عبدالله دارایی در جریان بازدید یکروزه خود از شهرک صنعتی اشتهارد و در جلسه با مدیرعامل شرکت خدماتی این شهرک صنعتی، با اشاره به مشکلات ناشی از قطعی های برنامه ریزی شده برق در این شهرک گفت: هماکنون ۱۳ مزرعه استخراج رمزارز در استان البرز دارای مجوز می باشند. طبق مصوبه دولت، فعالیت کلیه مزارع استخراج رمزارز تا پایان شهریورماه ممنوع است و بطور مستمر بر عدم فعالیت این مراکز تا پایان تابستان نظارت می شود و با استخراجکنندگان، حتی در صورت استفاده از ژنراتور برق، برخورد خواهد شد.
وی افزود: دولت تمرکز ویژهای بر توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و تأمین بخشی از گرمایش و سرمایش از این مسیر دارد. ناترازی (عدم تعادل) موجود میان تولید و مصرف برق کشور، منجر به اعمال خاموشی های برنامهریزیشده در بخشهای خانگی و صنعتی شده است.
دارایی با اشاره به آمارهای برخورد، گفت: در سهماهه نخست سال جاری، ۲۶ مرکز غیرمجاز استخراج رمزارز با ۱۶۸ دستگاه غیرمجاز شناسایی و جمعآوری شد و بیش از ۵۲ مرکز با ۳۳۰ دستگاه در سال گذشته کشف شدهاند.
دارایی اعلام کرد: با وجود کسری ۲۰ هزار مگاواتی برق در کشور و ۵۰۰ مگاواتی ناترازی برق در استان البرز، ۱۸ مگاوات برق خورشیدی ظرف دو هفته آینده وارد شبکه برق شهرستان اشتهارد خواهد شد. در شهرک صنعتی اشتهارد نیز حدود ۶ مگاوات برق جدید از محل تولید سامانههای انرژی خورشیدی تا هفته آینده به شبکه افزوده میشود و امیدواریم بخشی از این ناترازی ها در دو هفته آتی کاهش یابد.
علی خدایار، مدیرعامل شرکت خدماتی شهرک صنعتی اشتهارد، ضمن تشکر از مسئولان استانی و شهرستانی، نسبت به افزایش مدت قطعی برق اعتراض کرد و هشدار داد که ادامه این روند، منجر به توقف کار واحدهای صنعتی خواهد شد.
خدایار گفت: از شرکت برق کشور درخواست داریم ضمن ایفای تعهد ۶۰۰ مگاواتی برق فروخته شده به شهرک صنعتی اشتهارد که فقط ۱۱۰ مگاوات آن محقق شده، نسبت به زمان بندی خاموشی های برق تجدید نظر کنند و هم اکنون همین روند قطعی های دو روزه برق، مشکلات فراوانی برای تولید و از بین رفتن مواد اولیه تولید و تحمیل هزینه های بازفعال کردن خطوط تولید و افزایش بدون بهره مصرف برق به تولید کنندگان و هزینه های ناشی از آن در بخش های مختلف تولید شده است.
در پایان این بازدید، دبیر ستاد مبارزه با قاچاق و ارز استان البرز و مدیرعامل شرکت خدماتی شهرک صنعتی اشتهارد از دو واحد تولیدی در شهرک صنعتی بازدید و مسائل مربوط به تولید، قطعی های برق، قاچاق کالا و رقابتپذیری واحدهای داخلی در مقابل شبکه های قاچاق کالا به کشور و مسایل دیگر مطرح را مورد بررسی قرار دادند.