کد خبر: 449374
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۳۹۰ - ۱۱:۱۴
جوان بررسی می‌کند
نفیسه ابراهیم‌زاده انتظام
علوم انسانی غربی ‌و ‌ایجاد استحاله فکری و فرهنگی، عادی‌سازی روابط نامتعارف با جنس مخالف و ترویج بی‌بند و باری، اسلام‌زدایی با ترویج عرفان‌های پوشالی و مکاتب انحرافی، فعالیت شرکت‌های هرمی،‌ایجاد اعتیاد به خوراک‌های رسانه‌ای بیگانه و اعتیاد به سیگار، مواد مخدر و مشروبات الکلی، ۶ تاکتیک جبهه سلطه برای علم و دین‌زدایی از دانشگاه‌ها هستند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی‌ چهارشنبه گذشته در چهارمین دیدار رمضانی با نخبگان کشور، با اساتید و اعضای هیئت‌های علمی‌ دانشگاه‌ها دیدار کردند.‌ایشان در‌این دیدار نسبت به علم‌زدایی و دین‌زدایی از دانشگاه‌ها که دو هدف اصلی جبهه سلطه‌گران است هشدار دادند و تأكيد‌ كردند: روش اصلی و پیچیده دشمن ‌این است که دانشجو و استاد دانشگاه را به کارهای غیرعلمی ‌سرگرم کند. در‌این راستا «جوان» شش مورد از تاکتیک‌های بیگانگان برای علم و دین زدایی از دانشگاه‌ها را که مورد تأييد و هشدار کارشناسان و صاحب‌نظران است مورد بررسی قرار می‌دهد. 

علوم انسانی غربی ‌و ‌ایجاد استحاله فکری و فرهنگی
چندین سال غفلت از بازنگری سرفصل‌های دروس علوم انسانی، مراکز علمی‌ و آموزشی، کشور را به جایی رساند که مسئولان متوجه شدند فارغ التحصیلان غیرمذهبی ‌رشته‌های علوم انسانی دانشگاه‌ها، داوطلبان مذهبی‌تحصیل در دانشگاه‌ها هستند. ترویج افکار سکولاریستی و ماتریالیستی که آموزه روشن منابع درسی ترجمه شده از غرب بود و تأکیدات مقام معظم رهبری برای تحول در علوم انسانی بالاخره مسئولان سیاستگذار حوزه آموزش عالی را به ‌این فکر انداخت که دست به کار بازنگری در سرفصل‌های دروس علوم انسانی شوند. 

عادی‌سازی روابط نامتعارف با جنس مخالف و ترویج بی‌بند و باری
علاوه بر ‌این، رهبر انقلاب در دیدار با اساتید دانشگاه‌ها خاطرنشان کردند: ملت‌ایران خوشبختی واقعی و امنیت حقیقی و معنوی می‌خواهد و تحقق‌این هدف بسیار مهم بدون علم و یا با علمِ بدون دین ممکن نیست، بنابراین جامعه و در رأس آن دانشگاه باید به معنای حقیقی متدین باشد.‌ایشان برای جلوگیری از برداشت ظاهری و سطحی از تعبیر «دانشگاه متدین و دینی» تأکید کردند: دانشگاه متدین یعنی دانشگاهی که از معرفت عمیق دینی،‌ایمان عمیق و «باور ژرف از دین و معارف دینی» برخوردار باشد که در ‌این زمینه نقش استادان بسیار مهم است. حضرت آیت‌‌الله خامنه‌ای دانشجویان را «زمامداران فکر و علم و آینده کشور» خواندند و خاطرنشان کردند: سلطه‌گران می‌خواهند نسل جوان دانشجو را به «بی‌ایمانی، ولنگاری عقیدتی و هرزه‌پویی ذهنی» سوق دهند که وظیفه همه به ويژه استادان دانشگاه‌هاست که با‌این طرح شوم، مقابله کنند. 
يكي از مصادیق ‌این بی‌بند و باری که مقام معظم رهبری بر آن تاکید دارد، اختلاط زن و مرد در دانشگاه‌هاست كه جلوگيي از آن از سوي وزارت علوم،‌سروصداي زيادي به پا كرد. 

اسلام زدایی با ترویج عرفان‌های پوشالی و مکاتب انحرافی
گسترش تبلیغ و ترویج و عضوگیری عرفان‌ها و مكاتب پوشالی در مراکز دانشگاهی و علمی‌و خوابگاهی سبب شده دانشجویان به جای پرداختن به کسب دانش و تحصیل علم، به کلاس‌ها و جلسات‌ این عرفان‌ها و مکاتب روي بياورد. 

به طوری که صاحب نظران معتقدند محيط دانشگاهي به دليل اينكه از جنس محيط‌هاي سايبر است و افراد فرهيخته، ‌صاحب فكر، ‌تحصيلكرده و هوشمند در آن حضور دارند، مي‌تواند نقش بسزايي نه تنها براي اطلاع‌رساني به دانشجويان بلكه براي آگاه‌سازي اقشار مختلف جامعه ايفا كند. در اين اماكن هر چقدر هم كه فعاليت‌هاي اطلاع رساني صورت بگيرد، اثرگذار خواهد بود و اين فعاليت‌ها مي‌تواند در قالب همايش‌ها و سمينار‌هاي مختلف با موضوع فرقه‌هاي انحرافي و تدريس دروس فوق برنامه مختلف انجام شود. 

فعالیت شرکت‌های هرمی‌ در مراکز علمی‌ و آموزشی
شرکت‌های هرمی‌ با نفوذ در دانشگاه‌ها با تحریک حس ثروتخواهی موجود در نهاد انسان فعالیت خود را گسترش می‌دهند، به طوری که بر اساس آمارهای ارائه شده بسیاری از دانشجویان به خاطر عضویت در‌این شرکت‌ها از کلاس‌های دانشگاهی بریده‌اند، مشروط شده‌اند و یا به علت اصرار به ادامه فعالیت، از دانشگاه اخراج شده‌اند. 

دلیل محبوبیت ‌این شرکت‌ها به ویژه در میان جوانان اول کسب پول با سرعت بالا، سرگرمی‌ و پرکردن اوقات فراغت و وسوسه توسط دیگران است که موجب تحریک افراد برای عضویت در شرکت‌های هرمی‌می‌شود. فعالیت‌های بازاریابی‌بسیار پردرآمد و کم هزینه است؛ لذا جوانان برای رسیدن به آرزوهای خود، به دنبال راه‌هایی هستند که در کمترین زمان بیشترین بهره را ببرند از ‌این رو در جست‌وجوی ‌این راه‌ها به اشتباه به سوی شرکت‌های هرمی‌ کشیده می‌شوند. همچنین وقتی امنیت شغلی نباشد، جوان فکر می‌کند گذاشتن تمام وقتش روی کار بیهوده است. ممکن است هر آن اخراج شود. بی‌انگیزه می‌شود و به مسیرهای انحرافی کشیده می‌شود. 
در حالی که هر فعالیتی که بر مبنای برد و باخت باشد قمار محسوب شده و سود دریافتی از آن نیز حرام است. با توجه به‌اینکه بنیان گلدکوئیست بر اساس شانس و برد و باخت گذاشته شده، از نظر اسلام حرام است. همچنین با گسترش‌این شبکه‌ها و خروج ارز از کشور، سرمایه ملی زایل می‌شود و ضربه اقتصادی بسیاری بر جامعه وارد می‌کند. 

آمارها نشانگر ‌این موضوع است که ۷۹ درصد از افرادی که فریب شبکه‌های هرمی‌ را خورده‌اند از تحصیلات دانشگاهی بهره‌مند بوده‌اند و‌ این نشان از رسوخ آنها در قشر تحصیلکرده اجتماع دارد. 

جوانان و به‌ویژه دانشجویان به دلیل علم مختصری که دارند زودتر تحت تأثیر جریانات وسوسه‌ انگیز قرار می‌گیرند. حس برتری‌جویی مالی و اقتصادی، عدم خودآگاهی کافی و داشتن تفکر پول‌محور از عواملی است که تمایل افراد را برای عضویت در شرکت‌های هرمی ‌افزایش می‌دهد. بنابراین حس رسیدن به دگرگونی سریع و رسیدن به کمال از عوامل دیگری است که تمایل جوانان را به عضویت در شرکت‌های هرمی‌ افزایش می‌دهد.
 از نظر روان شناسی، افراد ساده‌لوح که تفکرشان هنوز به خوبی‌ رشد پیدا نکرده است بیشتر عضو‌ اینگونه مجموعه‌ها می‌شوند. برخی از افراد تصور می‌کنند رشد پیدا کردن به معنای ترقی غیرمنتظره است، بنابراین تلاش می‌کنند از راه‌های نادرست به‌این ترقی دست یابند. 

ایجاد اعتیاد به خوراک‌های رسانه‌ای بیگانه
جبهه سلطه این امر را با ‌ایجاد وابستگی به‌اینترنت، ماهواره و فیلم‌های تولید هالیوود دامن می‌زند. رهبر معظم انقلاب نيز اسلامی‌یکی از مسائل ضروری و مهم برای جامعه دانشگاهی به ويژه اساتید و همچنین حوزویان را آشنایی با واقعیات کشور و داشتن اطلاعات و تحلیل صحیح از شرایط کشور دانستند و افزودند: رسانه‌های دیداری و شنیداری بیگانه، حجم انبوهی از اطلاعات و تحلیل‌های معیوب، ناقص و غیرواقعی را پمپاژ می‌کنند که اگر دانشگاهیان و حوزویان، دارای اطلاعات واقعی نباشند، ممکن است تحت تأثیر ‌این تحلیل‌های مسموم قرار گیرند. 

اعتیاد به سیگار، مواد مخدر و مشروبات الکلی
گزارشی از یک نمونه ۲۵۳۱ نفري از دانشجويان دختر و پسر ۲۱ دانشگاه دولتي سراسر کشور نشان داده است كه ۶۰ درصد دانشجويان ترياک و حدود ۲۰ درصد حشيش و هروئين را از نزديک ديده‌اند، در حالي که مواد مخدر جديد را حدود ۵ درصد و کمتر، از نزديک ديده‌اند. مصرف حداقل يک بار مشروبات الکلي و ترياک در طول عمر به ترتيب ۲۰ و ۱۰ درصد بوده است. ميزان اعتياد و وابستگي دانشجويان به مواد مخدر حداکثر حدود يك درصد برآورد مي‏شود. همچنين الگوي مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلي در بين گروه‌هاي سني، جنسي، پايگاهي و قوميتي تفاوت‏هايي دارد. 

اينها بخشي از شيوه‌هايي است كه دشمن براي به انحراف كشاندن جوانان به آنها مستمسك مي‌شود. 

البته رهبر انقلاب در دیدار با اساتید دانشگاه‌ها راهکارهایی را نیز برای مقابله با چنین تاکتیک‌هایی ارائه کردند که تجربه نشان داده استفاده از رهنمودهای‌ ایشان همواره در برهه‌های مختلف راهگشا بوده است. 

بر‌این مبنا، ‌ایشان دانشگاه را مبدأ پیشرفت‌های علمی‌و عزت و آبروی ملت‌ایران می‌دانند و تأکید می‌کنند: دشمن بدون تردید از ‌این مرکز مهم قدرت افزایی‌ایران غافل نیست و غافل نخواهد شد. علاوه بر‌این مقام معظم رهبری ترور دانشمندان‌ایران را از جمله روش‌های علم‌زدایی نظام سلطه دانستند و خاطر نشان کردند: اما روش اصلی و پیچیده دشمن‌این است که دانشجو و استاد و دانشگاه را به کارهای غیرعلمی‌ سرگرم کند تا آرزوی ملی‌ایرانیان، یعنی شکوفایی علمی‌ تحقق نیابد. حضرت‌آیت‌‌الله خامنه‌ای تلاش بی‌وقفه و پرشتاب برای پرکردن فاصله علمی‌کشور با قافله علم و دانش را کاملاً ضروری خواندند و تأکید کردند: باید به نهضت علمی، روح تازه‌ای بدمیم و همه ظرفیت‌های دانشگاهی و کلیه استادان و دانشجویان برای جهش علمی‌کشور، وارد‌ این میدان سرنوشت‌ساز شوند. 

گسترش فرهنگ نوآوری به ظرفیت چند میلیونی استاد و دانشجو، تشکیل منظومه کامل علمی، تلاش برنامه‌ریزی شده برای اجرای نقشه جامع علمی‌ و دخالت دادن «حقیقی و نه تشریفاتی» دانشگاه‌ها در حل مسائل کشور از دیگر نکاتی بود که رهبر انقلاب در بحث پیشرفت علمی ‌کشور مطرح کردند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار