کد خبر: 1250128
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
۲۵ مدال، سوغات کاروان ایران از پارالمپیک پاریس
کاروان «فرزندان ایران» با ۶۵ ورزشکار در ۱۰ رشته به بازی‌های ۲۰۲۴ اعزام شدند و با کسب هشت طلا، ۱۰ نقره و هفت برنز از لحاظ تعداد مدال کسب شده رکورد‌شکنی کردند.
شیوا نوروزی

جوان آنلاین: ورزشکاران ایران در بازی‌های پارالمپیک پاریس برای کسب بهترین نتیجه تمام تلاش‌شان را کردند و حاصل این تلاش، کسب ۲۵ مدال خوشرنگ بود. در روز پایانی بازی‌ها، علی‌اکبر غریب‌شاهی و احمد امین‌زاده در پاراوزنه‌برداری دو مدال طلا گرفتند تا پایانی خوش برایمان رقم بزنند. 
هفدهمین دوره این بازی‌ها با برگزاری مراسم اختتامیه در پاریس پایان یافت و رمضان صالحی، ملی‌پوش والیبال نشسته مسئولیت حمل پرچم در این مراسم را برعهده داشت. کاروان «فرزندان ایران» با ۶۵ ورزشکار در ۱۰ رشته به بازی‌های ۲۰۲۴ اعزام شدند و با کسب هشت طلا، ۱۰ نقره و هفت برنز از لحاظ تعداد مدال کسب شده رکورد‌شکنی کردند. این اولین باری است که مدال‌های کاروان ایران به عدد ۲۵ رسیده و پیش از این در پارالمپیک لندن و توکیو موفق به کسب ۲۴ مدال شده بودیم. 
بااین‌حال ایستادن ایران در رتبه چهاردهم جدول مدالی نشان از تنزل یک پله‌ای ورزش پارالمپیکی ما دارد. کاروان اعزامی کشورمان به بازی‌های توکیو ۲۰۲۰ با ۱۲ طلا، ۱۱ نقره و یک برنز رده سیزدهم جدول مدالی را از آن خود کرده بود. درحالی‌که نتیجه بازی‌های پاریس به افت یک پله‌ای ما منجر شد. بهترین نتیجه تاریخ ورزش پارالمپیک ایران در بازی‌های لندن ۲۰۱۲ با کسب رتبه ۱۱ (۱۰ طلا، هفت نقره و هفت برنز) به ثبت رسیده است. این در حالی است که چین باز هم مقتدرانه جایگاه اول را در جدول در اختیار گرفت. چینی‌ها مجموعاً ۲۲۰‌مدال به گردن آویختند، بریتانیا با ۱۲۴‌مدال و امریکا هم با ۱۰۵ مدال در رده‌های بعدی قرار گرفتند. نکته حائز اهمیت دیگر افت کیفیت رنگ مدال‌های طلای ماست. ملی‌پوشان اعزامی به پاریس اگرچه با تمام توان به میدان رفتند، اما نتوانستند بیشتر از هشت مدال طلا بگیرند. حال آنکه در دوره قبلی پارالمپیک ۱۲‌طلا از آن ایران بود. 
نگاهی آماری به عملکرد کاروان نشان می‌دهد که از ۱۰ رشته اعزامی به پاریس، هفت رشته روی سکو رفتند و مدال گرفتند. پاراوزنه‌برداری، پارادوومیدانی، پاراجودو، پاراتیراندازی، پاراتکواندو، والیبال‌نشسته و پاراتیراندازی باکمان، ۲۵ مدال ایران در بازی‌های ۲۰۲۴ را به ارمغان آوردند. در این بین پاراشنا، پاراقایقرانی و گلبال دست‌شان به مدال پارالمپیک نرسید. نکته جالب اینکه قایقرانان ما بعد از ناکامی در المپیک پاریس در پارالمپیک نیز موفق به کسب مدال نشدند. در بین رشته‌های مدال‌آور مثل همیشه پارادوومیدانی بیشتر مدال‌ها را برایمان به دست آورد. ملی‌پوشان این رشته سه طلا، پنج نقره و چهار برنز (۱۲ مدال) را از چنگ رقبا درآوردند. پس از آن‌ها هم ملی‌پوشان پارادوومیدانی چهار مدال (سه طلا و یک برنز) از پاریس سوغاتی آوردند. والیبال نشسته تنها رشته تیمی مدال‌آور کاروان ایران بود و ۲۴ مدال دیگر در رشته‌های انفرادی به دست آمد. ۱۸ مدال‌آور مرد (هفت طلا، شش نقره و پنج برنز) و شش مدال‌آور زن (یک طلا، سه نقره و دو برنز) در کاروان فرزندان ایران حضور داشتند. تنها مدال مشترک مردان و زنان هم در رشته میکس کامپوند پاراتیروکمان به دست آمد. فاطمه همتی، ملی‌پوش تیروکمان تنها ورزشکار دو مداله ما در این رویداد لقب گرفت. 
 از جمله ورزشکاران ناکام این دوره ایران می‌توان به امان‌الله پاپی ملی‌پوش پرتاب نیزه، غلامرضا رحیمی ملی‌پوش پاراتیراندازی با کمان و هاشمیه متقیان ملی‌پوش پرتاب‌نیزه اشاره کرد. از طرفی کسب هشتمین طلای تیم‌ملی والیبال نشسته، کسب پنجمین مدال بازی‌های پارالمپیک توسط ساره جوانمردی و درخشش زهرا رحیمی ملی‌پوش پاراتکواندو به‌عنوان جوان‌تری عضو کاروان و همچنین رکوردشکنی‌های پرستو حبیبی در پرتاب کلاب، هاجر صفرزاده در دو ۴۰۰ متر، امیرحسین علیپور در پرتاب وزنه، یاسین خسروی در پرتاب نیزه، روح‌الله رستمی و علی‌اکبر غریب‌شاهی در پاراوزنه‌برداری موجب سربلندی و غرور ورزش ایران در بازی‌های پارالمپیک شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار