یک موشک سایوز ۵، برای نخستیین بار از جایگاه پرتابی در مقر فضایی بایکونور در قزاقستان در ساعت ۱۸ دیشب به وقت گرینویچ به فضا پرتاب شد. جوان آنلاین: به نقل از اسپیس، مقامات سازمان فضایی روسیه در اپ تلگرام نوشتند: پرتاب موشک جدید سایوز ۵ موفقیت آمیز بود.
به گزارش مهر، سازمان فضایی روسیه در پستی دیگر در همین پلتفرم نوشت: نخستین و دومین بوستر سایوز۵ طبق برنامه ریزی عمل کردند و موشک به یک مسیر از پیش تعیین شده در زیر مدار پرتاب و پس از آن برفراز نقطهای در اقیانوس وارد جو زمین شد که قبلا برای تردد دریایی و هوایی بسته شده بود.
این پرتاب از مدتها قبل برنامه ریزی شده بود. موشک مذکور برای جایگزین شدن ابزار پرتاب دسته متوسط «Zenti» بود که در اوکراین ساخته شده و فراهم کردن یک بوستر نخست برای موشکهای فوق سنگین آینده روسیه طراحی شده بود.
راسکاموس (سازمان فضایی روسیه) در ابتدا امیدوار بود این وسیله پرتاب ارزان قیمت مکملی برای خانواده موشکهای Angara باشد تا نیازهای داخلی تامین کند و از سوی دیگر قدرت رقابت روسیه را دوباره در بازار پرتابهای فضایی بین المللی را برای نیازهای داخلی تکمیل کند و روسیه را دوباره در بازار پرتابهای موشک بینالمللی رقابتی کند.