کد خبر: 1344625
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
با ارائه پیام قدردانی صدر اعظم اتریش از رایزنی فرهنگی ایران
کنفرانس علمی تمدن ایرانی- اسلامی در اتریش برگزار می‌شود به اهتمام رایزنی فرهنگی ایران در اتریش (خانه حکمت ایرانیان، وین) و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با همکاری انجمن فرهنگی حافظ و پورگشتال اتریش، برای نخستین‌بار در شهر وین پایتخت فرهنگی اروپا، کنفرانس دو روزه آنلاین– حضوری «تمدن ایرانی–اسلامی؛ هویت، مؤلفه‌ها و شکوه تاریخی» ۳۰ بهمن ماه برگزار می‌شود. 

جوان آنلاین: به اهتمام رایزنی فرهنگی ایران در اتریش (خانه حکمت ایرانیان، وین) و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با همکاری انجمن فرهنگی حافظ و پورگشتال اتریش، برای نخستین‌بار در شهر وین پایتخت فرهنگی اروپا، کنفرانس دو روزه آنلاین– حضوری «تمدن ایرانی–اسلامی؛ هویت، مؤلفه‌ها و شکوه تاریخی» ۳۰ بهمن ماه برگزار می‌شود. 
این رویداد علمی با هدف تبیین ابعاد هویتی، معنوی و فلسفی تمدن ایرانی–اسلامی، بررسی نقش زبان فارسی در انتقال میراث فرهنگی و تحلیل امکان تحقق وحدت در عین تنوع فرهنگی و مذهبی طراحی شده است. در آیین افتتاحیه این کنفرانس، شماری از استادان و محققان برجسته ایران‌شناسی از اتریش و ایران به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت. همچنین در افتتاحیه، از کتاب «ایران‌شناسان اتریشی» که به همت خانه حکمت ایرانیان در وین تألیف و منتشر شده است رونمایی می‌شود و پیام قدردانی کتبی صدر اعظم اتریش از رایزنی فرهنگی ایران به دلیل انتشار این کتاب قرائت خواهد شد. در همین مراسم، اولین دوره جایزه کتاب به نام جایزه پروفسور برت فراگنر (مؤسس مؤسسه ایران شناسی اتریش) به یکی از بهترین آثار ایران‌شناسی منتشرشده در اتریش تقدیم خواهد شد. در ادامه نشست، موضوعاتی همچون هویت و روح تمدن ایرانی، تجلیات هنر و معماری، جایگاه حکمت و فلسفه، نظریه ایرانشهری و تعامل متقابل اسلام شیعی و ایران با مشارکت پژوهشگران و استادان داخلی و بین‌المللی مورد بحث قرار می‌گیرد و مقالات برگزیده پس از داوری علمی در قالب مجموعه‌ای پژوهشی منتشر خواهد شد. 
دکتر رضا غلامی، رایزن فرهنگی ایران در اتریش و دبیر علمی کنفرانس که خود از تمدن‌پژوهان ایرانی به‌شمار می‌رود، درباره این رویداد گفت: «این کنفرانس آکادمیک در ادامه تلاش‌های رایزنی فرهنگی ایران در اتریش برای توسعه ایران‌شناسی، وجوه گوناگونی از تمدن شکوهمند ایرانی–اسلامی را مورد واکاوی قرار خواهد داد و با توجه به نقش اتریش در اروپا به عنوان یکی از کانون‌های ایران‌شناسی، به نقطه عطفی در روابط فرهنگی و علمی میان دو کشور تبدیل خواهد شد.» غلامی افزود: «به رغم تلاش‌های صورت گرفته در ایران و خارج از ایران برای بسط و تعمیق ایران‌شناسی، هنوز خلأ‌های زیادی وجود دارد که باید به ویژه با پیشتازی اساتید و محققان ایرانی در محافل علمی جهان و تعامل ایران‌شناسان ایرانی و غیرایرانی جبران شود. یکی از این خلأها، ضعف رویکرد تمدنی به ایران‌شناسی است.» همچنین دکتر الهام ملک‌زاده، دانشیار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، جانشین دبیر علمی کنفرانس که خود از ایران شناسان برجسته هستند، توضیح داد: «از میان مقاله‌های رسیده، کمیته علمی نهایتاً ۱۵ مقاله برتر را برای ارائه در دو پنل تخصصی کنفرانس برگزیده است. مقالات همگی در سطح پژوهشی بالایی بوده و برخی از مقالات از سوی استادان درجه یک ایران‌شناسی در اختیار دبیرخانه کنفرانس قرار گرفته است. مقالات پس از کنفرانس همراه با ویرایش علمی به صورت کتاب منتشر خواهند شد.» دکتر ملک‌زاده افزود: «ارائه مقالات در روز دوم کنفرانس به صورت آنلاین و به دو زبان با شرکت مدعوینی از میان محققان این عرصه انجام می‌شود و چکیده مقاله‌ها قبل از کنفرانس در اختیار علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.»
برگزارکنندگان امیدوار هستند این نشست با تقویت پژوهش‌های میان‌رشته‌ای، بسط رویکرد تمدنی، شناسایی مسائل نوین ایران‌شناسی و ارائه چارچوب‌های نظری تازه، گامی مؤثر در تعمیق شناخت علمی از تمدن ایرانی– اسلامی و معرفی ظرفیت‌های فرهنگی و فکری آن در اتریش و سایر کانون‌های ایران شناسی در جهان بردارد.

برچسب ها: آلمان ، ایران ، اسلام
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار