کد خبر: 433352
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۸۹ - ۱۲:۲۳
ژانویه از نیمه گذشت و باید منتظر اجرای گفته سخنگوی ناتو درباره ورود هواپیماهای آواکس به آسمان افغانستان بود. «او آنالانجسکو» اعلام کرده بود که از نیمه ژانویه، هواپیماهای آواکس برای کنترل نیروهای ناتو و بازداشتن آنان از حمله به مردم افغانستان،‌وارد آسمان این کشور می‌شوند. اکنون این سؤال پیش می‌آید که آواکس‌ها در افغانستان قرار است چه نقشی ایفا کنند. برای فهم این مطلب که طرح هوایی جدید امریکا در منطقه چیست باید چند سال به عقب برگردیم.
در اواخر دوران سلطنت محمدرضا پهلوی بر ایران، بحث تجهیز ایران به هواپیماهای آواکس مطرح شد. ورود آواکس‌ها به ایران،‌می‌توانست حلقه پایانی سلسله اقدامات زنجیره‌ای اطلاعاتی – جاسوسی امریکا در منطقه باشد، اما پیروزی انقلاب اسلامی، این حلقه پایانی را از دور خارج کرد و بقیه حلقه‌ها را نیز بی اثر ساخت. در حالی که سه میلیون دلار پول ملت ایران بابت آواکس‌ها به امریکا پرداخت شده بود، دولت کارتر از تحویل آنها به خریدار، خودداری کرد و اکنون پس از 32 سال، پول هواپیماها از جمله طلب‌های بلوکه شده ملت ایران از دولت امریکا محسوب می‌شود.
امریکا قبل از رسیدن به حلقه پایانی، چند حلقه را ایجاد کرده بود که ایجاد سایت‌ جاسوسی در بهشهر، ایجاد سایت جاسوسی در بجنورد، تحویل هواپیماهای اف 14 به ایران و ایجاد پایگاه چابهار برای این هواپیماها از جمله حلقه‌های به وجود آمده بود. با کمی توجه معلوم می‌شود که تمام برنامه‌ریزی‌های جاسوسی امریکا در 32 سال قبل، متوجه قدرت رقیب آن زمان – شوروی – بود و آواکس‌ها می‌آمدند تا ایجاد سایت‌های جاسوسی و استقرار اف 14 را تکمیل کنند.
اکنون با توجه به اینکه در افغانستان، راداری وجود ندارد که نیاز به آواکس باشد و سایت‌های جاسوسی امریکا هم پس از اخراج از ایران، در دیگر کشورهای منطقه ایجاد شده و افغانستان به اشغال در آمده و پاکستان تا حدود زیادی تحت سیطره واشنگتن است، چه نیازی به استفاده از این هواپیما احساس شده؟!
آیا جز این است که آواکس‌های می‌آیند تا عملیات جاسوسی علیه روسیه، چین و ایران را کامل کنند؟!
آیا هدفی که از 32 سال قبل دنبال می‌شد اکنون هم پیگیری نمی‌شود، آن هم با توجه به اینکه چین هم به میراث شوروی، (روسیه)به عنوان یک رقیب نظامی افزوده شده است؟ اینکه امریکا چه نقشه‌هایی علیه رقبایش علی الخصوص روسیه در سر دارد، سؤالی است که هوشیاری آینده، پاسخ آن را خواهد داد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار