کد خبر: 457982
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۰ - ۰۷:۰۳
اجاره‌بها تکان خورد
هادی غلامحسيني | بررسي‌هاي صورت گرفته از سطح شهربيانگر آن است كه برخي از موجران درپي رايزني با مستأجران هستند تا با افزايش اجاره‌بها قرار‌داد سال آتي خودرا تمديد كنند، اين درحالي است كه فايل‌هاي معرفي شده به مشاوران املاك جهت اجاره بيانگر آن است كه اجاره‌بها رشد قابل توجهي يافته و استدلال آن هم وضعیت حاکم بر اقتصاد و اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه‌هاست.
به گزارش «جوان» در سال‌جاري بيشتر مالكان ميل به اخذ اجاره‌بها داشتند تا وديعه زيرا همزمان با كاهش نرخ سود سپرده‌هاي بانكي موجران ترجيح داده‌اند پول كمتري به عنوان وديعه دريافت كنند و بيشتر اجاره بگيرند.
در اين ميان اگرچه اجاره‌ها افزايش يافته است ولي مالكان باید به اين امر توجه داشته باشند كه اجاره نامه ضامن آن نيست كه مستأجر بتواند تا پايان قرار داد مبلغ قيد شده درقرار داد را عيناً به مالك پرداخت كند زيرا مستأجران درزمان عقد قرارداد بالاجبار شرايط مالك را مي‌پذيرند و لي پس از چند ماه به دليل مشكل مالي از پرداخت اجاره‌بها عاجز مي‌شوند و كاربه شكايت مي‌كشد، از همين رو است كه وقتي به دادگاه‌هاي حل اختلاف مراجعه مي‌كنيم مملوازپروند ه‌هاي اختلافي موجر و مستأجر هستند.
گزارش‌ها بيانگر آن است كه باتورم رسمی و پنهان،توانايي مالي مستأجران هرسال تحليل مي‌رود و اين افراد مجبورندبراي پرداخت هزينه‌هاي ناشي از اجاره مسكن فعاليت خودرا بيشتر كنند و به شغل دوم وسوم روي آورند ولي موجران درمقابل براي تأمين هزينه‌هاي خود نيز هرسال فشار بيشتري را به مستأجران تحميل مي‌كنند. بررسي‌ها نشان از اين امر دارد كه مشكلات موجران دركلان‌شهرها بيش از ساير شهرهاي كشور مي‌باشد. مسئولان وزارت راه و شهرسازي نيز درشرايطی كه هنوز نتوانسته‌اند خودرا با ادغام وفق دهند، تنها مدعي هستند كه قيمت‌ها افزايش يافته است و هيچ مشكلي دربخش مسكن به ويژه اجاره روي نداده و نخواهد داد اما مشاهدات دربازار تهران حكايت از واقعيت‌هاي ديگري دارد. این موضوع را چندي پيش نیزيكي از معاونان وزير راه و شهرسازي اعتراف كرد كه كنترل اجاره بها در تهران مشكل است.
موجران به دنبال حقوق‌بگيران هستند
مشاهدات میدانی خبرنگار ما در چند نقطه تهران بیانگر این مطلب است که قیمت اجاره بها در پایتخت افزایش یافته است، به طوری که برای اجاره منازل مسکونی باید درآمد میلیونی داشت نه پول پیش فراوان زيرا موجران از هم اكنون درپي افزايش مبلغ اجاره‌بها هستند.
در محدوده فردوسی و خیابان‌های اطراف از جمله دکتر نجات‌اللهي، شهید قرنی و ایرانشهر اجاره آپارتمان ۶۰ متري سه سال ساخت درمحدود ۱۲ میلیون ودیعه و ۷۰۰ هزار تومان اجاره بها مي‌باشد، ‌اين درحالي است كه چند خیابان بالاتر اوضاع کمی بدتر می‌شود.
در خیابان سنایی واحدهاي اجاره ای ۷۰متري با حداقل اجاره ۵۰۰ هزار توماني و ودیعه ۳۰ میلیون توماني عقد قرار داد مي‌شود.
در خیابان قائم مقام هم وضعیت به همین شکل است به نحوی که آپارتمان ۸۰ متری با ودیعه ۴۰ میلیون تومانی و اجاره ۵۰۰ هزار تومانی طرف‌ها را پای میز قرارداد می‌نشاند.
میدان انقلاب و حوالی آن نیز خانه‌ها بیش از آنکه ودیعه را ملاک اصلی خود قرار دهند به اجاره بها می‌اندیشند، در خیابان جمالزاده هیچ مالكي با هر متراژی، اجاره زیر ۴۰۰ هزار تومانی را نمی‌پذیرد.
صاحبان خانه در شهرآرا نیز اجاره بالا را به ودیعه ترجیح می‌دهند. مراجعه به چند مشاور املاک نشان می‌دهد که آپارتمان‌های نو ساز و چند سال ساخت شرایط خود را بر مبنای اجاره‌بها تعيين کرده‌اند، کف کرایه در این منطقه ۷۰۰ هزار تومان به ثبت رسیده است و هیچ صاحبخانه ای در این منطقه قصد ندارد از لذت پول راحت و بی زحمت بگذرد. اين موضوع در حوالی غرب تهران و تهرانسر هم جالب است. خانه‌های اجاره ای با سرعت فراوانی پیش می‌روند. به گفته یکی از فعالان بازار مسکن در این منطقه صاحبان خانه به بنگاه‌ها تأکید کرده‌اند که ملکشان را با اجاره بهای بالادر کارتابل‌های خود قرار دهندو خانه‌های رهنی کمتر شده است.
همچنین در گفت و گو با مشاوران املاک در برخی مناطق تهران، این نکته خود نمایی می‌کندکه بیشتر مالکان در سال جاری خواهان کرایه بیشتر هستند تا ودیعه، مالکان نیز دوست ندارند فرمول ودیعه – اجاره را تغییری دهند و عنوان می‌کنند قیمت گذاشته شده روی ملکشان بدون تغییر خواهد بود، البته اجاره نشین اگر اصرار بیشتری کند می‌تواند حداکثر ۵۰ هزار تومان به اصطلاح از کرایه انداخته و به ودیعه خود بیفزاید.
محدوده يوسف آباد و كردستان نيز براي اجاره يك واحد ۶۰ متري ۱۰ ميليون تومان پول پيش و۸۰۰هزار تومان اجاره بايد درنظر گرفت.
بنگاه دارها تابستان سال ۹۱ را بد فصلي براي اجاره نشين‌ها تصور مي‌كنند، مگر اينكه مسئولان از هم اكنون چاره انديشي كنند و براي كنترل بازار اجاره طرح‌هاي عملياتي را به اجرا درآورند، آیا سیل بند مسکن مهر خواهد توانست مقابل این موج را بگیرد انچنان که در ابتدای شروع طرح منجر به پایین آمدن سطح قیمت‌های حبابی مسکن شده بود؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار