جوان آنلاین: عملکرد ضعیف تیم مردان اجازه نداد کاراته ایران با وجود درخشش کاراتهکاهای بانوی خود در قهرمانی آسیا به سکو برسد. رقابت سه روزه بهترین کاراتهکاهای قارهکهن در تاشکند با اینکه هفت مدال برای کاروان کشورمان به همراه داشت، اما جایگاه پنجمی، عنوانی درخور شأن کاراته ایران نیست.
بیست و یکمین دوره رقابتهای کاراته قهرمانی آسیا برای ما با حاشیه ناپدید شدن ۴۰ هزار دلار و یورو آغاز شد و در نهایت هم برخلاف انتظارات، خبری از درخشش کومیته مردان نبود. رقابت سه روزه کاراتهکاها دیروز به پایان رسید و تیم کومیته مردان در کسب مدال طلا ناکام ماند. تنها طلای کاروان اعزامی کشورمان را آتوسا گلشادنژاد به گردن آویخت؛ یک طلا، سه نقره و سه برنز باعث شد تیم کاراته ما (در مجموع مردان و زنان و در دو بخش کاتا و کومیته) مقامی بهتر از پنجمی آسیا به دست نیاورد. قهرمانی قزاقستان با چهار طلا، یک نقره و پنج برنز زنگ خطری برای کاراته ایران است، درحالیکه ژاپن (با سه طلا، پنج نقره و چهار برنز) نایبقهرمان آسیا شد و حتی ویتنام (سه طلا و یک برنز) و اردن (دو طلا و سه برنز) نیز با کسب مقامهای سومی و چهارمی از ما جلو زدند!
ناکامی تیم مردان
در روز پایانی مسابقات همه نگاهها به مبارزه کومیته تیمی مردان بود. شاگردان شهرام هروی برای رسیدن به فینال ترکمنستان، عربستان و قزاقستان را شکست دادند، اما در گام آخر مقابل اردن کم آوردند و یک طلای ارزشمند از دستمان پرید. شکست ۳ بر ۲ به اردن قابل باور نیست. تیم کومیته مردان در جدالی سخت با اردن و در مبارزه آخر تا ۹ ثانیه مانده به پایان مسابقه پیروز میدان و قهرمان آسیا بود، اما بیدقتی صالح اباذری در ثانیههای پایانی باعث شد پیروزی ۲ بر صفر او به باخت ۳ بر ۲ تبدیل و طلایمان با نقره عوض شود. اسماعیل معتمدی ۴ بر یک حریف اردنی را برد، ولی مهدی عاشوری ۴ بر ۲ شکست خورد و پس از آن هم محمود نعمتی با عملکردی ضعیف ۱۰ بر ۴ باخت. مرتضی نعمتی در مبارزه چهارم با تلاش زیاد ۷ بر ۳ به پیروزی رسید و کار به تساوی ۲ - ۲ کشید. منتها اباذری نتوانست از این فرصت استفاده کند و در ثانیههای آخر ورق به سود حریف برگشت.
عملکرد ضعیف مردان کاراته ایران فراتر از حد انتظار بود، تا جایی که مرتضی نعمتی تنها مدال انفرادی کومیته مردان را به گردن آویخت. نعمتی در وزن ۷۵ - به هر زحمتی بود با عبور از سد حریفان عربستانی، ازبک و ژاپنی به فینال رسید، ولی در دیدار پایانی به نورکانات آژیکانوف قزاقستانی باخت (۵ بر ۳) و به مدال نقره بسنده کرد. کاتا مردان نیز دستش به مدال طلا نرسید. بعد از ناکامی مطلق کاتاروها در بخش انفرادی، مردان کاتا در بخش تیمی (ابوالفضل شهرجردی، میلاد فرازمهر و علی زند) یک مدال برنز به دست آوردند. تیم ایران بعد از پیروزی بر چینتایپه به ژاپن باخت و مجبور شد با تایلند مبارزه کند. پس از تحمیل باخت به این تیم، ویتنام را برد و برنز آسیا را به چنگ آورد.
پیشرفت بانوان در کومیته
تنها طلای کاروان اعزامی به تاشکند از آن آتوسا گلشادنژاد شد. ملیپوش کومیته بانوان در وزن ۶۱-کیلوگرم برای هموار ساختن مسیرش تا فینال کاراتهکایی از هند را برد، پس از آن نوبت به حریف چینی بود که ۵ بر صفر تن به شکست دهد و حتی نماینده ژاپن نیز نتوانست مقابل گلشادنژاد راه به جایی ببرد. در فینال نماینده کومیته بانوان ۵ بر یک رقیب ازبک را قاطعانه شکست داد و اجازه نداد کاراته ایران بدون طلا تاشکند را ترک کند. قبل از او فاطمه سعادتی در وزن ۵۵ - کیلوگرم هم به فینال رسیده بود، ولی طلا را از دست داد. او در فینال در جدال با هوانگ تای ویتنامی ۵ بر صفر مغلوب شد و مدال نقره را به گردن آویخت. سعادتی پیش از این دو برنز آسیا را در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ به دست آورده بود. سارا بهمنیار در وزن ۵۰- کیلوگرم مدال برنز را از آن خود کرده بود.
کومیته بانوان در بخش تیمی نیز بدون مدال از تاتامی خارج نشد؛ شاگردان پگاه زنگنه که شایستگی صعود به فینال را داشتند با قبول شکست ۲ بر یک برابر قزاقستان به دیدار ردهبندی رفتند و چینتایپه را ۲ بر یک بردند و روی سکوی سوم آسیا ایستادند. با اینحال تیم کاتا بانوان با ترکیب سپیده امینی، ملیکا عزتی و زینبالسادات حسینی موفق به کسب مدال در قهرمانی آسیا ۲۰۲۵ نشدند.
قدر پاراکاراته را بدانیم
تیمملی پاراکاراته با هفت مدال رنگارنگ روی سکوی قهرمانی آسیا ایستاد و خیال همه را راحت کرد. دو طلا، سه نقره و دو برنز ایران را معصومه ایجی، فرزاد صفری، نگار فراهانی، لیلا چالیان، حافظ حافظیکیا، محمد جعفری فهیم و رحیم گلمحمدی برای کشورمان به ارمغان آوردند. این در حالی است که فاطمه صادقی، علی زند، بهنام دهقانزاده، مبینا کاویانی، رضا بشارتی، محمدرضا گیلانپور، محمود نعمتی، علی مسکینی و حنانه صالحی با حذف از مسابقات به سکوی آسیا نرسیدند.