انجمن سينماي انقلاب و دفاع مقدس از ابتداي اسفندماه سال جاري اقدام به بازپخش ۱۰ فيلم منتخب اين جشنواره در محل سينما فلسطين نموده است. در ميان ازدحام علاقهمندان به اين حوزه از فيلمسازي و استقبال قابل توجهي كه از اين اقدام شده بود، پيدا كردن مسئولان برگزاري و عوامل فيلمهاي در حال اكران واقعاً كار سخت و مشكلي است. پس از رايزنيهاي زياد توانستم چند دقيقهاي قبل از آغاز نمايش فيلم با محمدرضا شرفالدين، رئيس انجمن سينماي انقلاب و دفاع مقدس در مورد كليت اين كار و هدف از اين «ميني جشنواره» گفتوگو كنم. شرفالدين در مورد نحوه انتخاب و گزينش اين ۱۰ فيلم از ميان تمامي فيلمهاي اكران شده در جشنواره ميگويد: ما افراد خبرهاي را براي رصد و پالايش فيلمهاي جشنواره فرستاديم و پس از بررسيهاي متعدد به اين ۱۰ فيلم كه در حال نمايش هستند، رسيديم.
شرفالدين در مورد انتخاب اين فيلمها اضافه كرد: بهرغم انتخاب اين چند فيلم توسط انجمن ولي لزوماً مورد تأييد يا رد اين مجموعه نخواهند بود. سختيهاي ساخت يك فيلم در مورد دفاع مقدس براي كساني كه اندك آشنايي با اين حوزه از فيلمسازي دارند، مشهود و بديهي است. گاه در اين بين برخي كارگردانان كسب نام كرده در اين حوزه يا ديگر همكاران آنها به بهانه سخت و صعب بودن كار دفاع مقدس و البته طولاني بودن مراحل اخذ مجوزهاي لازم براي سلاح و مهمات براي پيشبرد فيلم، كار نكردن در اين رابطه را توجيه ميكنند. همين مورد را از محمدرضا شرفالدين هم پرسيدم كه با جواب جالب وي روبهرو شدم. شرفالدين در جواب اين توجيه و درستي يا نادرستي بهانههاي مورد اشاره معتقد است: كار دفاع همانند خود دفاع مقدس و جنگ كار بسيار سختي است و در واقع مرد عمل ميطلبد. او ميگويد: مگر خود جنگ سخت نبوده؟
فضاي جنگ غير از زندگي عادي و روزمره است، بنابراين فيلم جنگي هم فيلمي غيرعادي محسوب ميشود. شرفالدين در پايان حرفهايش توصيههاي جالبي به اين دسته از فعالان حوزه سينما داشت، او گفت: توصيه من به افرادي كه كار كردن در حوزه جنگ و دفاع مقدس را سخت و غيرقابل انجام ميبينند، اين است كه اينان بهتر است به سراغ ساخت فيلمهاي آپارتماني بروند و نزديك اين بخش از سينماي حرفهاي نيايند چرا كه اينجا جايي است كه فقط مرد عمل ميخواهد. بعد از اين توصيه وي به ياد اين تك مصرع معروف خواجه شيراز افتادم كه: «در طريق عشقبازي، امن و آسايش بلاست.»