کد خبر: 1306273
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
ایران از سرگیری مذاکره با امریکا را تکذیب کرد سخنگوی وزارت خارجه دیروز تأیید کرد که عباس عراقچی، وزیر خارجه در مسیر برگشت از نشست بریکس در برزیل، به عربستان رفته و با مقامات این کشور دیدار کرده است، چیزی که نشان می‌دهد تهران در دیپلماسی را به روی همسایگان نبسته است. به‌رغم این، مقام‌های ایرانی می‌گویند که قصدی برای مذاکره با امریکا ندارند

جوان آنلاین: درحالی که ترامپ پس از حمله امریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران بار دیگر تلاش دارد چهره‌ای صلح‌جو از خود نشان دهد و با این ادعا که گفت‌و‌گو با ایرانی‌ها نزدیک است و حتی احتمال رفع تحریم‌ها وجود دارد فضا را به نفع خود تغییر دهد، سخنگوی وزارت خارجه ایران هرگونه پیشنهاد رسمی برای دیدار یا مذاکره با طرف امریکایی را تکذیب کرد. بنابراین، این چرخش آشکار ترامپ از سیاست تهاجمی به ژست دیپلماتیک، بیشتر به یک بازی سیاسی شباهت دارد تا تغییری واقعی در راهبرد امریکا. 

سخنگوی وزارت خارجه دیروز تأیید کرد که عباس عراقچی، وزیر خارجه در مسیر برگشت از نشست بریکس در برزیل، به عربستان رفته و با مقامات این کشور دیدار کرده است، چیزی که نشان می‌دهد تهران در دیپلماسی را به روی همسایگان نبسته است. به‌رغم این، مقام‌های ایرانی می‌گویند که قصدی برای مذاکره با امریکا ندارند. عباس عراقچی دیروز در یادداشتی در فایننشال‌تایمز، نوشت که امریکا باید بین دیپلماسی و جنگ یکی را انتخاب کند و تأکید کرد که تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران خیانت به دیپلماسی بود. به رغم اینکه مقامات ایرانی در روز‌های اخیر بار‌ها تأکید کرده‌اند که در این شرایط پرتنش تصمیمی برای مذاکره با امریکا ندارند، رهبران کاخ سفید مثل همیشه خود را در یک قدمی توافق با تهران می‌بینند. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا که پیش از این با دستور حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران، مسیر دیپلماسی را سد کرده بود بار دیگر درباره ازسرگیری گفت‌و‌گو‌ها بین واشینگتن و تهران سخن گفت. 
ترامپ بامداد سه‌شنبه در حاشیه ضیافت شام با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل مدعی شد: «ما تحریم‌ها را از سوریه برداشتیم، چون می‌خواهیم به آنها فرصتی بدهیم. من خیلی دوست دارم بتوانم در زمان مناسب آن تحریم‌ها را از ایران بردارم، به آنها فرصتی برای بازسازی بدهم، چون دوست دارم ببینم ایران به‌صورت مسالمت‌آمیز خودش را دوباره بسازد». به گزارش الجزیره، ترامپ همچنین گفت: «امیدوارم مجبور به حمله دوباره به ایران نشوم. نمی‌توانم تصور کنم که خودم بخواهم چنین کاری انجام دهم. نمی‌توانم تصور کنم که آنها هم بخواهند چنین کاری کنند». ترامپ در ادامه با بیان اینکه دیدار با ایرانی‌ها را برنامه‌ریزی کرده‌اند، باز هم مدعی شد: «ایرانی‌ها می‌خواهند دیداری داشته باشند، آنها می‌خواهند موضوع را حل و فصل کنند و این دیدار خیلی زود انجام می‌شود». ترامپ گفت ترجیح می‌دهد در جریان مذاکرات با ایران، یک توافق مکتوب نوشته شود. وی در پاسخ به پرسشی درباره زمان دقیق مذاکرات ادعایی، از ارائه جزئیات خودداری کرد و گفت: «ترجیح می‌دهم نگویم، اما فردا از آن مطلع خواهید شد». پیش‌تر استیو ویتکاف، نماینده دونالد ترامپ در امور خاورمیانه نیز ادعا کرد که درخواست مذاکره پس از بمباران تأسیسات هسته‌ای ایران از طرف جمهوری اسلامی طرح شده است. 
ادعای مقامات واشینگتن برای ازسرگیری دور جدید گفت‌و‌گو‌ها درحالی است که طرف ایرانی نسبت به این مسئله اظهار بی‌اطلاعی می‌کند. اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران دیروز در این باره با تکذیب ادعا‌های ترامپ گفت: «از طرف ما هیچ درخواست ملاقاتی به طرف امریکایی داده نشده است». این ادعای ترامپ که در حاشیه دیدار با نتانیاهو مطرح شده است می‌تواند مثل گذشته فریبی برای گمراه کردن ایران از توجه به مقابله با دور جدید حملات رژیم صهیونیستی باشد، اما نیرو‌های مسلح هشدار داده‌اند که به هرگونه ماجراجویی جدید پاسخ کوبنده‌ای خواهند داد. 
با این حال به نظر می‌رسد، واشینگتن از طرف کشور‌های ثالث پیام‌هایی را به ایران ارسال کرده است. هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه دیروز گفت موضع امریکا را درباره از سرگیری مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ایران، به مقام‌های تهران ابلاغ کرده است. به گزارش خبرگزاری ریانووستی، فیدان گفت: «از سرگیری مذاکرات هسته‌ای ایران مرحله بعدی خواهد بود. در حال حاضر در این زمینه عدم قطعیت وجود دارد. چندین موضع وجود دارد. چهار روز پیش با استیو ویتکاف، گفت‌و‌گو‌هایی داشتم». وزیر امور خارجه ترکیه همچنین گفت: «طرف امریکایی در این مورد چندین موضع دارد. ما موفق شدیم این مواضع را هم در اجلاس سازمان همکاری اقتصادی در خانکندی و هم در حاشیه اجلاس بریکس به طرف ایرانی منتقل کنیم.»


 تداوم درد صهیونیست‌ها از موشک‌های ایرانی
با گذشت دو هفته از آتش‌بس بین ایران و رژیم صهیونیستی، صهیونیست‌ها همچنان از آثار ضربات موشکی ایران می‌نالند. وبگاه نظامی «اسرائیل دیفنس» روز سه‌شنبه افشا کرد که پالایشگاه مهم بازان در حیفا در حمله ایران آسیب‌های جدی دیده و در بحبوحه نگرانی‌ها از بحران انرژی، کابینه رژیم صهیونیستی دستور فوری برای بازسازی سریع آن بدون نیاز به دریافت مجوز ساخت‌وساز را صادر کرد. «اسرائیل دیفنس» در ادامه گزارش داد: «فعالیت‌ها برای راه‌اندازی دوباره پالایشگاه شامل بررسی‌های جامع زیست‌محیطی از مکان‌های آلوده ناشی از حمله و تهیه گزارش‌هایی جهت اطمینان از عدم وخامت شاخص‌های زیست‌محیطی مطابق با قوانین برنامه‌ریزی و ساخت‌وساز در اسرائیل خواهد بود.»
پالایشگاه حیفا که دو سوم سوخت مصرفی اراضی اشغالی را تولید می‌کند، از جمله زیرساخت‌های مهمی است که در پاسخ موشکی ایران به رژیم صهیونیستی به ویژه در بخش نیروگاه مرکزی، خطوط لوله و زیرساخت‌های عملیاتی به شدت آسیب دید، به همین دلیل وزارت امور داخلی رژیم صهیونیستی پیش‌نویس دستور فوری را صادر کرد که بر اساس آن امکان بازسازی سریع و بدون نیاز به اخذ مجوز‌های ساخت‌وساز برای این زیرساخت را در کنار رعایت مقررات سختگیرانه زیست‌محیطی فراهم کرد.

برچسب ها: مذاکره ، ایران ، امریکا
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار