جوان آنلاین: آطور که برخی روانشناسان میگویند: پذیرش واقعیت به جای انکار آن اولین قدم در رفتن بسوی آرامش است و هیچ انسان قدرتمندی هم در این شرایط احیای آرامش مطلق را ندارد، اما رسیدن به آرامش نسبی مسیری است که باید بپیماییم.
جامعه انسانی در شرایط حساس به حوادث و پیامدهای احتمالی آن واکنشهای متفاوتی دارد که باید تدابیر لازم برای مدیریت روحی و روانی مردم به ویژه گروههای آسیب پذیر را داشت.
به گزارش ایرنا، بپذیریم که ترس و اضطراب در شرایط جنگی بروز یک حس طبیعی است که در عین رعایت تمام جوانب احتیاطی برای حفظ زندگی خود و عزیزانمان از تمرکز بیش از حد روی موضوع مرگ و آسیب پرهیز کنیم.
این روزها به واسطه جنگ روانی دشمن ممکن است افراد آسیب پذیر مانند کودکان و مادران باردار در این هجمه تبلیغاتی تحت تاثیر قرار گرفته و ترس و اضطراب بر آنان مستولی گردد که ادامه این روند آثار مخربی در دراز مدت خواهد داشت.
کشورمان هشت سال جنگ تحمیلی عراق علیه ایران را تجربه کرد؛ جنگی که در اوج ضعف امکانات پدافندی و تجهیزات نظامی دامن ایران زمین را گرفت و تمام قدرتهای جهان پشتیبان و حامی مالی و نظامی دشمن متخاصم بودند.
در این جنگ بسیاری از کودکان و زنان کشورمان براثر حمله هوایی دشمن به شهادت رسیدند و بسیاری هم با آسیب جسمی و روحی پا به عرصه پسا جنگ گذاشتند.
اگرچه مسوولان و نهادهای متولی اقداماتی برای بهبودی وضعیت روحی جنگ زدگان انجام دادند، اما شرایط به گونهای نبود که بتوان آسیبهای روحی و روانی را از پایه و اساس درمان کرد.
با این حال کشور ما افزون بر جنگ هشت ساله، حوادث دیگری مانند زلزلههای مخرب را در دهههای اخیر تجربه کرد، اما به رغم آثار اندوه بار این حوادث، مردم و نهادهای اجتماعی تاحدودی موفق شدند آلام روحی و روانی آسیب دیدگان تسکین ببخشند.
اما امروز کشورمان در پی تجاوز رژیم صهیونیستی دوره دیگری از شرایط جنگی را تجربه میکند که البته در این دوره اگرچه جبهه استکباری با تمام توان پای کار آمده، اما به لطف پروردگار و اقتدار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، دشمن در خانه عنکبوتی خود دچار ضربات مهلک و اساسی شده و نفسهای شوم آن به شمارش افتاده است.
در این وضعیت دشمن شکست خورده به واسطه افراد خود فروخته و جنگ تبلیغاتی درصدد آسیب روحی و روانی به مردم ایران است تا بتواند شکستهای پیاپی خود را جبران کند.
موشکباران مناطق مسکونی و مواردی از این دست بیانگر ضعف و استیصال رژیم صهیونیستی است که البته قدرت بالای پدافند هوایی کشورمان، قدرتمندترین ابزارهای هوایی دشمن و جبهه استکباری را به انهدام و شکست کشانده است.
آنچه در این روزها مورد تاکید فراوان است حفظ روحیه بالا و آرام درونی است که البته شواهد و قرائن در کوچه و بازار موید همین امر است، اما در این بین روانشناسان حفظ نشاط عمومی به ویژه کودکان و افراد آسیب پذیر را مهمترین موضوع در شرایط حساس میدانند.
تاکید بر خروج افکار منفی از اذهان
یک روانشناس و مددکار اجتماعی در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: در این شرایط باید مدیریت ذهن و فکر داشته باشیم و مراقبت ورود و خروج افکار منفی باشیم و به افکار مثبت بیندیشیم. حواسمان را با هر حرکتی که مقدور است پرت کنیم و به کتاب، فیلم، گپ زدن، موسیقی و کار مشغول شویم.
دکتر " احمد علی جبارزاده " اظهار کرد: حفظ نشاط با تنفسهای عمیق بسیار مهم است؛ ذهن آگاه و تمرکز بر امور جاری مهمترین گام برای حفظ آرامش است.
وی بیان کرد: در این شرایط بیش از هرچیزی به گروههای خاص مانند کودکان، کهنسالان و زنان باردار توجه ویژه شود.
جبارزاده گفت: حمایت عاطفی و روانی، رفع نیازهای روزمره، پرت کردن حواس، امیدواری و نشاط، همدلی، افزایش تاب آوری یادآوری این مساله به خود و اطرافیان که حوادث سخت اگر چه انتخاب ما نیست، اما این دوره هم زود گذر است، از موارد مهم در شرایط حساس است.
وی یادآور شد که صبوری، حفظ امید، مثبت اندیشی، پرادختن به طنز و شوخی، کمک کردن و کمک گرفتن در این راه مثمر ثمر است.
در هرحال روزهای حساس همیشگی نیستند منتظر رسیدن به روزهای خوب باشیم و این مهم با امید گذر از هر سختی ممکن است.