کد خبر: 460753
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۹:۳۰
در روز‌هاي پاياني سال به سر مي‌بريم؛ روز‌هايي كه همه به دنبال آماده شدن براي سال نو هستند. از خانه تكاني گرفته تا حراج‌هاي آخر سال، همه مي‌خواهند نو و پاكيزه به سال نو سلام كنند. هر چيز كهنه و ته‌مانده‌اي هست را مصرف مي‌كنند، بي‌مصرف‌ها را دور مي‌ريزند و منتظر سال نو مي‌مانند. سينما هم در اين روزها وضعيت اين چنيني دارد. دعوا براي گرفتن پخش نوروزي فيلم‌ها بالا گرفته است و تهيه كننده‌ها سعي مي‌كنند از بهترين زمان‌هاي اكران سال يعني تعطيلات نوروزي كمال استفاده را ببرند.
در اين ايام بيشتر نگاه‌ها معطوف به سالي مي‌شود كه قرار است بيايد و تقريباً كسي براي اين روز‌هاي باقي مانده برنامه خاصي ندارد. اينجاست كه سينما‌ها به سراغ پخش فيلم‌هاي كم مخاطب يا بي‌مخاطب مي‌روند؛ فيلم‌هايي كه در طول سال فرصت اكران نداشته‌اند و در اين فرصت باقي مانده به هر نحو جايي براي خود در ليست اكران‌ها پيدا مي‌كنند.
گويا قرار نيست كسي در اين روزهاي پاياني از ديدن فيلمي جذاب لذت ببرد. وضعيت سينماي ايران شبيه بازار و انبار است، در اول سال و مواقع عيد، بهترين‌هاي فروش به اكران در‌مي‌آيند و گيشه‌ها فتح مي‌شوند، اما هر چه به آخر سال مي‌رسيم انبار‌ها ته مي‌كشند، جنس‌هاي خوب به فروش مي‌رسند و ته مانده‌ها مي‌مانند. اين جنس‌هاي ته مانده انبار نيز بايد تا آمدن جنس‌هاي نو به نحوي در معرض فروش قرار بگيرند تا شايد حداقل سرمايه اوليه ساخت آنها باز‌گردد.
اين روز‌ها براي اهالي سينما روز‌هاي كسل كننده‌اي است، فيلم‌هاي مخاطب خاص در اين روزهابه اكران درآمده و همان گونه كه از اسمشان مشخص است بايد مخاطب خاص باشيد تا از ديدن اين فيلم‌ها لذت ببريد و‌گرنه ترجيح خواهيد داد مانند ساير تماشاگران فيلم‌هاي سينمايي اين چند روز را بي‌خيال سينما رفتن باشيد. اين نكته را قبول داريم كه بحث مالي و فروش‌هاي مناسب روز‌هاي عيد باعث شده كه فيلم‌هاي حاضر در جشنواره فيلم فجر ترجيح دهند در روز‌هاي عيد به نمايش در‌آيند، اما برنامه‌ريزي غلط اكران در طول سال باعث مي‌شود كه سينما رو‌ها در چند روز با ترافيك سنگيني از فيلم‌ها رو‌به‌رو شوند و پس از آن با شيبي تند به مرحله برسيم كه مانند روز‌هاي فعلي، سينما‌ها بدون فيلم پر فروش و پرمخاطب باشند. امسال نيز مانند سنوات پيشين اين روند مكث و سكون در اكران آخر سال و انتظار گرماي گيشه‌ها در تعطيلات بهاري را تجربه مي‌كنيم، اما بايد براي سال‌هاي آينده فكري براي اكران فيلم‌ها شود تا در طول سال هميشه فيلم‌هاي پر مخاطب و پر فروش روي پرده‌ها باشند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار