کد خبر: 449338
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۰ - ۱۵:۱۷
آيا تا به حال نام «موبايل بانك» را شنيده‌ايد؟ آيا مي‌دانيد با تلفن همراهي كه در دست داريد مي‌توانيد حساب بانكي خود را چك كنيد يا قبوض آب، برق و تلفن خود را با موبايل پرداخت كنيد؟ آيا مي‌دانيد با «موبايل بانك» مي‌توان از حسابي به حساب ديگر پول واريز كرد ؟و هزار و يك آيا مي‌دانيد ديگر كه در خدمات الكترونيك يا بانكداري الكترونيك خلا‌صه مي‌شود ولي در ايران به دليل فراهم نبودن زير‌ساخت‌ها، عدم آشنايي شهروندان با خدمات «موبايل بانك»، نبود اعتماد و اطمينان براي پرداخت‌هاي الكترونيك و...
«موبايل بانك» واژه غريب و نا‌آشنايي است كه بسياري از شهروندان آن را تا به حال نشنيده‌اند و هيچ اطلاعي نيز در اين مورد ندارند.
بد نيست بدانيد «موبايل بانك» يكي از خدمات بانكداري الكترونيك است كه از طريق تلفن همراه به مشتريان ارائه مي‌شود، با به كار‌گيري خدمات «موبايل بانك» مشتريان مي‌توانند به صورت شبانه‌روزي و تنها با استفاده از يك گوشي تلفن همراه به اطلاعات حساب بانكي خود دسترسي پيدا كنند يا به حساب ديگري پول واريز كنند ، پرداخت قبوض آب، برق، گاز، تلفن و... نيز از ديگر مزاياي «موبايل‌بانك» است‌.
اين در حالي است كه در برخي بانك‌ها (خصوصي، دولتي ) خدمات «موبايل بانك» در صورت سالم بودن سامانه بانكي تنها به اعلام موجودي حساب ختم مي‌شود اما اين كجا و آن كجا!
فراهم نبودن زير‌ساخت‌ها براي ارائه خدمات الكترونيك در تمام عرصه‌ها، شعار «دولت الكترونيك، خدمات الكترونيك» را در همان حد باقي نگه داشته است خدماتي كه مي‌تواند باعث صرفه‌جويي در زمان، انرژي، هزينه و حتي ارز‌آوري شود. هنوز بسياري از شهروندان ترجيح مي‌دهند در صف‌هاي طولاني بانك‌ها براي پرداخت قبوض، دريافت پول، انتقال وجه و... بايستند تا اين كه با يك دكمه و در كمترين زمان اقدام به انجام كارهاي بانكي خود كنند و مي‌توان علت اين مهم را در فراهم نبودن زير‌ساخت‌هاي ارتباطي و بانكي و عدم اطلاع‌رساني صحيح دانست.
زير‌ساخت‌هايي كه با گذشت حدود دو دهه از ورود تلفن همراه به كشور و افزايش روز به روز مشتركان، در همان حد ابتدايي باقي مانده است. نمونه بارز اين امر ارسال يك پيامك كوتاه يا برقراري تماس در روزها و مناسبت‌هاي مختلف است كه اشك مشتركان را در‌مي‌آورد و آنها را جان به لب مي‌كند. البته اگر تماس برقرار و پيامك ارسال شود ! ذكر اين نكته خالي از لطف نيست كه پيامك تنها ارزش افزوده‌اي است كه مشتركان به آن دل خوش كرده‌اند. حال در اين شرايط و با اين همه كاستي چگونه مي‌توان از مشتركان انتظار داشت كه به «موبايل بانك» يا خدمات بانكي از طريق اينترنت اعتماد كرد.
پس مي‌توان گفت «موبايل بانك» براي بسياري از شهروندان آرزوي محالي است كه مي‌تواند در حد يك رويا زيبا باشد. هرچند كه برخي بانك‌ها براي جلب مشتري بيشتر در تبليغ‌هاي خود از «موبايل بانك» استفاده مي‌كنند. (البته به شكلي كه در هيچ كجاي دنيا مرسوم نيست!)
در اين خصوص مديران بسياري از بانك‌ها معتقدند به دليل استقبال نكردن مشتريان از مسير اينترنتي كه بايد مخابرات براي ارائه اين گونه خدمات در اختيار بانك‌ها بگذارد بر چيده شد و در حال حاضر اين خدمات در ارسال يك پيامك و چك كردن موجودي حساب كه اگر صورت بگيرد خلاصه مي‌شود. كارشناسنان معتقدند كه براي اينكه «موبايل بانك» براي شهروندان كارايي داشته باشد و شهروندان از آن استفاده كنند نياز به زمان است، چراكه ابتدا بايد مردم با آن آشنا شوند و فرهنگسازي لازم صورت بگيرد و اين مهم مستلزم فراهم بودن زير‌ساخت‌هاي مخابراتي و بانكي است. «موبايل بانك» به منظور سهولت و راحتي شهروندان ارائه مي‌شود ، حال اگر پيامكي كه مشترك ارسال مي‌كند به مقصد نرسد يا به دليل اشغال بودن خطوط تماسي برقرار نشود و مشترك دچار مشكل شود چه كسي بايد پاسخگو باشد در نتيجه براي پيش نيامدن اينگونه مشكل‌ها بايد تمام زير‌ساخت‌ها و شرايط فراهم باشد. سرعت پايين و قطعي‌هاي پي در پي اينترنت، ميسر نبودن انتقال وجه در شبكه بانكي، متصل نبودن شبكه‌هاي بانكي به صورت يكپارچه و حتي بحث امنيت در شبكه باعث شده است بسياري از شهروندان از موبايل بانك آن گونه كه بايد و شايد استفاده نكنند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار