کد خبر: 460665
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۵:۱۴
گنجینه‌ای بی‌نظیرافزون بر۸۰ نسخه قرآن خطی نفیس اهدايي مقام معظم رهبري از قرن اول تا قرن چهاردهم هجری قمری در كتابخانه‌ي مركزي آستان قدس رضوي نگهداري مي‌شود. 
رئیس سازمان کتابخانه‌ها، ‌موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با بیان اين كه اين گنجينه در مجموعه ۱۴هزار نسخه کتاب خطی اهدایی مقام معظم رهبری به کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی وجود دارد، اظهار داشت: این مجموعه از نظر قدمت خط، کتابت، خوشنویسی، تذهیب، کتاب‌آرایی، کاغذسازی و جلدسازی دارای اهمیت فراوانی می‌باشند.
محمد هادي زاهدي خاطرنشان کرد: اين مجموعه از سال ۱۳۷۲ تا نیمه اول سال ۱۳۹۰ توسط مقام معظم رهبری به کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی اهدا شده است.
وي ادامه داد: یکی از نفیس‌ترین قرآن‌های این مجموعه، قرآن منسوب به دستخط امام حسین(ع) متعلق به قرن اول هجری قمری است که بر روی پوست آهو و به خط کوفی به دست مبارک امام حسین(ع) به کتابت درآمده است.
زاهدي جداول طلای اوراق این قرآن را از ویژگی‌های منحصر به فرد این مصحف شریف دانست و افزود: در انتهای این قرآن جمله «کتبه حسین بن علی» و نیز یادداشت شاه اسماعیل صفوی به چشم می‌خورد.
وي ‌از دیگر قرآن‌های خطی نفیس اهدایی مقام معظم رهبری، قرآن مرصع و منقش به طلا و لاجورد متعلق به سال ۱۲۴۵هجری قمری را ذکر کرد که مزین به دستخط مقام معظم رهبری است که ضمن اهدای این قرآن به کتابخانه آستان قدس رضوی آن را دارای نفاست ویژه‌ای دانسته‌اند.
وی اضافه کرد: در انتهای این قرآن همچنین یادداشت‌هایی مبنی بر تاریخ تولد ناصرالدین شاه قاجار، جلوس اول و دوم وی، فوت محمد شاه قاجار و به صدارت رسیدن و معزولی میرزا آقاخان به چشم می‌خورد.
رئیس سازمان کتابخانه‌ها، ‌موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، قرآنی به خط کاتب مسلمان هندی را از دیگر نفایس این مجموعه دانست و خاطرنشان کرد: این قرآن طی سه سال به کتابت درآمده است و به حضرت آیت‌الله خامنه‌ای(مدظله العالي) هدیه شده که معظم له آن را به کتابخانه آستان قدس رضوی اهدا کرده‌اند.
وی افزود: این قرآن که به دستخط مقام معظم رهبری مزین است، در چند برگ ابتدایی، منقوش به کلمات مبارکه جلاله و نام‌های پنج تن‌آل عبا به شیوه‌ای کاملا هنرمندانه است.
كتابخانه مركزي آستان قدس رضوي با دارا بودن بيش از ۱۶ هزار و ۵۰۰ نسخه قرآن نفيس خطي مربوط به قرون اوليه تا سده‌هاي اخير به عنوان بزرگترين و غني‌ترين كتابخانه از نظرتعداد و نفايس كتب آسماني در منطقه وجهان اسلام شناخته مي‌شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار