کد خبر: 391040
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۹:۴۹
به خاطر حمایت از رژیم صهیونیستی
گفت‌وگوهای مربوط به پیش‌نویس بیانیه نهایی اجلاس بازنگری NPT در نیویورک به علت کارشکنی آمریکا و کشورهای غربی در حال شکست است.
مصر به عنوان یکی از طراحان اصلی بیانیه اجلاس مذکور که از رژیم صهیونیستی می‌خواهد به پیمان منع اشاعه هسته‌ای بپیوندد از سوی آمریکا تحت فشار است تا در مواضع خویش تجدیدنظر کند. به رغم اصرار مصر که ناشی از خواست کشورهای عربی برای خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای است، خبرگزاری رویترز به نقل از یک دیپلمات حاضر در نشست نیویورک گزارش داد که ممکن است آمریکا و مصر در لحظات آخر نشست به توافق برسند.
گفتنی است کنفرانس قبلی NPT در سال 2005 نیز به خاطر اختلاف‌نظر کشورهای غربی با آمریکا بر سر برنامه اتمی رژیم صهیونیستی به شکست انجامید و بیانیه‌ای صادر نکرد. از موارد مطرح شده در پیش‌نویس بیانیه نهایی کنفرانس فعلی NPT که در طول یک ماه گذشته در جریان بود، درخواست برای برگزاری کنفرانسی در سال 2012 درباره خاورمیانه‌ عاری از سلاح است که باید رژیم صهیونیستی هم در آن شرکت کند.
به نوشته رویترز این مسأله‌ای است که بر روی آن توافق حاصل شد، اما آمریکا تمایلی ندارد از رژیم صهیونیستی در بیانیه پایانی NPT نام برده شود. این درحالی است که تل‌آویو به رغم داشتن بیش از 150 کلاهک هسته‌ای از حضور در کنفرانس فعلی NPT خودداری کرده است و کشورهای عربی نگرانند کنفرانس 2012 هم در صورتی که رژیم صهیونیستی در آن شرکت کند موفقیت‌آمیز باشد.
در همین حال علی‌اصغر سلطانیه نماینده کشورمان در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، گفت پنج قدرت هسته‌ای که براساس NPT اجازه داشتن سلاح را دارند، آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه و چین درخواست‌های مهم ایران و 15 کشور عضو جنبش غیرمتعهدها درباره بیانیه نهایی را نپذیرفته‌اند.
وی گفت: که آن درخواست‌ها شامل تعیین ضرب‌الاجلی دقیق برای خلع سلاح قدرت‌های هسته‌ای، درخواستی برای مذاکره در خصوص یک کنوانسیون تسلیحات هسته‌ای که استفاده از سلاح‌های اتمی را ممنوع کند و نیز تعهدی از جانب آنها مبنی بر عدم استفاده از بمب اتمی علیه کشورهای فاقد این تسلیحات است که به عنوان اطمینان امنیتی منفی از آن یاد می‌شود.
نماینده ایران در آژانس همچنین گفت که اغلب کشورهای عضو NPT همچنین الحاق سریع رژیم صهیونیستی به این پیمان و قرار گرفتن فعالیت‌ها و تأسیسات هسته‌ای این رژیم تحت پادمان‌های آژانس را خواستارند.
وی افزود که این مهم‌ترین مانع برای ایجاد منطقه عاری از تسلیحات هسته‌ای در خاورمیانه است که درخواست کلیدی اعراب در کنفرانس بازنگری است.
سلطانیه با اظهار اینکه کشورهای دارنده سلاح هسته‌ای به ویژه‌ آمریکا برای یافتن راه‌حل این چهار مسأله مهم همکاری نکرده‌اند، افزود: گفت‌وگوی ان‌پی‌تی به بن‌بست و گره رسیده است.
نماینده دائم ایران همچنین گفت که اگر کشورهای دارنده سلاح هسته‌ای از مصالحه خودداری کنند آنها مقصر پیامدهای آن خواهند بود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار