کد خبر: 462764
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۳۹۱ - ۰۰:۰۰
طراحي نرم‌افزاري براي شناسايي مدارك جعلي داخلي
مدارك جعلي شناسايي‌شده دو برابر شده است
محسن جعفري | اكنون گام جاعلان مدارك‌دانشگاهي به پله‌هاي بلندتري هم رسيده و بسياري از آنها در حوزه‌هاي حساس كشوري هم توانسته‌اند براي مشتريان خود پستي دست و پا كنند و گاهي در سطح وزارتخانه‌ها هم ديده شده است كه برخي از مدارك جعلي بوده است.
با تمام اين اوصاف همچنان مسئولان وزارت علوم معتقدند كه در خصوص اينگونه جرايم نمي‌توان اعلام جرم كرد و بايد نهادي ديگر در اين خصوص اقدام كند.
پيمودن يك شبه ره صد ساله !
درحالي كه بسياري از جوانان كشورمان با هزاران اميد و آرزو و با سختي طي ساليان متمادي در نهايت موفق مي‌شوند تا مدركي را پس از مدت‌ها دود چراغ خوردن به دست آورند. در اين ميان هيچ تفاوتي ميان كسي كه سال‌ها زحمت كشيده و كسي كه يك شبه ره صد ساله را پيموده است، وجود ندارد.
در اين ميان شركت هايي كه مدعي‌اند در سه يا چهار هفته، در ازاي دريافت مبلغ ۲ تا ۸ ميليون تومان از كالج يا دانشگاه‌هاي معتبر دنيا به افراد مدرك دانشگاهي مي‌دهند؛ اين روزها پولشان از پارو بالا مي‌رود و با ارائه مدارك «معتبر»ي! كه تمامي احتمالاتي را كه پيش از اين براي برخي مديران دردسرساز شده بود، پيش‌بيني كرده است و حتي صحبت از استعلام‌هاي رسمي و ارائه ريزنمرات مي‌كنند و بسياري را مجاب مي‌كند تا دست از درس و مكتب برداشته و با نيمي از هزينه‌هاي تحصيل مدارك دلخواه خود را به دست آورند.
تبليغ مدارك معتبر يك شبه در فضاي مجازي
مؤسساتي هستند كه از طريق ‌ايميل اقدام به تبليغ براي فروش مدارك دانشگاهي مي‌كنند و مدعي‌اند مي‌توانند براي متقاضيان بدون نياز به گذراندن واحد درسي يا قبولي در آزمون ورودي، تنها در صورت داشتن سوابق كاري، عضويت در سايت مؤسسه و ارائه رزومه، مدارك معتبر دانشگاهي از دانشگاه‌هاي معتبر اعطا كنند. اعطاي نشان دكتراي افتخاري يكي از خدماتي است كه اين مؤسسه به افرادي ارائه مي‌كنند كه سابقه اجرايي آنها به تشخيص مؤسسه در اندازه دكتراي افتخاري باشد؛ مشابه همان مدركي كه برخي را در گذشته گرفتار و با مشكلات جدي مواجه كرد.
افزايش دو برابري مدارك جعلي
وزارت علوم براساس دستور رئيس‌جمهور در گذشته با بسياري از اين مؤسسات برخورد كرده است اما چنين مؤسساتي هنوز هم به صورت زير‌زميني مشغول فعاليت هستند.
افزايش دو برابري مدارك خارجي طي سال ۹۰ در مقايسه با سال ۸۹ هم مي‌تواند مويد اين ماجرا باشد كه مدارك جعلي در ايران باب شده است و هر ساله در حال افزايش هم است.
مجلس آرا، مدير كل امور دانش آموختگان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در ماه‌هاي نخست سال گذشته با اعلام اينكه در سال ۸۹ تنها ۱۰ مدرك جعلي شناسايي شده است بسياري را در اين ارتباط اميدوار ساخت. اما اكنون و در سال ۹۱ اين مقام مسئول با اعلام شناسايي ۲۰ مدرك جعلي در سال ۹۰ بسياري از كارشناسان را نگران ساخت.
جمع‌آوري مدارك جعلي به ما مربوط نيست!
مجلس آرا در گفت‌وگو با جوان در رابطه با مدارك جعلي خارجي مي‌گويد: اداره ما مسئول جرم‌ها نيست و ما اعلام مي‌كنيم كه مدرك قانوني نبوده است. ضمن اينكه مداركي كه به دست ما مي‌رسد كپي بوده و به همين دليل نمي‌توان از روي آن اعلام جرم نمود. وي ادامه مي‌دهد: اگر اين مدارك داخلي هم باشد باز مربوط به ما نبوده و هر دانشگاه مسئولان خود را دارد.
طراحي نرم افزاري براي نظارت بر مدارك دانشگاهي داخلي
مدير كل امور دانش آموختگان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در ادامه در پاسخ به اين سؤال كه چرا در اين خصوص تصميم جامعي گرفته نمي‌شود هم مي‌افزايد: ما يك نرم‌افزار در اين خصوص طراحي كرده‌ايم و قصد داريم در آينده، كاري ملي را انجام دهيم تا تمامي مدارك از يك كانال رد شوند تا ديگر كمتر دغدغه جعلي بودن آنها را داشته باشيم. وي همچنين در جواب اين سؤال كه دو برابر شدن جعل مدارك خارجي آيا زنگ خطري براي كشور نيست، تأكيد مي‌كند:
در سال ۸۹ از ميان ۲۵ هزار مدرك، ۱۰ مورد جعلي پيدا شد اما در سال ۹۰ تعداد ۳۶ هزار مدرك بررسي شده كه ۲۰ عدد آن جعلي بوده است. با اين حال معتقد هستيم كه اين تعداد چندان زياد به نظر نمي‌رسد و در آينده با برنامه‌هاي جامع تر و كنترل بيشتر سعي مي‌كنيم تا ديگر شاهد چنين وقايعي نباشيم.
اشتغال با مدارك تقلبي!
اين آمار در شرايطي از سوي وزارت علوم اعلام مي‌شود كه بسياري از مدارك جعلي كه از زير دستان مسئولان به هر دليلي رد شده و با تأييد آنها اكنون خيلي‌ها با همين مدارك در حال كسب و كار هستند و كمتر هم مشاهده مي‌شود كه دست چنين افرادي رو شود. به هر شكل ممكن با وعده‌هاي جديد مسئولان وزارت علوم اميد مي‌رود كه ابتدا مدارك جعلي داخلي و مؤسسات اينچنيني جمع آوري و پس از آن هم سر و ساماني به مدارك جعلي خارجي كه هر روزه تعدادشان افزايش مي‌يابد، داده شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار