سعید صفاتیان مهمترین عامل گرایش به این مواد را حمل ونقل آسان، ناآگاهی از عواقب مصرف، قیمت ارزان، بی تفاوتی خانواده ها و حاشیه نشینی عنوان کرد و گفت : میزان شیوع مصرف مواد مخدر صنعتی در جهان بیشتر از انواع دیگر مخدرهاست به طوریکه از هر چهار نفر یک نفر در جهان به مواد مخدر توهم زا گرایش دارد و در کشور ما نیز بالاترین میزان مصرف مواد متعلق به مخدرهای صنعتی است.
به گفته مدیر کل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور ما به دلیل جوان بودن و حاشیه نشینی در اطراف شهرهای آن در شرایط آسان تری برای پذیرش این مواد و مصرف آن قرار دارد و متاسفانه به دلیل اینکه درمان قطعی برای درمان این مواد وجود ندارد باید بیش از هرچیزی برای پیشگیری تلاش کرد.
صفاتیان مواد مخدر صنعتی را به سه دسته مخدر، توهم زا و محرک تقسیم کرد و گفت: هرکدام از این مواد روش مصرف، عوارض و قیمت مختلفی دارند که استفاده آنها بیشتر در رده سنی 25 تا 30 سال مشاهده می شود.
مدیرکل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه در حال حاضر در کشورما گرایش به همه انواع مواد دیده می شود افزود: مصرف مواد مخدر سنتی به دلیل مشکلات تهیه آن و قیمت بالا کمتر شده است اما این در حالی است که "اکستازی"و "ال اس دی" همچنان در صدر مصرف مخدر ها است.