کد خبر: 201947
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۸۸ - ۱۵:۳۵
به گزارش فارس، آیت الله امامی کاشانی امام جمعه موقت تهران در خطبه‌ دوم نماز جمعه امروز تهران ضمن عرض تسلیت و تبریک شهادت "دانشمند عزیز و استاد گرانقدر " شهید دکتر مسعود علی محمدی به دست "عوامل استکبار جهانی "، اظهار داشت: این جنایت‌های دشمن و این خون‌ها همواره موجب تکامل کشور بوده و امیدوارم خون شهید استاد علی‌محمدی نیز موجب کمال و طریقی بیشتر کشور شود.
وی ادامه داد: امیدوارم دانشگاهیان بدانند دشمن کجاهای کشور را نشانه گرفته و از این روی به علم و کلاس‌های درس اهمیت بیشتری بدهند و بدانند که دشمن ما، دشمن علم تکنولوژی و صنعت و ارزش‌های کشور است و مسئله انرژی هسته‌ای به8 عنوان یک حرکت علمی در کشور، بهانه‌ای برای استکبار جهانی است.
خطیب این هفته نماز جمعه تهران در ادامه سخنان خود به حماسه حضور گسترده مردم در روز نهم دی در پاسخ اهانت فتنه‌گران به مقدسات دینی در روز عاشورای حسینی پرداخت و ضمن تشکر و تقدیر از مردم کشورمان به سبب حضور گسترده در این روز، گفت: در این روز مردم به خیابان‌ها آمدند و توطئه و حرف‌ها و شعارهایی که در روز عاشورا توسط عده‌ای سر داده شده را خنثی کردند.
امامی کاشانی حضور مردم در این روز را یک عبادت بسیار ذی‌قیمت توصیف کرد و افزود: هر چند آدم فکر می‌کند عبادت همواره همین نماز و روزه است اما نگاه داشتن انقلاب و نظام و حمایت از نظام بسیار مهم است و این همان شیوه‌ای است که امام راحل داشتند و در مواقع مختلف دستور می‌دادند مردم به خیابان‌ها بریزند و پیرو این دستور امام(ره) مردم وارد صحنه می‌شدند.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به آیه شریفه "ادعوا الی سبیل ربک، بالحکمة و الموعظة‌الحسنه و جادلهم بالّتی هی احسن " در سوره نحل خاطرنشان کرد: خداوند در این آیه به پیامبر می‌فرماید که با سه چیز مردم را به حق دعوت کن؛ اول حکمت و برهان و دلیل، دوم موعظه حسنه و سوم جدال احسن.
امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: خداوند در این آیه به پیامبر اسلام (ص) می‌فرمایند که اگر استدلال کافی نبود و فردی زیر بار نرفت و موعظه را هم نپذیرفت با وی با جدل یعنی منازعه، گفت‌وگو و مناظره، روبه رو شوید، اما این مناظره باید احسن باشد.
امامی کاشانی افزود: مفسرین در تفسیر این آیه می‌گویند خداوند در این آیه نشان می‌دهد که به "جدال حسن " راضی نیست بلکه باید این جدال احسن باشد و سرّ اینکه خداوند در حکمت و موعظه نمی‌گوید باید احسن باشد ولی در مناظره و جدل می‌گوید که باید احسن باشد، آن است که اگر این منازعه و جدل مقداری مشکل داشته باشد اصل بحث را خراب می‌کند، لذا خداوند می‌فرماید مناظره و جدل باید به نحوی باشد که فرد بپذیرد و مجاب شود و کسانی که تماشا می‌کنند نیز بپذیرند.
وی خاطرنشان کرد: صداوسیما و این دستگاه و تشکیلات نیز باید توجه کنند که در مناظره‌ها، مناظره‌‌کنندگان باید چه کسانی باشند و چگونه حرف بزنند.
خطیب این هفته نماز جمعه تهران در ادامه سخنان خود با اشاره به حدیثی درباره فتنه گفت: در این حدیث آمده که مثل جمعی که مشتت هستند و اختلاف‌نظر دارند مانند جمعی است که می‌خواهند همگی جاده حق را بپیمایند، اما در این راه بادی می‌وزد. طوفان و گرد و خاکی بلند می‌شود و گرد و خاک که در هوا زیاد شد عده‌ای می‌گویند به یمین(سمت راست) برویم و عده‌ای دیگر می‌گویند به یسار(سمت چپ) برویم. آنها که در غبار به یمین و یسار رفتند به پرتگاه افتادند اما کسانی که صبر کردند تا این غبار و طوفان نشست و هوا روشن کند، راه درست را پیدا می‌کنند.
امامی کاشانی همچنین در ادامه سخنان خود با اشاره به برخی اتفاقات در روز عاشورای حسینی و شعار فتنه‌گران علیه اصل ولایت فقیه گفت: اصل ولایت فقیه ضامن تمام اصول قانون اساسی است.
وی همچنین درباره کسانی که می‌گویند ما در برخی تجمعات حاضریم اما کاری به کسانی که شعارهای افراطی می دهند نداریم به ذکر تمثیلی پرداخت و گفت: اگر هواپیمایی بخواهد پرواز کند و عده‌ای در آن حضور داشته باشند ولی گارد پرواز نداشته باشد نمی‌شود گفت که من دلم می‌خواهد در این هواپیما بنشینم چرا که ممکن است هواپیماربا این هواپیما را ربوده و در در کشور دشمن فرود بیاورد و در این اتفاقات نیز همین مورد رخ داد و این هواپیما را در داخل کشور دشمن نشاندند و نمی‌شود گفت که من در خیابان‌ها حضور دارم اما کاری به اینها ندارم. چرا که دشمن کشور را احاطه کرده و می‌خواهد علیه این کشور اقدام کند. لذا باید عزیزان و فرزندان ما توجه کنند که یک پیاده روی کردن کنار خیابان و با این عنوان راه رفتن، هواپیمای شما را در داخل خاک دشمن می‌نشاند و این مطلب در روز عاشورا نشان داده شد.
وی در بخشی دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم علمی بودن مناظره‌ها و مباحثات گفت: برخوردهای تند و بی ربط و زشت و برخی کلماتی که مطرح می‌شود جز اینکه علیه کشور و تمدن اسلامی و عظمت کشورمان از سوی دشمنان مورد سوء استفاده قرار گیرد فایده‌ای ندارد و مناظره‌ها بایستی علمی، مستدل و حساب شده و نه احساسی و شعاری باشد.
خطیب نماز جمعه تهران همچنین با تاکید بر لزوم برگزاری مباحثات و مناظره‌‌ها در صدا و سیما و دانشگاه‌ها و با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در این باره اظهار داشت: باید به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر جذب حداکثری و دفع حداقلی توجه شود.
امامی کاشانی در پایان سخنان خود با تاکید مجدد بر لزوم منصفانه و مستدل بودن مناظرات و با اشاره به تاکید اسلام در این باره گفت: برای این روزها و شرایط، راهی جز دعا و توسل به حضرت ولیعصر(عج) نمی‌‌بینیم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار