان مهاجمان و نيروهاي امنيتي تيراندازي صورت گرفته است. 

ايوب سالنگي، رئيس پليس كابل نيز به خبرگزاري رويترز گفت: نيروهاي امنيتي نخست براي حفظ امنيت مهمانان هتل به حمله دست نزده‌اند ولي در ساعات بامدادي جمعه عمليات براي نجات مهمانان هتل آغاز شد. در اين ميان ناتو شركت نيروهاي بين‌المللي در عمليات نجات گروگان‌ها را تأييد كرد. سرهنگ آدام ووژاك گفت كه اين عمليات توسط نيروهاي افغاني انجام و از طرف نيروهاي خارجي پشتيباني مي‌شود اما گزارشي درباره‌ تلفات نيروهاي بين‌المللي وجود ندارد. از سوي ديگر وزارت كشور افغانستان اعلام كرد كه پس از ۱۲ ساعت به گروگان‌گيري توسط شبه نظاميان طالبان در حومه كابل خاتمه داده است. 

اين در حالي است كه اجلاس منطقه‌اي در افغانستان با شركت نمايندگان ۳۰ كشور در حال برگزاري است. بحث در باره راهبردهايي در زمينه استقرار صلح و ثبات در افغانستان پيش از خروج نيروهاي خارجي از اين كشور موضوع اصلي اجلاس است. 

در يك هفته گذشته سه نظامي امريكايي و ۲۰ افغان در حملات مختلف جان خود را از دست داده‌اند. خشونت مسلحانه در مناطق مختلف افغانستان در حالي شدت گرفته است كه نيروهاي ناتو براي خروج از اين كشور در سال ۲۰۱۴ آماده مي‌شوند. آخرين حمله اين چنيني در ۱۵ آوريل با عنوان حمله «بهاره» به مراكز دولتي از جمله سفارتخانه‌هاي موجود در كابل رخ داد كه با واكنش كشورهاي امريكا، فرانسه و انگليس مواجه شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار