مساجد و پایگاههای بسیج به یاد همان روزهایی که اقشار مختلف مردمی در روزهای آغاز جنگ تحمیلی، گرد هم جمع میشدند تا کمکهای خود را به رزمندگان غیور در جبهههای حق علیه باطل تقدیم کنند، حالا صحنههایی از همان همدلی و ایثار را به تصویر کشیدهاند. امروز گروههای جهادی با هدف و رویکرد خدمت به مردم به میدان آمدهاند و در طول تابستان با برنامههای تربیتی، فرهنگی و برگزاری کلاسها و تورهای مختلف روزهای خوشی را برای همه شهروندان به خصوص نوجوانان و جوانان تدارک میبینند. گروه جهادی شهید آیتالله مدنی یکی از همین گروههاست که سعی میکند در تمام شرایط به خدماترسانیهایش ادامه بدهد. به همین بهانه سراغ حجتالاسلام والمسلمین حجت رستمپور مسئول این گروه جهادی مستقر در مسجد رفتیم تا گفتوگویی با ایشان داشته باشیم.
گروه جهادی شهید آیتالله مدنی از چه زمانی و با چه هدفی وارد میدان خدماترسانی شد؟
جهادگران این گروه تا قبل از تشکیل گروه و ثبت و شروع کارها به صورت رسمی، مدتها کنار هم بودند و برای کمک به خانوادههای کمبرخوردار برنامهریزیهای زیادی میکردند، اما از حدود ۱۰ سال پیش بچهها اعلام کردند، میتوانیم یک گروه باشیم با نام و نشان مشخص منسجمتر پیش برویم. بنابراین در سال ۱۳۹۳ این گروه جهادی با نام شهید آیتالله مدنی اعلام موجودیت کرد و در کنار خدماترسانیهای اجتماعی اعم از تهیه و توزیع بستههای معیشتی، پخت غذای گرم، تهیه بستههای نوشتافزار، لوازم خانگی و جهیزیه نوعروسان، اقدامات و برنامههای دیگری را با کمک خیران و برخی سازمانها و نهادها در دستور کار قرارداد.
این گروه جهادی از همان ابتدا چه هدفی را برای خود تعیین کرده است؟
رویکرد گروه جهادی شهید آیت الله مدنی، برنامههای فرهنگی، تربیتی و آموزشی است که تقریباً در طول هفته ۳۱ جلسه کلاس ازسوی اعضای گروه و دیگر اساتید برگزار میشود.
هر سال با فرارسیدن فصل تابستان برخی اقدامات به کارهای معمولی اضافه میشود. البته برنامههای تابستانی بسیار متنوع هستند و همه ساله به طور مستمر به اجرا در میآیند. بخشی از این برنامهها شامل کلاسهای معرفتی، مهارتی، برنامههای ورزشی و اردوهای زیارتی هستند.
البته در مورد بخش زیادی از گروههای جهادی که در دوران کرونا متولد شدند بگویم، در آن موقع که مردم درگیر مشکلات معیشتی بودند، گروههای جهادی اقدامات چشمگیری را در حمایت از نیازمندان آغاز کردند که تاکنون ادامه دارد. اکثر گروههای جهادی فعالیت خود را تنها به تهیه و توزیع بستههای معیشتی محدود نکردهاند، بلکه اقدامات دیگری از جمله برگزاری کاروانهای زیارتی، تأمین هزینههای درمانی و اجارهبها را انجام میدهند.
اگر قرار باشد تعدادی از کارهایی که از انجامشان بسیار راضیکننده بودید نام ببرید، به چه مواردی اشاره میکنید؟
در طول این سالها برنامههایی داشتیم که واقعاً دل خودمان و بسیاری از شهروندان را شاد کرده است. مثلاً تأمین هزینههای درمانی نیازمندان، خرید لوازم خانگی و همچنین در دوران شیوع ویروس کرونا هم اقدامات مهمی در زمینه ضدعفونی و گندزدایی معابر عمومی، مباحث فرهنگی، توزیع بستههای معیشتی و تولید ماسک و دستکش انجام گرفت.
روزهای سختی بود. در آن زمان گروه جهادی شهید آیتالله مدنی اقدامات چشمگیری در مسیر مبارزه با این ویروس منحوس انجام داد. در روزهایی که همه از یکدیگر دوری میکردند، یکی از اقدامات خوب جهادگران ما، همراهکردن دیگر گروههای جهادی با هدف ارائه خدمات بیشتر و مطلوبتر بود.
فکر میکنید گروههای جهادی میتوانند حلال مشکلات جامعه باشند؟
من خودم یک جهادگر هستم و از سن نوجوانی وارد میدان خدمت به هموطنانم شدم. باید بگویم در چند سال اخیر نوع نگرش گروههای جهادی تغییر کرده و از این رو از جمله اهداف دنبال شده در این گروه جهادی، مبارزه با معضلات و ناهنجاریهای اجتماعی و همچنین، تربیت و پرورش نسل جدید با نگاه جهادی، انقلابی و دینی است تا هم با شیوههای مدیریت آشنا شوند و هم مهارتهای لازم را کسب کنند.
در حال حاضر گروه ما به مباحث تربیتی اهمیت زیادی میدهد. در این گروه جهادی به تعدادی از خانوادههای تحت پوشش، خدمات آموزشی و فرهنگی ارائه میشود و از این رو حدود ۳۵۰ خانوار تحت پوشش گروه جهادی شهید آیتالله مدنی قرار دارد.
۲۰۰ خانواده دیگر نیز تحت پوشش همین گروه است که خدمات مادی میگیرند و هر ماه بستههای معیشتی زیادی تهیه و به دستشان میرسد.