کد خبر: 449207
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۳۹۰ - ۱۵:۳۲
فتح‌الله‌زاده:
واعظ آشتياني هوس كرده به استقلال برگردد
علي فتح‌الله‌زاده در گفت و گو با ايسنا، در مورد مسايل مربوط به باشگاه استقلال، تشكيل كميته فني، شرايط اين تيم براي كسب مجوز حرفه‌اي از سوي AFC و موضوعات ديگر صحبت كرد.

مشروح اين گفت و گو‌ را در زير بخوانيد:

* سرانجام مبلغي كه قرارداد بود به عنوان كمك از سوي وزارت ورزش و جوانان پرداخت شود، به باشگاه رسيد؟

دكتر عباسي كمك كرد و بخشي از اين مبالغ از جاهاي ديگر تامين شد.

* تشكيل كميته فني باشگاه استقلال با حاشيه‌هايي روبرو شده است.

در ابتداي تشكيل كميته فني دچار مشكلات زيادي شديم، در آخرين جلسه‌اي كه با روشن داشتم قرار شد كه اساسنامه كميته مورد بررسي قرار بگيرد تا تداخل كاري پيش نيايد، در حال حاضر روشن ماموريت دارد كه اساسنامه را به طور جدي و دقيق مورد ارزيابي قرار دهد و آن را به من ارائه كند. تنها حكمي كه تاكنون صادر شده براي حسن روشن است و بقيه حكم‌ها طبق همين اساسنامه صادر مي‌شود.

* عده‌اي معتقدند بعضي از افرادي كه براي حضور در كميته فني معرفي شدند، به عنوان آلترناتيو مظلومي هستند، نظر شما چيست؟

اگر به مظلومي اطمينان نداشتيم او را نمي‌آورديم. مظلومي به استقلال آمد و خوب هم كار مي‌كند، حامي سرمربي هستيم و در هر شرايطي از او حمايت مي‌كنيم. هيچ آلترنايتوي نداريم. برعكس، كميته فني را مي گذاريم تا ديگران روي سرمربي فشار نياورند كه چرا مربي عوض نمي‌شود. انگيزه‌ام از تشكيل كميته فني اين است كه تيم و سرمربي قوام بيشتري پيدا كند و هر سال سرمربي را عوض نكنيم. با چنين ديدگاهي وارد اين موضوع شدم.

* يكي از موضوعاتي كه طي هفته گذشته جنجال‌ساز شد، ادعاهاي حسن روشن عليه رضا رجبي مسوول آكادمي استقلال بود، روشن مدعي است رضا رجبي از بازيكنان براي حضور در تيم پول گرفته است. آيا صحت دارد؟

متاسفانه وقتي شكايت يكي از شاكيان را بررسي مي كرديم متوجه شديم اين آقا نمي‌دانسته كه فرزندش را به كدام استقلال برده است. در تهران استقلال‌هاي ديگري هم وجود دارند و قطعا در مورد اين موضوع بايد با مدير كل تربيت بدني استان صحبت كنم. در تهران استقلال جنوب و استقلال‌هاي ديگري وجود دارند كه وابسته به ما نيستند، اما مردم فكر مي‌كنند كه آن‌ها استقلال هستند. به مردم اعلام مي‌كنم كه ما استقلال ايران هستيم و زماني كه مي‌خواهند فرزندانشان را ثبت نام كنند، به اين نكته توجه كنند. ضمنا مطالبي كه روشن به آن‌ها اشاره كرده است به كميته رسيدگي به تخلفات حرفه‌يي فوتبال ‌ ارائه شده است. اين كميته موضوع را بررسي مي‌كند و نتيجه‌اش را اعلام مي‌كند. اگر در حيطه ما تخلفي صورت بگيرد، به شدت برخورد مي‌كنيم، اما صحبت‌ها بايد مستند باشند، مازيار ناظمي گفته است فردي را مي‌شناسد كه مراجعه كرده است و گفته از او پول خواسته‌اند. وقتي از او خواسته مي‌شود كه آن خانواده‌ را معرفي كند مي‌گويد كه نمي خواهند شهادت بدهند. اگر آن خانواده‌ نمي‌خواهد شهادت بدهد، چرا موضوع را رسانه‌اي كرده‌ايد؟ البته قاضي او را مكلف مي‌كند كه شاهد را معرفي كند و گرنه خودش محكوم مي‌شود.

* واعظ آشتياني گفته است كه پنج ميليارد بدهي از دوره شما براي او باقي‌مانده بود.

اين دروغ محض است. در حال حاضر ما تيم را بسته‌ايم و ۶ ميليارد هزينه كرده‌ايم. اگر من بروم و كسي به جاي من بيايد بايد گفت كه من ۶ ميليارد بدهي‌ دارم؟ در آن سال من هفته پنجم رفتم. آن پنج ميلياردي را كه مي‌گويند براي بستن قراردادها در آن فصل بوده است. من كه هفته پنجم رفتم بايد تا هفته سي‌ام تمام مبالغ را پرداخت مي‌كردم؟ من هيچ بدهي نداشتم و حاضرم هر جا كه بگويند در خدمتشان باشم. واعظ ديده كه تيم خوب بسته شده است دوباره هوس كرده برگردد. ما همه حاضريم تيم را تقديمشان كنيم. از واعظ خواهش مي‌كنم منصفانه قضاوت كند و بگذارد كه كارمان را انجام دهيم. او مي‌داند كه دوره او بالاي ۷ ميليارد بدهي داشته است. اگر گفتم سه ميليارد فقط مبالغي بود كه بايد به بازيكنان پرداخت مي‌شد. ۴ ميليارد و خرده‌اي هم بدهي‌هاي حاشيه‌اي بود كه بعضي از آن‌ها از سرپرست‌هاي قبلي باقي‌مانده بود. از او مي خواهم كه بگذارد كارمان را بكنيم و اگر كمك نمي‌كند حاشيه درست نكند.

*فرهاد مجيدي چند جلسه‌اي در تمرينات استقلال غايب بود كه باعث ايجاد شايعاتي شد، علت اين غيبت چه بود؟

بعضي وقت‌ها شايعاتي ايجاد مي‌شود كه آدم شاخ در مي‌آورد. فرهاد سرمايه استقلال است و در مديريت هم به من كمك مي‌كند و عصاي دست من است. او كار داشت و پس از بازي از مربي اجازه گرفت كه دنبال كار شخصي‌اش برود. اين اختيار سرمربي است كه اجازه دهد بازيكني يكي دو جلسه غيبت كند. نمي دانم چرا اين حر‌ف‌ها را مي‌گويند و شايعه درست مي‌كنند. مجيدي عاشق استقلال است. او سال گذشته قصد داشت كه به يكي از تيم‌هاي دوبي ترانسفر شود، اما به او گفتم كه نرود. فرهاد هم گفت كه به خاطر شما، استقلال و هوادارانش بازي مي‌كنم. روز شنبه در تمرين حاضر شد و كوچك‌ترين مشكلي هم نداشتيم.

* جباري هم در اعتراض به دريافت نكردن پولش سر تمرين حاضر نشد، با اين بازيكن چه برخوردي داشتيد؟

نبايد با هر موضوعي بلافاصله چكشي برخورد كنيم. باشگاه مكانيزم‌ها و ابزار نظارتي خودش را دارد. با مجتبي هم صحبت كرديم و تفاهماتي را هم انجام داديم. مشكلي نيست و او در تمرين‌ها حاضر مي‌شود. باشگاه داري در استقلال كار سختي است و تمام تلاشمان را مي‌كنيم تا تمام موانع را يكي پس از ديگري از پيش برداريم تا تيم به مشكل بر نخورد.

* چرا با توجه به حضور بازيكنان جوان هنوز كساني مانند مجيدي و كريمي ستاره‌هاي ليگ هستند؟

فرهاد كه جاي خودش را دارد و يك سوپر بازيكن است. بازي پرسپوليس و مس سرچشمه را همه ديدم، در آن بازي كريمي در طول ۹۰ دقيقه به همه جاي زمين سرك كشيد، اين بازيكن در اين سن و سال سه برابر ديگران مي دود، تكنيكش هم كه جاي خود را دارد. چون عدم ثبات در فوتبال ما وجود دارد نتوانستيم بازيكناني مانند اين بازيكنان قديمي بسازيم. اميدوارم به ثبات مديريتي توجه شود تا مديران بتوانند برنامه‌ريزي كنند. يكي از دليل‌هاي به وجود آمدن چنين مساله اي اين است كه به دليل عدم ثبات مديريتي نتوانستيم تيم‌هاي پايه خوبي بسازيم. در دوره اولي كه در استقلال بودم و۶ سال دوام پيدا كرد، چهار سال به صورت مدون روي تيم‌هاي پايه برنامه‌ريزي كرديم و خروجي‌اش آندرانيك تيموريان، مجتبي جباري، وحيد طالب لو، اميرحسين صادقي، پيروز قرباني، فرزاد آشوبي و خيلي از بازيكنان ديگر بودند، اين عدم ثبات به فوتبال ضربه زده است و باز هم ضربه خواهد زد.

* تا حدود ۱۵ روز ديگر بايد باشگاه‌ها مدارك خود را براي كسب مجوز حرفه‌اي AFC تكميل كنند. باشگاه استقلال در حال حاضر چه كمبودهايي دارد؟

همان موقعي كه بازرسان AFC آمده بودند هم گفتم كه باشگاه استقلال استانداردهاي لازم را براي كسب مجوز حرفه‌اي گري داشت. يكي از ايرادهايي كه گرفتند اين بود كه تراز مالي را از ما مي خواستند كه اين موضوع از زمان مديريت قبلي مانده بود. البته نه به اين معنا كه آن‌ها سهل انگاري كرده‌اند، چون آن‌ها رفته بودند و فرصت براي انجام اين كار وجود نداشت. بلافاصله اين كار را پيگيري و ترجمه كرديم و براي AFC فرستاديم. مورد دومي كه ايراد گرفته بودند مربوط به هيات مديره بود، البته به زودي قرار است عباسي اعضاي هيات مديره را معرفي كند. فكر نمي كنم استقلال در اين موضوع به مشكلي برخورد كند.

* پس از لحاظ سخت‌افزاري و ساختاري مشكلي نداريد؟

از لحاظ ساختاري هم زماني كه سوزوكي به ايران آمد و كمپ ما را ديد متعجب شد كه چطور استقلال به سرعت اين كار را انجام داده است.

* هيات مديره چه زماني معرفي مي‌شود؟

دكتر عباسي، وزير ورزش و جوانان پيگيري مي‌كند تا اين كار انجام شود. فكر مي‌كنم هفته آينده و يا در نهايت دو هفته بعد اعضاي هيات مديره را اعلام كنند.

* فكر مي‌كنيد باشگاه‌هاي ديگر ليگ برتر در اين مدت مي‌توانند مجوز حرفه‌اي AFC را كسب كنند؟

خواستن توانستن است. اگر اراده كننده كار چندان سختي نيست. زير ساخت‌ها را داريم. فقط همت مي‌خواهد كه كاستي ها برطرف شود. به عنوان مثال جايگاه تماشاگران اصلا ح شود و جايگاه خبرنگاران ساخته شود كه كار سختي نيست.

* نقش وزارت ورزش و جوانان را در حل مشكلات چگونه مي‌بينيد؟

واقعيت اين است كه به دليل موازي كاري در كشورمان كارها انجام مي‌شود، اما سليقه‌اي است كه اين خوب نيست. به عنوان مثال شهرداري در تهران استاديوم مي‌سازد. وزارتخانه‌ها و ارگان‌هاي ديگر هم مي‌سازند، اما هيچ كدام چيزي نيست كه به درد فوتبال و ورزش حرفه‌اي بخورد. از طرفي هم تبديل به يك مكاني مي شوند كه نگهداري آن هزينه بر است. در حالي كه اگر براي آن‌ها درست برنامه‌ريزي شود، مي‌توانند درآمدزا باشند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار