کد خبر: 430472
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۸۹ - ۱۴:۱۹
جشن خودکفایی ایران در تولید پلاسما به عنوان ماده اولیه محصولات خونی امروز با حضور وزیر بهداشت برگزار شد.

به گزارش فارس با پیشرفت‌های سریعی که در تولید پلاسما در کشور داشته‌ایم، توانستیم در تولید پلاسما که ماده اولیه محصولات خونی است به خصوص برای تولید IVIG و فاکتور 9 به خودکفایی برسیم و برای سایر فرآورده‌های خونی مانند فاکتور 8 و آلبومین نیز بخش عمده تولید این داورها با پلاسمای ایرانی انجام می‌شود.

خودکفایی ایران در تولید پلاسما ما را به یکی از کشورهای پیشتاز در تولید محصولات خونی در دنیا بدل می‌کند و گر چه هنوز پالایشگاه‌ خون در کشور راه‌اندازی نشده است، ما مجبوریم برای تبدیل پلاسما به فرآورده‌های خونی پلاسمای تولیدی را به اروپا بفرستیم اما در زمینه تولید پلاسما نیز کشورهای بسیار معدودی توان تولید دارند به همین علت ارزش خودکفایی در تولید پلاسما به هیچ وجه کمتر از تولید کامل این فرآورده‌ها نیست.

امسال 120 هزار لیتر پلاسما فقط توسط سازمان انتقال خون تولید می‌شود و سال آینده این میزان به 150 هزار لیتر افزایش می‌یابد، بخش خصوصی نیز سال آینده به تولید 50 هزار لیتر پلاسمای استاندارد می‌رسد؛ به این ترتیب می‌توانیم برای تولید سایر محصولات مشتق از پلاسما نیز از نظر ماده اولیه پلاسما به خودکفایی برسیم. در این صورت بخش مهم پلاسمای تولیدی برای IVIG و فاکتور 9 ارسال خواهد شد. این دو همان فرآورده‌های پلاسمایی هستند که در تولید آن به خودکفایی رسیده‌ایم.

با توجه به ارزش ریالی بالای پلاسمای مورد استفاده در تولید فاکتور 9 و IVIG ،خودکفایی در تولید پلاسمای مورد نیاز بیماران کشور امری افتخار‌آمیز است.

علاوه بر تولید این محصولات مشتق از پلاسما، محققان کشور موفق به تولید فاکتور 7 و 8 نوترکیب هم شده‌اند که دستاورد مهم دیگری است که در آینده نزدیک جزئیات آن اعلام خواهد شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار