اسماء معتمدي: شبکه خبری بیبیسی فارسي كه هرچند در ابتداي كار وجههاي بيطرفانه نزد عوام از خود نشان داده بود و در قالب مستندسازي يا به ظاهر بيارتباط با مسائل سياسي و فرهنگي - اجتماعي ايران براي جلب توجه بيشتر از سوي مخاطبان خود بود، اخيراً با گافهايي كه داشته است علناً نشان داده كه اين سالها گرگي درلباس ميش و براي فريب مخاطبان ظاهرسازي ميكرده است.
شيطنتهاي گاه و بيگاه عوامل اين شبكه وابسته به استعمارگران در سياستي ضد ايراني براي تخريب چهره ملت ايران نزد افكارعمومي يا دخالتهاي بيجا بوده است، چنانچه يك بار در ماجراي نام جعلي خليج عربي ابراز نظركرد و باعث ناراحتي ايرانيان شد، اينبارهم درقالب برنامه «نوبت شما» که با موضوع تأثیر مهاجرت برشخصیت مهاجران پخش میشد، به جامعه ایرانی و ایرانیان رسماً توهین کرد.
از ترفندهاي بي بي سي اين است كه با اعلام بيطرفي تنها ابراز نظرات تلفني مردم را بيان ميكند و خود را خارج از گود نشان ميدهد! كه در برنامه«نوبت شما» ماهيت حقيقي آنها افشا شد، چنانچه یکی از تماس گیرندگان در پاسخ به مجری که از او درباره ریاکاری و اخمو بودن ایرانیان پرسیده بود، گفت: من در امریکا یاد گرفتم دروغ نگویم، ماستمالی نکنم، خوشرو باشم، ... زندگي در امريكا تغییرات زیادی در ما به وجود آورد! مجري برنامه نابخردانه درادامه اين تلفن، ایران و ایرانی را اینطور معرفی کرد كه دروغگو، ریا کار، اخمو، اهل حاشیه و دخالت در امور یکدیگر، داشتن استرس و عدم آرامش، عقب مانده بودن، کم تحمل بودن و... هستند.
سخنان توهينآميز به ملت ايران اسلامي از سوي يك شبكه ماهوارهاي هرچند نشان دهنده زخم كهنه و قديمي اين طيف وابسته به استعمارگران است، اما براي يك رسانه به اصطلاح مردمي و بيطرف كه سالها سعي كرده بود به انحاي مختلف در ميان مخاطبان عام جا باز كند، اصلاً حرفهاي نبود، زيرا در عرصه رقابت تنگاتنگ رسانهها، رسانهاي توفيق تداوم كار و محبوبيت بيشتر بين مخاطبان خود را دارد كه بتواند از مهندسي اعتماد به خوبي بهره ببرد وگرنه با بيان هرگونه ياوهگوييها از سوي مجري برنامه در قبال يك ملت آن هم وقتي برنامهاي درحال پخش زنده است، كاري غيرحرفهاي و بهدور از ادب و شأنيت يك رسانه است، از طرفي چه كسي گفته كه در امريكا يا كشورهاي ليبرال سرمايهدار مردم دروغگو نيستند؟! آنهم جوامعي كه براي انتفاع شخصي هيچ مستمسك ديني و معنوي را قبول ندارند و فردي موفق است كه بتواند خود را به هر طريق بالا بكشد، بايد پرسيد چرا آمار قتل و كشتار در اين كشورها بالاست؟
چرا آمار تهاجمات جنسي و خشونتبار در اين كشورها بالاست حتي سن آن هم پايين آمده است؟ يكي از كارگردانان ايراني كه سالهاي زيادي در هاليوود مشغول به فعاليت بوده و اخيراً به ايران آمده، ميگفت اين حرفها كه ميگويند آنجا دروغ و دزدي نيست و همه خوبند باوركنيد يك مشت خزعبلات بياساسي است كه در ذهن ما كردهاند، وگرنه چرا من مجبورم درتمام قسمتهاي خانهام دوربين مداربسته نصب كنم و دزدگير بگذارم؟! چون اصلاً امنيت نيست و هيچكس هم پاسخگوي من براي حفاظت از اموالم نيست، اتفاقاً آنجا چون هيچ برش ديني و ايماني وجود ندارد، وضع به مراتب بدتر است، البته در اين نوشتار قصد نداريم تا آب تطهير برعدهاي ايراني مهاجر در غرب بريزيم، زيرا بههر حال هر كجا كه نور ايمان ضعيف باشد و ماديگري بر نگاه الهي غلبه پيدا كند، افراد ازهر قوم و مليتي باشند، دچارخطا و اشتباه هم ميشوند اما اين دليل نميشود كه تمام يك جامعه را با نگاهي منفي ببينيم، آن هم در يك شبكه خبري رسمي كه ميليونها مخاطب دارد، اينطور نابخردانه و از روي غرضورزي آشكار جامعه ايران را زير سؤال ببرند، بنابراين دستاندركاران بيبيسي قبل از اينكه همين تعداد مخاطبانشان هم دچار ريزش و بياعتمادي نشدهاند، بايد در گفتار و كلام خود دقت نظر بيشتري كنند وگرنه مانند ساير رسانههاي معاند نظام جمهوري اسلامي كه تشت رسواييشان افتاده است، شبكه بي بي سي هم براي عوام جامعه ايران ديگر خريداري نخواهد داشت.