کد خبر: 1354769
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۲۳:۰۰
دیدار «فراتر از ارزیابی» با پوتین‌ رئیس‌جمهور روسیه: از مقام رهبری ایران نامه دریافت کردم و روابط راهبردی با ایران را ادامه می‌دهیم

جوان آنلاین: رئیس دستگاه دیپلماسی ایران با سفر به سن‌پترزبورگ، با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه ملاقات کرد؛ دیداری که در آن، پوتین از دریافت نامه رهبر انقلاب خبر داد و گفت که مسکو مشتاق توسعه روابط راهبردی است. کرملین ملاقات با پوتین در شرایط نه جنگ نه صلح ناشی از آتش‌بس ایران با امریکا و رژیم صهیونیستی را فراتر از هر ارزیابی توصیف کرده و سفیر ایران در روسیه هم گفته که ایران و روسیه یک «جبهه متحد» تشکیل داده‌اند. 

سیدعباس عراقچی دیروز در نخستین سفر به منطقه پس از جنگ تحمیلی سوم، بعد از پاکستان و عمان وارد سنت‌پترزبورگ شد و بعدازظهر با ولادیمیر پوتین گفت‌و‌گو کرد. عراقچی در این دیدار روابط ایران و روسیه را راهبردی خواند و بر عزم تهران برای تقویت این روابط تأکید کرد و گفت: «همه دنیا قدرت واقعی ایران را در مقابل امریکا ملاحظه کردند و روشن شد که جمهوری اسلامی ایران یک نظام با ثبات، مستحکم و با قدرت است. در جنگ اخیر مشخص شد ایران دوستان و متحدانی بزرگ، چون روسیه دارد؛ از مواضع و حمایت شما تشکر می‌کنیم.»

ولادیمیر پوتین نیز در این ملاقات گفت: «مردم ایران شجاعانه و قهرمانانه برای حاکمیت خود می‌جنگند.» پوتین گفت که «هفته گذشته پیامی از مقام رهبری ایران دریافت کردم» و ادامه داد: «مایلم مراتب سپاسگزاری‌ام را خدمت رهبر انقلاب اعلام کنم. تأیید می‌کنم روسیه مثل ایران اشتیاق دارد روابط راهبردی دو کشور را بیشتر توسعه بدهد. لطفاً سپاسگزاری من را خدمت مقام رهبری بابت نامه ایشان بازتاب دهید؛ آرزوی سلامتی و بهبودی را از من به ایشان منتقل کنید.» وی خاطرنشان کرد: «روسیه امیدوار است مردم ایران بر این دوره دشوار غلبه کنند و صلح برقرار شود. روسیه تمام تلاش خود را خواهد کرد تا هر چه سریع‌تر صلح به خاورمیانه بازگردد.» پوتین گفت: «ما هر کاری را که به نفع ایران و کشور‌های منطقه باشد، انجام خواهیم داد.»

پیش‌تر کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه، در پلتفرم ایکس نوشت که ایران و روسیه یک «جبهه متحد» تشکیل داده‌اند تا به طور مشترک در برابر «نیرو‌های سلطه‌گر جهانی» که «مخالف جهانی هستند که مشتاق فرار از یکجانبه‌گرایی و سلطه غرب است» مقاومت کنند. 

لزوم تداوم رایزنی‌ها

سیدعباس عراقچی پیش از ملاقات با پوتین و در بدو ورود به سنت‌پترزبورگ گفته بود: «مدتی بود به‌خاطر جنگ تحمیلی رمضان، فاصله‌ای در دیدار‌ها افتاده بود. از این فرصت که پیش آمد استفاده کردم و در ادامه سفر‌هایی که به پاکستان و عمان داشتم، سفر به روسیه نیز تنظیم شد.» به گفته عراقچی این سفر «فرصت مناسبی است تا درباره تحولات مرتبط با جنگ در این مدت و وضعیت کنونی، با دوستان روس خود رایزنی و آخرین وضعیت را مرور کنیم و مهم خواهد بود که در این خصوص هماهنگی‌های لازم نیز به عمل آید.»

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین، روز دوشنبه با اشاره به تحولات وضعیت غرب آسیا، اهمیت گفت‌و‌گو‌ها میان پوتین و عراقچی را اقدامی قابل توجه ارزیابی کرد و گفت که با توجه به تحولات صحنه خاورمیانه، اهمیت دیدار پوتین و عراقچی فراتر از هر ارزیابی است. 

افزایش فضاسازی‌ها درباره مذاکرات

همزمان با سفر عراقچی به روسیه، وبگاه امریکایی آکسیوس (نزدیک به محافل صهیونیستی) در خبری مدعی شده ایران پیشنهاد جدیدی به امریکا برای بازگشایی تنگه هرمز در ازای رفع محاصره دریایی خود ارائه کرده؛ پیشنهادی که بنا به ادعای آکسیوس مذاکرات هسته‌ای را به تعویق می‌اندازد. سه مقام امریکایی گفته‌اند که ترامپ روز دوشنبه جلسه‌ای در اتاق وضعیت در مورد ایران با تیم ارشد امنیت ملی و سیاست خارجی برگزار کرده است. الاخبار به نقل از مقامات ایرانی مدعی شد که عراقچی در جریان سفر به اسلام‌آباد، برنامه‌ای جامع برای پایان دادن به جنگ را به میانجیگران پاکستانی ارائه داد و این پیشنهاد به ایالات متحده منتقل خواهد شد. گفته می‌شود این طرح سه مرحله‌ای شامل تضمین‌های امنیتی، بازگشایی تنگه هرمز و سپس مذاکرات هسته‌ای است. هماهنگی با روسیه به عنوان یک قدرت هسته‌ای و عضو دائم شورای امنیت برای پیشبرد این طرح حیاتی بود. آکسیوس مدعی شده آخرین پیشنهاد ایران لغو محاصره دریایی امریکا در ازای بازگشایی تنگه هرمز و موکول کردن مذاکرات هسته‌ای به مراحل بعدی است. 

وجاهت کاظمی، خبرنگار پاکستانی، می‌گوید: «مذاکرات بین ایران و امریکا وارد فاز معناداری شده و با تشدید روند مذاکرات، پیشنهاد‌های متعددی به طور عمومی و خصوصی در حال ردوبدل شدن است.»

برچسب ها: پوتین ، دیپلماسی ، ایران
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار