کد خبر: 1308574
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
پزشکیان در نشست سراسری استانداران:
پای تفویض اختیار به استانداری‌ها هستم جنگ ۱۲ روزه تجلی توانمندی‌های اجتماعی کشور بود

جوان آنلاین: رئیس‌جمهور بر ضرورت هماهنگی با قوای مقننه و قضائیه و تشکیل تیم کارشناسی برای تقویت و ایجاد وحدت رویه در اجرای اختیارات تفویض شده به استانداری‌ها تأکید کرد و گفت: تفویض اختیار اقدام صحیح و مؤثری بوده و ما هدف نهایی در این زمینه را رها نخواهیم کرد. 

دکتر مسعود پزشکیان صبح دیروز با حضور در نشست سراسری استانداران در محل وزارت کشور، ضمن پاسداشت یاد و خاطره شهدای جنگ ۱۲ روزه و قدردانی از مردم به خاطر صبوری و استقامت در برابر تجاوزات دشمن گفت: پیش از هر چیز باید از مردمی تشکر کنیم که طی ۱۲ روز سخت و دشوار، ایستادگی کردند و با همراهی کم‌نظیر خود، نقشه‌های شوم دشمن را نقش بر آب ساختند. این همراهی بار مسئولیت ما را مضاعف کرد و امروز بیش از هر زمان دیگری وظیفه داریم خدمتگزاران شایسته‌ای برای این ملت بزرگ باشیم. 

رئیس‌جمهور همچنین با قدردانی از مدیریت و رهبری استثنایی رهبر معظم انقلاب اسلامی در جریان جنگ ۱۲ روزه تأکید کرد: دشمنان هرگز تصور نمی‌کردند که پس از ترور‌های ناجوانمردانه، نظام تصمیم‌گیری کشور در عالی‌ترین سطح، بتواند ظرف چند ساعت فرماندهان جدید را جایگزین کرده و آنان نیز با همان سرعت عملیات پاسخ به دشمن را پیش ببرند. این واقعیت، یعنی امید و قدرت در کشور زنده است و ساختار فرماندهی و تدبیر در جمهوری اسلامی ایران، برخلاف تصور دشمن، دچار خلأ و تزلزل نمی‌شود. 

استانداران باید رؤسای جمهور استان خود باشند

دکتر پزشکیان در ادامه سخنانش با تأکید اینکه هر استاندار به عنوان رئیس‌جمهور استان خود، باید با آگاهی، تسلط و سرعت، امور را تحلیل و هدایت کند، گفت: اگر می‌خواستیم از طریق ساختار‌های سلسله‌مراتبی به این سطح از تصمیم‌گیری و اجرا برسیم، به نتیجه مطلوب دست نمی‌یافتیم. 

پزشکیان با اشاره به اینکه همه نظریه‌های مدیریتی در سخن، عدالت را می‌پذیرند، اما در عمل بسیاری از آنها از اجرای واقعی عدالت فاصله می‌گیرند، اظهار داشت: باید بدون توجه به نژاد، دین، دوست یا دشمن بودن افراد، با همه مردم بر مبنای عدالت رفتار کنیم. عدالت در پذیرش پست‌ها، در احترام به جایگاه‌ها و در تعامل با انسان‌ها، لازمه وحدت و انسجام جامعه است. رئیس‌جمهور همچنین در تشریح شاخص‌های توسعه، توانمندی‌های اداری را از ارکان مهم در پیشرفت جوامع دانست و گفت: انتخاب استانداران، یکی از نمونه‌های مشخص ارزیابی این توانمندی‌هاست؛ و در دولت کنونی، استانداران با لحاظ تجربه، دانش و علم برگزیده شده‌اند. ساختار اداری کشور زمانی قدرتمند خواهد شد که ارتقا در آن به‌صورت پلکانی و بر پایه شایستگی صورت گیرد، نه ناگهانی و براساس سلیقه. بر همین اساس استاندارانی در میدان عمل درخشیدند که شاید کمتر کسی تصور می‌کرد در جنگ ۱۲ روزه چنین عملکرد موفقی از خود نشان دهند. 

جنگ ۱۲ روزه تجلی توانمندی‌های اجتماعی کشور بود

پزشکیان با بیان اینکه تنها از طریق هم‌فکری و بهره‌برداری از توانمندی‌های اجتماعی است که می‌توان به طراحی نقشه راه، تصمیم‌سازی و اقدامات مؤثر در کشور دست یافت، افزود: تجربه جنگ ۱۲ روزه به‌عنوان نمونه‌ای بارز از تجلی توانمندی‌های اجتماعی در کشور بود که افراد در عرصه‌های مختلف با وجود آنکه حتی در نوبت کشیک نبودند، داوطلبانه به محل خدمت خود آمدند و به عنوان مثال کادر درمان، بدون توجه به منافع مادی، از خواب و آسایش خود گذشتند و صحنه‌هایی کم‌نظیر از ایثار و همدلی را به نمایش گذاشتند. رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه چنین رفتار‌هایی نشان از قدرت توانمندی‌های اجتماعی دارد که باید آن را تقویت و سازمان‌دهی کنیم، اظهار داشت: خوشبختانه در این حوزه زیرساخت‌های خوبی داریم؛ از جمله مساجد، نهاد‌های عمومی، بسیج، هیئات مذهبی و ساختار‌های مردمی که می‌توانند پایه‌گذار الگوی جدیدی در حکمرانی باشند. پزشکیان با تأکید بر اهمیت تغییر در شیوه برگزاری جلسات و تصمیم‌سازی‌ها تصریح کرد: اگر بتوانیم جلسات را به صورت کارگاهی برگزار کنیم، خواهیم توانست به زبان و نگاهی مشترک دست یابیم و از ظرفیت‌های واقعی جامعه استفاده کنیم. باید شناسایی دقیقی از نهاد‌های مردمی نظیر سازمان‌های مردم‌نهاد، مساجد و دوره‌های فرهنگی انجام شود تا مشخص شود هرکدام چه نقشی می‌توانند ایفا کنند. 

رئیس‌جمهور تبلور مشارکت مردم را یکی از مهم‌ترین مصادیق موفقیت در دوره اخیر دانست و خاطرنشان کرد: در همین مدت کوتاه، توانستیم با انگیزه و مشارکت مردم محله‌ها، اقدامات مهمی در زمینه توسعه مدارس انجام دهیم. 

موظفیم همه مردم را ببینیم

پزشکیان تأکید کرد: همه ما در دولت موظف هستیم که همه مردم را ببینیم، به‌ویژه آنان که در شرایط محرومیت قرار دارند و توان مالی ندارند. این مسئولیت از دوش ما برداشته نمی‌شود و نباید نسبت به رنج و محرومیت بخشی از جامعه بی‌تفاوت باشیم. هیچ‌کس در این کشور نباید تنها به این دلیل که نان شب ندارد، با شکم گرسنه سر بر بالین بگذارد. همه استانداران، بخشداران و فرمانداران وظیفه دارند مردم را ببینند، صدای آنان را بشنوند و برای رفع مشکلات‌شان اقدام کنند. 

رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت جلب مشارکت فراگیر در اداره کشور اظهار داشت: باید از همه احزاب، گروه‌ها، جناح‌ها و آحاد ملت خواست که بخشی از مسئولیت‌ها را برعهده بگیرند و در مسیر حل مشکلات کشور مشارکت کنند. باور دولت این است که مسئول مردم است؛ به‌ویژه نسبت به کسانی که محروم‌ترند و نیاز بیشتری به حمایت دارند. پزشکیان با قدردانی مجدد از مقام معظم رهبری به‌خاطر تأکید بر وحدت و انسجام ملی در دیدار اخیر با مسئولان قوه قضائیه اظهار داشت: رهبری پیامی روشن به جامعه دادند که دفاع از کشور محدود به یک گروه، دین یا لباس خاص نیست؛ بلکه هرکس با هر اعتقاد و ظاهر، اگر دل در گرو ایران دارد، باید پای کار بیاید. خوشبختانه در این روز‌ها دیدیم که ایرانیانی با ظواهر و سلیقه‌های متفاوت، شجاعانه به میدان آمدند و از کشور دفاع کردند. 

رئیس‌جمهور با طرح این پرسش جدی که آیا بی‌انصافی نیست کسانی که علیرغم برخی برخورد‌های نامناسب، باز هم پای کشور، پای ایران و پای رهبری ایستادند و جان دادند، امروز نادیده گرفته شوند؟ تصریح کرد: باید باور کنیم که مردم می‌توانند در حل مشکلات همراه ما باشند. کافی است آنان را به‌عنوان شریک و همدل در تصمیم‌سازی‌ها وارد کنیم تا بخش بزرگی از چالش‌ها با تکیه بر همین سرمایه اجتماعی رفع شود. 

رفع ناترازی آب تهران  جز با هماهنگی مردم ممکن نیست

پزشکیان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به بحران ناترازی آب در پایتخت خاطرنشان کرد: امروز تهران با کاهش شدید منابع آبی مواجه است و ذخایر ما در وضعیت نگران‌کننده‌ای قرار دارد. بدون هماهنگی با مردم، امکان عبور از این بحران وجود ندارد. ارزیابی‌های دقیق نشان می‌دهند که ذخایر آبی در حال پایان یافتن است و نحوه مدیریت منابع تاکنون نادرست بوده است. 

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه نمی‌توان مسئولیت وضعیت کنونی را به گردن طبیعت یا دیگران انداخت، تأکید کرد: تصمیمات اشتباه گذشته ما را به این نقطه رسانده، لذا امروز باید مسئولانه و دقیق مسیر اصلاح را در پیش بگیریم؛ نیازمند مدیریتی دقیق، علمی و آینده‌نگرانه هستیم. هم دولت و هم مردم باید نهایت مراعات را داشته باشند و در کنار هم، با مشارکتی فعال، در این روند ملی برای نجات کشور از بحران آب ایفای نقش کنند. پزشکیان همچنین با تأکید بر ضرورت برگزاری جلسات به صورت کارگاهی اظهار داشت: باید نقشه‌ای پیش رو بگذاریم، مسائل را به‌صورت دقیق شناسایی و بازیگران اصلی آن را مانند احزاب، نهاد‌های مردمی و انجمن‌های تخصصی بشناسیم و در فرآیند تصمیم‌سازی مشارکت دهیم. باید هر بخش متولی امور مربوط به خود شود و دلیلی ندارد مثلاً یک کارمند دولتی برای هنرمند تصمیم بگیرد؟

دکتر پزشکیان همچنین با انتقاد از طولانی شدن فرایند‌های اجرایی گفت: برخی مجوز‌ها که می‌تواند در ۳۰ دقیقه صادر شود، شش ماه زمان می‌برد. این تعلل‌ها ناشی از نبود هماهنگی میان ساختارهاست. ساختار کارآمد زمانی شکل می‌گیرد که هماهنگی بین‌بخشی در آن نهادینه شود. رئیس‌جمهور همچنین با تأکید بر نقش‌آفرینی زنان در توسعه کشور اظهار داشت: زنان و خواهران را در همه سطوح مدیریتی و اجتماعی باید جدی گرفت و به آنها میدان داد تا توانمندی‌های خود را به‌کار گیرند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار